Jochem Uytdehaage Plezier is de basis voor succes

"En daar stond ik dan met mijn rolschaatsen op het schoolplein!. Als 10-jarig jochie op van die geel-blauwe rollerskates, waarvan ik de schroeven van het onderstel wat losser had gedraaid zodat ze makkelijker stuurden. Samen met vooral meisjes, dat weer wel. Echt stoer was het niet, maar ik onderscheidde mij door mijn techniek.

Waar alle meiden en een enkele jongen afzette met de gele stop voorop was ik er al snel achter dat zijwaarts afzetten tot meer snelheid leidde. En dat wilde ik graag. Na vele rondjes op het schoolplein heb ik een stapje gemaakt in mijn materiaal, en ben ik overgestapt op de inline-skates. En daar ben ik ook niet meer vanaf gekomen. Voor mij was het de snelheid die de doorslag heeft gegeven om over te stappen op de inline-skates en later ook op het langebaan schaatsen, maar het had zomaar anders kunnen lopen! Voor mij was het plezier wat bovenaan stond, en dit plezier werd steeds groter en groter. Wat ik vooral geleerd heb van vele jaren top-schaatssport is dat plezier van jong tot oud essentieel is. Plezier is de basis voor succes. Juist ook wanneer je full time, en in mijn geval zelfs betaald, in staat bent om jouw sport te beoefenen.

Graag zou ik een ieder willen aanraden om hun gevoel te volgen in de keuze van welke sport hij/zij wil beoefenen. En dan, met voldoende passie en inzet kan je erg veel bereiken! Van Nederlands kampioen tot Olympisch kampioen.
Ik wil een ieder die zich met de rolschaatssport bezig houdt, of wil gaan houden, heel erg veel plezier wensen met hun sport. Schaatsen, skaten en rolschaatsen - het is hartstikke leuk om te doen!"

Met sportieve groet,

Jochem Uytdehaage


Jochem Uytdehaage is oud-langebaanschaatser  en 2-voudig Olympisch-,
Wereld- en Europees Kampioen

De vrienden van KRC Rolling