Kunstrolschaatsen  is een vrij onbekende en kleine sport. We kunnen ons voorstellen dat je nog niet weet waar je allemaal rekening mee moet houden, wat er van je verwacht wordt en wat je te wachten staat. We willen je voorzien van de basisinformatie en je een beetje op weg helpen in de wereld van het kunstrolschaatsen. De informatie is onderverdeeld in een aantal onderwerpen. Mocht je informatie missen dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Van daaruit wordt je vraag doorgestuurd naar de juiste persoon binnen de vereniging.

Hieronder zie je waarover je informatie kunt vinden. Je kunt op de betreffende link klikken of een keuze uit het menu maken.

De materialen
De verschillende disciplines
De verschillende klassen en wedstrijden binnen het kunstrolschaatsen
De kerstshow
Trainingsroosters
De rollerdisco
Inzet vrijwilligers
Baanregels en trainingsregels
De contributie

Deze informatie is ook in PDF formaat beschikbaar.

De contributie

Zoals bij iedere vereniging betaal je ook bij KRC contributie. Deze is opgebouwd uit een basiscontributie en daarnaast een bedrag per maand per discipline/training. Zie voor de bedragen de tabel hieronder.

De contributie wordt per kwartaal geïnd via een automatische incasso. Opzeggen van een lidmaatschap dient een maand voor ingang van het volgende kwartaal schriftelijk via het secretariaat gemeld te worden.

Naast de KRC contributie ga je ook bondslicentiegelden betalen wanneer je deel gaat nemen aan wedstrijden. Dit bedrag wordt in april bij de kwartaalcontributie geïnd.

De contributie wordt per maand berekend (1):
Iedereen (2) betaalt als basis € 23 per maand.
Hierin zit al één lesonderdeel.
Daarnaast kunnen onderstaande kosten erbij komen:

Per maand € 3,50 € 5,00 € 7,00
Figuren     X
Vrijrijden A klasse     X
Vrijrijden overige X    
Roldansen verplichte dans X    
Roldansen vrije dans X    
NK Show grote groep   X  
NK Show kleine groep   X  
NK Show overige (3) X    
Schaatsvaardigheid X    
Zomershow X    
Kerstshow: 1 t/m 4 nummers X    
Kerstshow: 5 of meer nummers   X  

 

1. De contributie wordt per maand berekend, maar per kwartaal betaald.
2. De recreanten veranderen niet van structuur: zij blijven € 17,50 per maand betalen.
3. NK Show overig omvat de jeugdgroepen en de (jeugd) kwartetten. Zit een lid in deze categorie in meerdere groepen dan blijft het bedrag gelijk (3,50 totaal)

Inzet vrijwilligers

Zonder hulp van vrijwilligers is het ondoenlijk om een verenigging draaiende te houden. Iedereen die zich structureel inzet, doet dit eigenlijk om ervoor te zorgen dat de leden hun sport kunnen blijven beoefenen. We verwachten daarom inzet van alle ouders en van leden van 14 jaar en ouder. De enige structurele activiteit waar vrijwilligers voor nodig zijn, is de rollerdisco. De andere activiteiten zijn 1-2 keer per jaar en verschillend van aard. Om die reden komen er regelmatig oproepen voor vrijwilligers wanneer een activiteit eraan zit te komen. Denk hierbij aan wedstrijden die we in onze eigen sporthal organiseren (1-2 keer per jaar), de kerstshow.  Bij wedstrijden is bijvoorbeeld hulp nodig bij het omroepen van scores, het starten van de kürmuziek, het lamineren van oorkondes, de catering, het op- en afbouwen van de zaal. Bij de kerstshow gaat het in de voorbereidingen om het ondersteunen van het kledingteam en de bouwploeg, het knutselen, het werven van sponsoren, organiseren van een verloting etc etc. Iedereen heeft wel vaardigheden waar hij/zij goed in is en daar maken we graag gebruik van. En realiseer je je daarbij dat je dit niet doet voor een abstract begrip als “de vereniging” maar je doet dit voor de leden (en dus ook voor je eigen kind of misschien wel jezelf). En daarbij: vele handen maken licht werk!!

Baanregels en trainingsregels

Ouders vinden het leuk om te kijken tijdens trainingen. Dat mag maar hiervoor gelden een paar regels:

 • Neem plaats op de linker tribune
 • Leid je kind niet af
 • Geef geen aanwijzingen aan je kind
 • Opmerkingen en vragen voor de trainster zijn welkom, maar alleen voor en na de les, en alleen aan de verantwoordelijke trainster van de groep, dus niet aan de jeugdtrainster.

En verder:

 • Omkleden in de kleedkamer en niet op de tribune
 • Niet eten tijdens de les
 • Drinken mag, maar bij voorkeur water in een bidon
 • Naar het toilet voor de les en erna
 • Niet eten op de baan. Ben je een aantal uren op de baan dan mag je een broodje eten (geen warme maaltijd). Etensresten mee naar huis nemen en niet in de vuilnisbak.
 • Ander afval gooi je in de prullenbak en laat je niet achter op de tribune of in de kleedkamers.
 • Aan ouders willen we vragen om rommel die ze zien in de prullenbak te gooien, zodat de trainsters na alle lessen niet ook nog de sporthal moeten nalopen op achtergebleven rommel.
 • Sporten in sportkleding (zie hierboven) en je haar vast in een staart of strakke knot.
 • Laat je trainster op tijd weten als je verhinderd bent ( leden worden toegevoegd aan de WhatsApp groep van hun trainingsgroep). Afmelden kan eventueel ook via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Kom op tijd op je training.
 • Wanneer je lid bent van een showgroep dan zijn de trainingen in principe verplicht. Afwezigheid is storend voor het maken van een nummer en de patronen en storend voor de groep.

De rollerdisco

We organiseren zo’n 6-8 keer per jaar een rollerdisco voor kinderen tot en met 13 jaar uit Nieuwegein en de regio. De rollerdisco is voor ons een inkomstenbron om zo de activiteiten binnen de vereniging betaalbaar te houden. Kinderen die een avondje willen rolschaatsen in een disco-ambiance betalen een toegangskaartje en kunnen  eventueel rolschaatsen huren.

De rollerdisco kan alleen georganiseerd worden als we voldoende vrijwilligers hebben. Zonder rollerdisco lopen we veel inkomsten mis. Daarom hebben we afgesproken dat vanuit ieder lid de ouders/verzorgers (of het lid zelf vanaf 14 jaar) verplicht 1-2 keer per jaar moet komen helpen. Alleen zo kunnen we het voortbestaan van de rollerdisco garanderen. Wanneer de rollerdisco zijn, staat vermeld op onze website. Via het secretariaat kun je doorgeven wanneer je wilt komen helpen.

De werkzaamheden bestaan uit het helpen bij op- en afbouw, kassa draaien, uitgifte van rolschaatsen, verkoop van gadgets en deurcontrole. Als vrijwilliger ben je zo’n avond inzetbaar van 18.30-22.00 uur. De rollerdisco zelf is van 19.30-20.00 uur. Veel vrijwilligers ervaren het als een gezellige avond!

De vrienden van KRC Rolling