Op vrijdag 30 september was het eindelijk zover. Na ruim een jaar van voorbereidingen vertrokken 83 leden van KRC Rolling met 27 begeleiders naar de kamplocatie in Overasselt.

Omdat de kampcommissie ook voor prachtig weer had gezorgd stond niets een fantastisch weekend meer in de weg.

Na ruim een uur van vertraging omdat de bus verdwaald was kwamen de leden aan op de locatie. Na een welkomstwoord werd meteen het eerste spel gespeeld. Met dit spel leerden de leden de locatie een beetje kennen en kwamen ze uiteindelijk uit bij hun teamleider.

Nadat de teams compleet waren werd door middel van een filmpje het thema van het kamp bekend gemaakt. De kamplocatie bleek een verouderde herberg te zijn waarvan de eigenaar ernstig ziek was en niet lang meer te leven heeft. Hij maakt zich zorgen over zijn erfenis, de herberg. Wie moet er voor de herberg zorgen als hij er niet meer is. De teams blijken families te zijn die gedurende het kamp moeten strijden om de erfenis.

Gedurende het hele kamp worden spelletjes gespeeld waarbij sleutels te winnen zijn. Het team met de meeste sleutels erft uiteindelijk de herberg en bijbehorende schatkist.

Ook bleken gedurende het kamp sleutels verstopt te liggen. Op die manier konden extra sleutels verdiend worden. Dat de leden erg fanatiek sleutels hebben gezocht bleek wel uit het feit dat na het kamp ook de sleutel was verdwenen van het beveiligingskastje van de locatie zelf!

Op zaterdag stond nog een extra activiteit op het programma. Alle leden van 8 jaar en ouder mochten een “high ropes parcours” afleggen hoog in de bomen. Dit gebeurde onder deskundige begeleiding en vanwege de veiligheid viel deze activiteit buiten de competitie.

Na twee dagen vol gezelligheid, plezier en spellen werd op zondag door ”notaris” Danny van Laar het winnende team bekend gemaakt. Dit waren de “Piraten” onder leiding van teamcaptain Robert Agterberg.

Een uitgebreider verslag van het kamp wordt nog geschreven door Claudia Versteeg. Zij mocht de “Gouden Eikel” in ontvangst nemen. De prijs voor degene met de grootste blunder. Claudia was de sleutelring met de gewonnen sleutels van haar team kwijtgeraakt.

Grootste pechvogel van dit kamp was helaas Rosa van Trigt. Zij werd ziek en moest worden opgehaald. Gelukkig is zij inmiddels wel weer opgeknapt.

De eerste foto's:

De vrienden van KRC Rolling