Op zaterdag 13 juni werd de eerste zomershow in de geschiedenis van KRC Rolling gereden. Deze show is korter van opzet dan de jaarlijkse kerstshow en ook doen niet alle leden hieraan mee. Deze show is met name bedoeld voor de leden die niet geselecteerd zijn voor de NK Shownummers. Ook deze leden trainen het hele jaar op showvaardigheden maar komen qua uitvoering minder aan bod. Deze leden willen natuurlijk ook graag vaker laten zien welke nummers en vaardigheden zij beheersen. Daarom is dit jaar voor het eerst de zomershow in het leven geroepen.

Op 13 juni was het dan zover. Toen de zaal openging was de tribune al snel flink gevuld met ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes en andere belangstellenden. De opkomst was groter dan we hadden verwacht. Maar natuurlijk ontzettend leuk voor de deelnemers.

Er werden in totaal zo’n 10 nummers gereden, aan elkaar gepraat door onze voorzitter Angela Voogd.

In de kleedkamers was het een drukte van belang. Omkleden moest nu sneller dan tijdens de kerstshow maar het plezier was er niet minder om. De nummers waren heel gevarieerd. Zo vertolkten de jongste deelnemers onder andere Hairspray en reed het kleine kwartetje nog een keer hun nummer Happy. Na afloop van het nummer werden ze nog even in het zonnetje gezet wegens hun optreden in de Jopie Parlevliet Show van RTL4. Alle vier mochten ze een mooie ingelijste fotocollage van dit optreden in ontvangst nemen.

De oudere leden reden een nummer op muziek uit de film Enchanted en er was een vrolijk nummer met de titel Bumpy Ride.

Ook indruk maakte Karen met haar solo-optreden waarin zij haar kür mocht laten zien.

Een van de toppers was het nummer Sister Act waarin we konden zien dat trainster Mariëlle het rolschaatsen nog beheerst. Deze groep heeft het nummer in twee trainingen aangeleerd en het liep als een trein. Het plezier spatte er vanaf.

Uitsmijter van de show was het cowboynummer gereden door de groep jongste deelnemers. Aan dit nummer deed zelfs een paard mee, vakkundig ontregelend neergezet door trainsters Sylvia en Lisette.

Het was voor KRC een geslaagde eerste editie van een zomershow waarin gezelligheid en plezier in het samen rolschaatsen de belangrijkste elementen waren.

Hartelijk dank aan alle leden, trainsters en vrijwilligers die hier hun steentje aan hebben bijgedragen.

Foto’s met dank aan LizStyle

De vrienden van KRC Rolling