Voorwoord wethouder Helen van den Berg voor vernieuwde website KRC rolling

Wethouder Van Den Berg

 Eind vorig jaar zat ik met mijn dochter bij jullie spetterende eindshow “Rollympic Dream” en ik moet zeggen: ik was wederom buitengewoon verrast. Al eerder had ik een eindshow bijgewoond en ook toen was ik zeer onder de indruk. De verschillende optredens van klein tot groot, het verhaal, de choreografie, de bewegingen en sprongen. Wat een mooie prestatie waar ongetwijfeld het hele jaar voor getraind is en wat zag iedereen er prachtig uit. Mijn complimenten aan de moeders die al die kostuums hebben gemaakt en daarnaast ook aan al die andere vrijwilligers die zeer betrokken zijn bij jullie vereniging. Het is een bijzondere sport en in Nederland ook vrij uniek. Want zoveel kunstrolschaatsverenigingen zijn er niet in Nederland.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de sportieve prestaties. Afgelopen juni waren maar liefst zes kampioenen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Kuur- en Figuurrijden. Ook op het gebied van Show Rolschaatsen mogen jullie er zijn: de nummer twee van Nederland en twee groepen binnen de top tien van Europa. Jullie mogen oprecht trots zijn op die prestaties.

Daar past ook een vernieuwde website bij; gemaakt door en vóór de leden. Met informatie over de vereniging, de activiteiten & evenementen, berichten uit de media, maar ook met foto’s en persoonlijke berichtjes. Echt anno 2011. Ik voel me dan ook bijzonder vereerd dat jullie mij hebben gevraagd de website digitaal te openen. Ik doe dat graag, omdat ik alle sporters een warm hart toedraag. Want sporten en bewegen is goed voor de gezondheid, biedt ontspanning en plezier voor jong en oud. Vandaar ook dat de gemeente zich op allerlei manieren inzet om zoveel mogelijk Nieuwegeiners zo lang mogelijk en op een zo plezierig mogelijke wijze te kunnen laten deelnemen aan sport. Een kleine bijdrage aan deze website is daar een voorbeeld van. Want het informeert en enthousiasmeert! Mijn complimenten daarvoor.

Goed, en dan heet ik nu deze website… voor geopend!

Sportieve digitale groet,

Wethouder Sport & Jeugd

Helen van den Berg

De vrienden van KRC Rolling