In de periode van 24 augustus toe en met 1 september zijn in Ponte di Legno in Italie de Europese kampioenschappen Kunstrolschaatsen voor de klassen cadet, jeugd, junior en senior verreden. Dit jaar zijn deze disciplines voor het eerst samen gevoegd tijdens één evenement. Daarom duurde dit evenement ook langer dan voorgaande jaren.

De Ek ging van start met de discipline figuren. Lisa kwam voor Nederland uit in de klasse junioren en Sylvia bij de senioren. Hun wedstrijden waren ook gelijktijdig, dus voor de trainsters was dit flink aanpoten.

Beide dames hebben een prima eerste figuur verreden, en bij beiden ging het tweede figuur niet naar kunnen. Gelukkig was het figuur niet heel slecht maar beiden kunnen beter. Lisa heeft de overige figuren weer naar behoren gereden. Bij Sylvia ging helaas de lus de mist in. Uiteindelijk is Lisa 10e van de 12 geworden en Sylvia 13e van de 15.

Voor beiden was dit trouwens hun allerlaatste figuurwedstrijd want zij gaan stoppen met deze discipline. Een mooie afsluiting van hun figuur-carrière dus.

Op woensdag 16 augustus was het de beurt aan Lisa om haar korte kür te laten zien. De livestream van de wedstrijd was goed dus in Nederland konden we op de computer zien hoe zij het eraf zou brengen. Het niveau tijdens de EK ligt heel erg hoog dus het is al een hele eer als je vanuit de Nederlandse bond geselecteerd bent om mee te mogen doen.

Helaas ging de korte kür van Lisa niet helemaal volgens kunnen. De stress speelde waarschijnlijk een grote rol want niet alle elementen lukten.

Op donderdag moest Lisa haar lange kür rijden. Helaas lukte het haar niet om te laten zien wat ze waard is. Desondanks is het een hele prestatie om je bij dit evenement staande te houden. Lisa is uiteindelijk 15e geworden.

In de avond was het de beurt aan Sylvia om haar korte kür te rijden. Sylvia heeft hierin laten zien wat ze kan. Ze heeft een super korte kür gereden. Ze wist met deze kür 4 tegenstanders achter zich te houden en stond op een voorlopig 8e plaats.

Op vrijdag mocht Sylvia haar lange kür laten zien. Ook deze ging op een paar schoonheidsfoutjes na heel erg goed! Sylvia heeft zeker kunnen laten zien watt ze waard is. Heeft zelf aangegeven dat ze zich wat heeft ingehouden maar is zeker tevreden over wat ze heeft laten zien. Ook Mariëlle was supertrots na de wedstrijd. Uiteindelijk heeft Sylvia met een 10e plaats een prachtige prestatie geleverd want ook bij de senioren is het niveau heel erg hoog.

Op zondag was het dan de beurt aan Kylie om deel te nemen aan de figuurwedstrijd. Deze wedstrijd begon al om 8 uur ’s morgens. Kylie haar eerste figuur ging heel erg goed maar bij het tweede figuur ging ze de mist in. Met haar derde en vierde figuur heeft ze nog wel iets goed kunnen maken maar dit was niet voldoende voor een hogere plaats in het klassement. Kylie is uiteindelijk 15e geworden. Maar ook een knappe prestatie van Kylie om zich staande te houden in een wedstrijd van hoog niveau met 7 juryleden die naar je voeten staan te kijken.

We feliciteren onze leden en hun trainsters met de mooie prestaties!

En naast deelname aan de wedstrijden hebben onze leden en trainsters samen met de andere leden van Team Nl nog kunnen genieten van al het moois wat de rolschaatssport te bieden heeft en natuurlijk ook van de mooie omgeving in Italië. De thuisblijvers waren jaloers bij het zien van alle mooie foto’s op facebook!

De vrienden van KRC Rolling