Op zaterdag 3 oktober werd in Zaandam de NRB Cup 2015 verreden. Dit is het afsluitende kampioenschap voor de Vrije klasse en de Promoklasse in de disciplines figuren, vrijrijden en roldansen. KRC werd hierin vertegenwoordigd door maar liefst 18 leden.

De dag werd gestart met de discipline figuren. Bij het figuren klasse 3 was Tessa heel tevreden en werd 2e. Elena reed in klasse 4. Zij was tevreden over haar eerste twee figuren. De laatste twee figuren gingen iets minder naar haar zin. Zij werd in deze klasse 1e en teven NRB Kampioen.

Vervolgens was het de beurt aan Sem bij het roldansen. Zij reed in de klasse 2 de verplichte dansen, skatersmarch en Carlos tango. Deze wedstrijd ging niet zonder horten of stoten. Ze mocht het spits afbijten in de skatersmarch. Helaas werd na één rondje de muziek plotseling gestopt en weer opgestart. Desondanks maakte ze haar twee rondjes vol. Van de jury mocht zij echter de hele dans opnieuw doen. Bij deze tweede poging kwam zij na één rondje ten val. De jury heeft besloten om te jureren op het eerste rondje van de eerste ronde en tweede rondje van de tweede ronde waardoor de val haar geen penalty opleverde. Ook bij de Carlos Tango kwam zij helaas ten val. Ondanks al deze haperingen wist zij heel knap 1e en tevens NRB Kampioen te worden.

Hierna was het tijd voor de korte kuren klasse 4. Hieraan deden Merel en Eylisch mee. Eylisch had pas afgelopen week gehoord dat zij zowel een korte als lange kür moest rijden in deze klasse. De korte kür heeft zij dus pas deze week gekregen en kunnen trainen. Zij reed deze kür wat ingehouden maar met goede uitstraling wat haar een voorlopig tweede plaats opleverde.

Merel reed ondanks goede trainingen van de afgelopen weken wederom niet naar kunnen in een wedstrijd. Maakte onnodige fouten en kwam op een voorlopig vierde plaats.

Bij de korte kuren klasse 5 reden zowel Natasja als Sherelly hun laatste kuren van hun rolschaats carrière. Na de NRB Cup gaan zij definitief stoppen met vrijrijden. Natasja had bij de korte kür wat slordigheidsfouten maar kreeg wel een hogere B-waardering. Zij kwam op een voorlopig 2e plaats.

Sherelly had helaas een val in de combinatie maar reed verder een keurige kür wat haar een voorlopige 2e plaats opleverde. Dat beloofd dus een spannende strijd te worden tussen Natasja en Sherelly.

Romy reed helaas geen goede korte kür, met een aantal valpartijen waardoor zij voorlopig 6e stond.

Na de pauze werd er verder gegaan met het vrijrijden klasse 1. Sterre reed een hele goede kür wat haar een verdiende 1e plaats opleverde. Ook zij krijgt de titel NRB kampioen. Ook Sem reed een prima kür waarmee zij in deze klasse 2e werd. Fenna overtrof bij deze kür zichzelf en kreeg een mooie hogere B-waardering. Zij werd 3e. Rochelle reed zich met veel vaart naar een 5e plaats. Ook Chelsey heeft netjes gereden en eindigde als 6e.

Vervolgens moesten een aantal van deze leden zich heel snel omkleden en klaarmaken voor het solodansen in klasse 3.

Tessa reed een prima dans en kreeg een heel mooie B-waardering en werd overtuigend 1e en NRB Kampioen. Ook Iris reed een dans met een hele mooie uitstraling en bewegingen goed op de accenten in de muziek. Zij werd 2e. Sylvana reed met zichtbaar plezier haar dans in country-stijl. Zij werd 3e. Rosa van Trigt werd 4e, Fenna 5e, Chelsey 6e en Sterre 7e.

Na het dansen was het vrijrijden klasse 2 aan de beurt. Yentl zou meedoen namens KRC, maar helaas werd zij gediskwalificeerd omdat zij te laat aanwezig was.

Hierna was het de beurt aan de roldansers klasse 5. Elena reed een mooie dans en een nette uitvoering. Zij werd 4e. Merel reed ook een goede uitvoering van haar vrije dans maar de punten van de jury vielen erg tegen waardoor zij genoegen moest nemen met een teleurstellende 5e plaats.

Hierna was het de beurt aan het vrijrijden klasse 3.

Tessa reed een nette kür en moest heel lang wachten op de punten van de jury. Meestal betekent dat niet viel goeds maar in het geval van Tessa viel het gelukkig erg mee. Zij kreeg hele mooie punten en werd 2e. Iris reed ook netjes en bleef alles staan en werd hiermee 3e. Daphne viel helaas bij de axel en reed verder erg voorzichtig. Hiermee werd zij 4e. Rosa van Trigt viel helaas ook bij de axel en werd 6e. Sylvana had een hele mooie zitpirouette en werd 7e. Demi had een nette kür en is alles blijven staan en werd hiermee 8e.

De wedstrijd ging verder met de lange kuren in klasse 4.

Merel mocht het spits afbijten. Na een strenge peptalk van Mariëlle wist zij haar zenuwen onder controle te houden en reed een hele goede lange kür. Bij alle elementen bleef zij staan en ze reed met vaart. Na afloop van de kür kwamen met een emotionele ontlading alle spanningen eruit. Maar met hele mooie punten van de jury bleek ze bij de prijsuitreiking te zijn geklommen naar een prachtige 1e plaats. Ook zij is NRB kampioen!

Helaas wist Eylisch bij de lange kür haar zenuwen niet goed onder controle te houden. Zij reed erg voorzichtig, leek haar kür kwijt en kwam een paar keer ten val. Hierdoor moest zij genoegen nemen met een 4e plaats.

Bij de lange kuren klasse 5 reed Natasja ondanks een val in de zweefpirouette een hele overtuigende en allerlaatste kür. Van de jury kreeg zij hele mooie punten wat haar een overtuigende 1e plaats opleverde en ook de titel NRB kampioen. Een prachtige afsluiting van haar vrijrij carrière.

Ook Sherelly reed een overtuigende allerlaatste kür wat haar bij het afrijden een emotionele ontlading opleverde. En de moeders op de tribune deden daar gezellig aan mee. Sherelly werd heel mooi 2e.

Helaas wist Romy van Baggem haar positie niet te verbeteren. Ook haar lange kur was niet overtuigend met een aantal valpartijen. Zij werd 6e.

Voor KRC was het een mooie dag met 6 keer goud, 5 keer zilver en 3 keer brons.

Bij deze een speciaal bedankje aan de hulptrainsters die ongevraagd de andere leden en trainsters bijstonden wanneer ze zelf niet hoefden te rijden!

De vrienden van KRC Rolling