Op woensdag 22 oktober vertrokken Yesslin, Natalie, Esmée, Karen, Rosa Maniran, Kylie, Arcangela, Nina en Lisa onder begeleiding van Mariëlle en Henriette richting Duitsland om daar deel te nemen aan de Interland Cup. Hoewel Sylvia ook was geselecteerd voor deelname kon zij helaas niet meedoen omdat zij nog herstellende is van de operatie aan haar arm. Voor haar de allereerste keer sinds heel lange tijd dat zij niet bij deze wedstrijd aanwezig kon zijn. Onze leden deden mee met een aantal deelnemers van andere verenigingen. Samen vormden zij Team NL.

Op donderdag stonden als eerste de trainingen op het programma. Deze vonden plaats in de ochtend en verliepen bij iedereen heel erg goed, waardoor de voorbereiding voor de wedstijd optimaal was. In de middag was er tijd voor ontspannende activiteiten. Het team heeft gezellig met z’n allen inclusief de SBK afgevaardigden gelaser-gamed.

Op vrijdag was er in de ochtend tijd voor de laatste trainingen waarna in de middag de wedstrijd van start ging met de korte kuren cadetten.

Arcangela mocht namens Team NL het spits afbijten en deed dat heel erg goed. Haar lange kür reed zij prima wat een voorlopig 14e plaats opleverde. Voor Kylie ging de korte kür minder goed en zij stond op een voorlopig 17e plaats.

Daarna was het de beurt aan de klasse jeugd waarin Nina haar korte kür mocht laten zien. Helaas verliep deze niet goed. Nina heeft tot het laatste element gevochten, mooi gereden maar de technische elementen wilden niet lukken, zij kon met opgeheven hoofd de baan verlaten. Mariëlle was heel trots op haar dat zij de moed niet had laten zakken en door is blijven knokken. Zij kwam op een voorlopig 12e plaats.

Bij de korte kuren junioren was het de beurt aan Lisa. Helaas kon zij niet laten zien wat er bij de trainingen wel uitkomt en werd voorlopig 6e.

De volgende dag werd er begonnen met de mini’s. Yesslin was bloednerveus voor haar allereerste internationale wedstrijd en stond op het punt om in huilen uit te barsten. Gelukkig wist zij zich te herpakken op het moment dat haar kurmuziek gestart werd. Zij werd heel knap 13e en mag trots zijn.

Bij de espoirs reden Natalie, Esmée goede kuren en werden 9e en 12e. Bij Karen en Rosa ging het minder. Met name Rosa kon niet laten zien wat zij waard was. Karen werd 16e en Rosa 18e.

Vervolgens werden de lange kuren cadet gereden. Arcangela reed een nette kür en hield haar 14e plaats vast. Kylie reed een stuk beter dan de dag daarvoor en wist een paar plaatsen te klimmen naar een 13e plaats.

Bij de jeugd was er wederom een teleurstelling voor Nina. Bij haar wilde niets lukken en zij viel uit al haar pirouetten. Zij verloor een paar plaatsen in het klassement en eindigde als 14e.

Bij Lisa liep de lange kür een stuk beter dan de korte kür. Met name de moeilijkste elementen lukten goed. Mariëlle was heel tevreden. Lisa zelf niet. Zij wist haar 6e plaats wel vast te houden.

Na afloop was er een gezellige afterparty en het hele team vertrok op zondag weer richting Nederland. Ze kunnen terugkijken op een paar gezellige dagen waarin ook de sfeer onderling heel goed en gezellig is geweest.

De vrienden van KRC Rolling