Ron SmoorenburgNa het zien van een Jackie Chan film, wist ik wat ik wilde in mijn leven. Ik wilde in films spelen.En toen verklaarde iedereen me voor gek!. Ik was een dromer, onrealistisch en iemand met veel fantasie. Ik trainde destijds Karate bij de Voltreffer, vlakbij de oude baan van KRC Rolling, en was ook veel te zien rond het fort, wat een perfecte plek om te trainen was. Ik kwam altijd een uur te vroeg in de karateles en was de laatste die vertrok.

Soms heb je een gevoel dat zo sterk is, die moet je volgen, dat is de stem in je die nooit liegt. Meestal worden dingen ons opgelegd door anderen en wat anderen van ons verwachten. Wij zijn allemaal heel speciaal, hebben talent en dat willen we gebruiken. Zodra we doen wat anderen van ons willen gaat het fout en we worden moe en weten niet waarom. Als je echt doet wat je graag wilt dan kan je daar heel ver in komen dan ben je uniek en een specialist in wat je doet. Wij zijn net als bloemen, die moeten openen op de plek waar we dat kunnen (Voor mij in Thailand nu) en anders moeten we een andere grond zoeken. Bijvoorbeeld als je een kantoorbaan hebt maar graag meer op je leven als Rolschaatser wilt richten. Voor we het weten heeft de maatschappij ons vastgeketend en kunnen we geen kant op, dus het is goed om vanuit jongs af aan al heel duidelijk te zijn wat je wil.

Het grootste doel is voor mij dan ook niet alleen het eindresultaat, maar ‘het doen zelf’, dus regelmatig in films spelen, overleven en heel veel meemaken. Dat is een doel op zich. Net zoals je bijvoorbeeld in een internationaal team kan komen en de hele wereld rondreist met KRC Rolling. En ook de weg naar het doel is geweldig. Wat is je leukste herinnering ? Het toernooi, of al die speciale trainingsmomenten die je deed voordat je won en dit doel haalde ? Ik woon nu in Thailand (De plek waar een hoop films worden gemaakt, ik kan hier mezelf zijn en doen wat ik wil, en niet in Nederland) en elke dag is een avontuur. Ik heb nu in 40 actiefilms (Hollywood, Bollywood, Thaise films, Hong Kong, Korea) gespeeld en vertrek naar Maleisië voor Vikingdom, een soort “300” film met een hoop actiescènes en zwaardgevechten. Als ik bijvoorbeeld op kantoor zit en al weet wat volgend jaar gaat gebeuren zou ik heel ongelukkig worden.

Dus voor alle leden, het leven is een avontuur, ga ervoor, en het gaat je lukken!

Ron Smoorenburg is acteur en Martial Arts specialist

De vrienden van KRC Rolling