In het weekend van 27 en 28 juni werden in Mierlo de Nederlandse Kampioenschappen figuren en vrijrijden verreden. Tijdens dit NK wisten de leden van KRC Rolling het kampioenschap te domineren door heel vaak het podium te behalen. We zijn maar liefst 10 kampioenstitels rijk op dit moment. Daarnaast pakten onze leden ook 7 keer zilver en 6 keer brons! Misschien waren dit wel de succesvolste kampioenschappen ooit.

Dit mooie weekend begon op zaterdag met het figuren. Maureen in de klasse supermini’s was de eerste die in het goud pakte. In deze klasse behaalde Djemylee de 5e plaats en Nova van Vliet de 7e plaats.

In de klasse mini’s behaalde Milou een mooie 3e plaats.

In de klasse espoirs behaalde Natalie met nette figuren de 2e plaats. Ook Rosa Maniran had nette figuren en werd 3e, Sue werd keurig 6e. Karen had helaas haar dag niet en moest genoegen nemen met een 8e plaats, Esmée haar lus was niet heel netjes, en werd 9e. Yentl had helaas links ingereden terwijl het voor de jury rechts moest. Dat gaf veel stress, zij werd 10e.

Bij de cadetten werd Kylie overtuigend 1e en Nederlands kampioen. Arcangela werd 2e en Eylisch werd 4e. Zelf had zij op meer gehoopt, maar dat zat er deze dag niet in.

Bij de jeugd werd Megan 2e, en zij was hiermee tevreden. Bij de junioren werd Lisa overtuigend 1e en Nederlands Kampioen. Romy werd 2e.

 

Bij de senioren heeft Sylvia goed gereden en werd 2e, Sherelly heeft het heel goed gedaan en werd 6e. Nikkie had bij de lussen een voet bijgezet en moest genoegen nemen met een 8e plaats.

Voor Megan, Lisa, Sylvia, Nikkie en Sherelly was dit tevens hun allerlaatste figuurwedstrijd want zij hebben besloten te gaan stoppen met deze discipline.

Op zaterdagavond en op de zondag werden de kuren verreden.

Bij de supermini’s werd Maureen 3e en Djemylee werd 7e.

 

 

 

Bij de mini’s heeft Yesslin een hele nette kür gereden en was hiermee overduidelijk de Nederlands Kampioen met een 1e plaats. Voor Yesslin ook de eerste deelname aan een NK, dus een hele mooie prestatie. Milou begon goed maar is helaas een paar keer gevallen. Zij kan beter maar werd toch nog 7e. Nova reed netjes, maar helaas ook een val. Zij werd 9e.

 

Bij de espoirs een hele verrassing voor KRC. Natalie was erg nerveus maar wist tijdens de wedstrijd haar zenuwen in bedwang te houden. Zij werd overtuigend 1e en Nederlands Kampioen. Karen had helaas twee vallen maar maakte dit goed met een prachtige pirouette. Zij werd 2e, Esmée heeft super gereden met een mooie uitstraling en heel goede pirouette. Zij werd 3e. Hiermee was het hele podium voor KRC. Maar het werd nog mooier! Rosa reed naar kunnen, helaas dat haar eerste combinatie mislukte maar zij werd toch nog 4e. Sue reed deze wedstrijd eindelijk naar kunnen en werd 5e. KRC sleepte maar liefst de eerste 5 plaatsen binnen. Een prachtige prestatie, met een hele trotse trainster.

Bij de espoirs heren werd Sven 1e en Nederlands kampioen.

Bij de cadetten werd Kylie zowel in korte als lange kür overtuigend 1e en dus Nederlands kampioen. Arcangela werd in deze klasse 2e en Kim 3e. Wederom een KRC podium.

In de klasse Jeugd was had Megan haar oude vorm weer gevonden en werd met overmacht 1e. Nina kwam net wat tekort in een sterk deelnemersveld waar de rijdsters alle vier aan elkaar gewaagd zijn, en belandde met een 4e plaats net naast het podium.

Bij de junioren werd Lisa Nederlands kampioen met een 1e plaats en Sharon werd 3e.

Bij de senioren zette Sylvia twee hele goede kuren neer waarbij vooral de lange kür indruk maakte op iedereen. Alles lukte en klopte. Overduidelijk Nederlands kampioen. Nikkie reed haar allerlaatste Nederlands kampioenschap. Het was een emotioneel afscheid met een daverend applaus van haar clubgenoten en hun ouders. Ook haar kür kwam prima uit de verf, hiermee werd zij 4e.

KRC is heel trots op de behaalde plaatsen, en niet minder trots op de trainsters die onze leden naar dit niveau hebben weten te begeleiden.

Voor een aantal rijdsters is er nauwelijks tijd om rust te nemen. Zij zullen de komende week nog verder trainen voor deelname aan Europacup en EK.

Alle uitslagen vind je hier.

De vrienden van KRC Rolling