Op woensdagavond 7 oktober vertrokken Djemylee, Karen, Yentl, Kim en Lisa samen met trainster Sylvia richting Frankrijk om deel te nemen aan de internationale danswedstrijd in Hettange.

De dames hebben sinds de zomer hard getraind om de puntjes op de i te zetten van zowel de verplichte- als de vrije dansen.

Op donderdag zijn er eerst trainingen waarna Kim het spits mag afbijten met haar verplichte dansen. Helaas kwam Kim bij de wals in het eerste rondje flink ten van bij de achterwaartse swing. Desondanks wist ze de rest van de wals weer goed op te pakken. De tweede verplichte dans, de tango ging gelukkig helemaal goed. Kim staat na haar verplichte dansen voorlopig op een 25e plaats.

Laat op de avond is het de beurt aan Karen en Yentl met de verplichte dansen. Karen heeft beide dansen netjes en naar kunnen gereden en staat op een voorlopig 26e plaats. Ook Yentl heeft netjes gereden. Had wel een beetje last van wiebelbenen waardoor haar voet na de swing bijna de grond raakte. Ook reed ze voorzichtig en niet met de overtuiging die we van haar gewend waren. Yentl staat na de twee verplichte dansen op een voorlopig 28e plaats.

Vrijdag is het de beurt aan Lisa om haar verplichte dansen te laten zien. Deze heeft zij heel goed gereden en zij staat voorlopig op een 9e plaats. Lisa en Sylvia zijn beiden heel tevreden.

Daarna is het de beurt aan Djemylee. Voor haar de allereerste keer dat ze door de bond is geselecteerd voor deelname aan een buitenlandse wedstrijd. Heel spannend dus, en voor ze moest rijden was ze toch wel heel zenuwachtig.. Door de zenuwen ging de skatersmarch niet helemaal goed, maar de tango pakte ze weer goed op. Heel knap dus in deze omstandigheden. Djemylee is 22e geworden.

Hierna mogen zowel Karen als Yentl hun vrije dans laten zien. Die hebben ze beiden naar kunnen gereden. Helaas waren beiden door de zenuwen een stukje van hun dans kwijt maar hebben dit wel weer weten op te pakken. Karen is in het eindklassement zelfs nog een plaatsje opgeschoven en is 25e geworden. Yentl behield haar 28e plek.

Op zaterdagochtend om 7.30 uur mag Kim haar vrije dans aan de jury laten zien. Deze heeft een heeft ze goed gereden maar het was helaas niet genoeg om haar plek vast te houden. Ze heeft een plaats moeten inleveren en staat in het eindklassement 27e.

In de middag mag Lisa haar vrije dans aan de jury laten zien. Het begin van de dans is nog wat ingehouden maar de tweede helft rijdt ze ijzersterk. Ondanks dat moet ze toch een plaats afstaan en wordt 10e. Maar zowel Lisa als Sylvia zijn heel tevreden hierover. Zeker ook omdat dit het eerste jaar is dat Lisa danst.

Allemaal van harte gefeliciteerd met de behaalde plaatsen. En petje af voor Sylvia die ondanks het feit dat ze nog herstellende is van een operatie er toch maar stond voor haar rijdsters!

De vrienden van KRC Rolling