Op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni werd in Moerkapelle het Nederlands Kampioenschap Roldansen verreden. Inmiddels zijn er landelijk zoveel roldansers dat er dit jaar voor het eerst een apart NK voor werd georganiseerd. Voorheen werden de Nederlands kampioenschappen roldansen, figuren en vrijrijden tijdens één Kampioenschap verreden. Leuk om te zien dat deze discipline zo is gegroeid.

Ook KRC was tijdens dit kampioenschap goed vertegenwoordigd door maar liefst 15 leden.

Op vrijdag ging het kampioenschap van start met de verplichte dansen cadetten, jeugd, junior en senior.

De drie cadetten Kim, Kylie en Daphne zagen er bij aanvang gespannen uit maar over het algemeen ging het prima. Bij de cadetten reed Kylie twee sterke verplichte dansen en kwam daarmee al op een tweede plaats. Ook Daphne reed haar dansen sterk en kwam op een 4e plaats. Kim stond na de verplichte dansen op een 5e plaats.

Bij de jeugd was het de beurt aan Nina en Megan. Beiden reden een nette eerste dans, maar wel wat ingehouden. Ook de tweede dans van Nina ging goed. Megan reed haar tweede dans wat ingehouden wat ten koste ging van de punten. Nina kwam op een 4e plaats en Megan 6e.

Bij de junioren verschenen Lisa en Sharon aan de start. Lisa reed hele goede verplichte dansen en kwam daarmee op een voorlopig 2e plaats. Sharon heeft hard gewerkt maar was zelf niet tevreden over hoe het ging. Zij moest genoegen nemen met een 5e plaats.

Op zaterdag begon de dag met de verplichte dansen espoirs. Namens KRC deden hieraan Karen, Yentl, Natalie en Esmée mee. Karen reed twee goede verplichte dansen en maakte het meteen heel spannend want zij kwam op een gedeelde 1e plaats met Charlotte de Jong van Olympia. Ook Yentl reed nette verplichte dansen maar wel wat ingehouden en kwam hiermee op een 3e plaats. Ook Esmée en Natalie reden netjes en stonden respectievelijk op een 4e en 6e plaats.

Hierna was het beurt aan de supermini’s. Maureen en Quinty waren aan de beurt. Beide dames maakten het heel spannend. De wals van Quinty was heel erg goed waarmee zij 1e stond en Maureen 2e. Bij de Tango reed Maureen heel sterk en liet Quinty wat puntjes liggen. Uiteindelijk trok Maureen aan het langste eind en mag zich Nederlands kampioen noemen! Quinty werd heel mooi 2e. Voor beide dames was het hun eerste Nederlands kampioenschap. Heel knap gedaan dus!

Bij de mini’s deden namens KRC Djemylee en Nova van Vliet mee. Djemylee reed twee goede dansen. Zij is in dit seizoen bij iedere wedstrijd steeds meer een stapje dichter naar het podium geklommen wat vandaag resulteerde in een prachtige 3e plaats. Nova haar eerste dans ging niet helemaal naar behoren maar met een goede tweede dans wist zij wat punten goed te maken waardoor zij uiteindelijk eindigde op de 8e plaats.

 

 

 

Vervolgens waren de espoirs weer aan de beurt met hun vrije dansen. Alle vier de dames reden een prima vrije dans. Karen trok uiteindelijk aan het langste eind en mag zich met een 1e plaats Nederlands kampioen noemen! Yentl bleef stabiel staan op de 3e plaats evenals Esmée die haar 4e plaats vasthield. Natalie wist nog een plaatsje te klimmen naar de 5e plaats.

 

 

 

Bij de cadetten wist Kylie met haar vrije dans, ondanks wat wiebelige drietjes en pirouette haar 2e plaats letterlijk te verzilveren. Daphne was erg zenuwachtig waardoor haar vrije dans ingehouden, en helaas met een val, werd gereden wat haar wat puntjes kostte en zij een plaatsje terugviel in het klassement. Zij eindigde als 5e. Kim haar vrije dans ging goed en zij wist zelfs nog twee plaatsen te klimmen naar een mooie derde plaats.

Bij de jeugd reden zowel Nina als Megan een sterke vrije dans. Nina wist haar 4e plaats vast te houden en Megan klom nog een plaatsje naar de 5e plaats.

Bij de junioren reed Lisa een ijzersterke vrije dans met een daverend applaus toen zij klaar was. Helaas was het puntenverschil na de verplichte dans ten opzichte van de nummer 1 net te groot. Zij eindigde op een 2e plaats. Heel goed gedaan, zeker omdat Lisa dit jaar is begonnen met roldansen. Sharon reed ook haar vrije dans goed en klom nog een plaatsje naar een 4e plaats.

Na afloop werd door de SBK bekend gemaakt welke rijdsters mogen deelnemen aan de buitenlandse wedstrijden. Namens KRC mogen Karen, Yentl en Kylie meedoen aan het roldansen tijdens de Europacup welke in juli wordt verreden in Frankrijk. Ook mogen deze leden aangevuld met Djemylee, Kim en Lisa deelnemen aan de Hettange, een danswedstrijd welke in het najaar plaatsvindt in Frankrijk.

KRC kan terugkijken op een succesvol roldansjaar. Er zijn weer meer leden gaan roldansen en ook de resultaten mogen er zijn. Het jaar werd afgesloten met twee keer goud, drie keer zilver en twee keer brons. Wij feliciteren de leden en niet in de laatste plaats trainster Sylvia Pistorius die er veel energie in heeft gestoken om onze leden zo te laten schitteren.

Alle uitslagen vind je hier.

De vrienden van KRC Rolling