Op zaterdag 26 september werd in Kerkdriel de tweede Vrije Klassewedstrijd van dit seizoen verreden. Voor de leden vanaf de klasse B best spannend want op basis van de resultaten van deze wedstrijd en de vorige wedstrijd zou de Bond besluiten wie deel mogen nemen aan de NRB cup.

Bij de beginners A vrijrijden was er namens KRC één deelnemer en dat was Joyce. Joyce was heel nerveus maar ondanks de zenuwen had ze heel goed haar kur onthouden. Ondanks de zenuwen reed ze heel netjes. Joyce werd in deze klasse 11e, en was heel tevreden.

Bij de gevorderden A hebben Amber en Romy Jonkers het prima gedaan. Amber werd 1e en Romy 2e. Ginger was heel erg nerveus. Eén sprong had ze nog moeite mee dus ze wist dat dit spannend zou worden. Maar verder heeft ze heel netjes gereden. Ginger werd in deze klasse 17e en Melanie 19e.

Bij de beginners B reed Chelsey zich met een prima kur en goed uitgevoerde elementen naar een 1e plaats. Sterre reed een mooie strakke kur en voerde haar sprongen goed uit wat haar een 2e plaats opleverde. Sem reed een mooie kur, en landde alleen in de combinatie op twee benen. Na afloop barstte het publiek uit in een spontaan Happy Birthday, want Sem was ook nog jarig. Haar kur leverde Sem een 3e plaats op wat een mooi KRC podium opleverde. Fenna reed netjes op de muziek van Frozen en werd 7e. Rochelle reed haar kur kalm en netjes, de sprongen waren prima, alleen de zweefstanden mochten iets langer. Zij eindigde op een 8e plaats. Bij Romy Sprokkerieft ging het inrijden heel goed maar bij de kur zelf sloegen de zenuwen toch toe. Mogelijk was de voorbereiding op de wedstrijd niet helemaal goed gegaan. Zij eindigde als 12e.

De meiden in de vrije klasse B gevorderden hebben goed gereden. Iris moest voor KRC het spits afbijten. Nadat zij viel bij de pirouette heeft ze zich goed herpakt en kreeg mooie punten van de jury, ze werd daarmee derde.

Daphne viel helaas bij de axel, maar reed verder een uitstekende kür met een mooie zitpirouette die haar een eerste plaats opleverde. Na Daphne was Sylvana aan de beurt. Haar kür ging nu beter dan bij de vorige wedstrijd, dus zij was tevreden en behaalde een mooie vijfde plaats. De muziek van Tessa deed het in eerste instantie niet maar na een oponthoud van 5 minuten kon ze toch haar kür starten en ondanks de extra zenuwen reed ze naar tevredenheid en werd zesde. Rosa had een kleine hapering bij haar zitpirouette maar bleef goed staan bij de axel en reed een hele goede kür, waardoor zij als vierde eindigde. Demi was de laatste die namens KRC moest rijden en dat deed ze goed met een aantal hele mooie rietbergers. Ze eindigde op een negende plaats. Kortom een zeer geslaagde dag voor alle deelnemers in deze klasse!

Bij de klasse Gevorderden C reed Romy van Baggem geen goede korte kur. Is twee keer gevallen en kwam op een voorlopig 4e plaats. Natasja was zelf niet tevreden over haar korte kur. Is wel alles blijven staan maar sprong de dubbelspot niet voldoende door. Desondanks stond ze hiermee wel voorlopig 1e. Romy wist zich bij de lange kur helaas niet te verbeteren en bleef ook in einduitslag 4e. Natasja is tijdens haar lange kur door Megan naar een eerste plaats geschreeuwd. Bij het dansen van de beginners B hebben de drie KRC rijdsters prima dansen laten zien. Demi werd 1e, Romy jonkers 2e en Rochelle 3e. Bij het dansen van de gevorderden B waren er ook alleen KRC deelnemers. Iris werd 1e, Sterre 2e, Chelsey 3e en Sylvana 4e.

Na afloop kregen nagenoeg alle rijdsters van KRC te horen dat zij deel mogen nemen aan de NRB Cup die op 3 oktober in Zaandam verreden wordt. Een mooie afsluiting van een lange wedstrijddag. Rijdsters en trainsters mogen trots zijn op de behaalde resultaten!

De vrienden van KRC Rolling