Op 14, 15 en 16 mei werd door Rolling 90 de Crystal Tulip Competiton georganiseerd. Dit is een internationale danswedstrijd. Aan deze wedstrijd doen vanuit Nederland alleen rijdsters mee uit de Internationale klasse van supermini’s tot en met senioren. De wedstrijd wordt op zaterdagavond traditioneel afgesloten met een gala.

Vanuit KRC deden 13 leden mee met deze wedstrijd. Bij de supermini’s waren dat Maureen en Quinty, bij de mini’s Djemylee. Bij de espoirs Karen, Yentl en Natalie en bij de cadetten Kylie, Kim, Daphne en Eylisch. Tot slot bij de Jeugd Nina en Merel en bij de junioren Lisa.

Op vrijdag werden alle verplichte dansen verreden. Bij de supermini’s werd er één dans gereden, de Carlos Tango. Maureen en Quinty hebben het fantastisch gedaan en wisten zelfs op het podium te eindigen. Maureen werd heel knap 1e en Quinty werd 2e.

Ook bij de mini’s werden de Carlos Tango en de skatersmarch gereden. Ook Djemylee heeft heel erg goed gereden. In een deelnemersveld van 21 werd zij heel mooi 10e.

 

 

Bij de espoirs was het de beurt aan Yentl, Natalie en Karen. Yentl reed twee goede dansen en werd hiermee voorlopig 7e. Bij Karen ging de eerste dans goed maar bij de tweede sloegen de zenuwen toe. Zij kwam hiermee op een 9e plaats. Ook Natalie heeft de verplichte dansen goed gedaan en kwam op een 12e plaats.

Bij de cadetten heeft Kylie haar verplichte dansen netjes gedaan, tweede dans wat sterker dan eerste dans. Kwam hiermee op een voorlopig 13e plaats. Kim heeft haar verplichte dansen netjes maar beetje ingehouden gereden en kwam op de 16e plaats. Ook Daphne reed ingehouden en kwam op de 17e plaats, Eylisch reed naar kunnen en kwam op plaats 19.

 

 

 

Bij de jeugd reed Nina een goede wals maar liet door fouten punten liggen bij de foxtrot. Zij werd voorlopig 9e.  Merel had het eerste stukje van de wals uit de maat maar wist deze weer goed op te pakken. Ook de foxtrot was netjes. Zij kwam op de 11e plaats.

Bij de junioren was het de beurt aan Lisa. De eerste dans ging naar kunnen maar bij de tweede sloeg de stress toe met fouten tot gevolg. Zij eindigde in het voorlopige klassement op de 6e plaats.

Op zaterdag werd en als eerste gestart met de vrije dansen bij de cadetten. Kylie reed een ijzersterke vrije dans en wist twee plaatsen te klimmen naar de 11e plaats. Kim kwam helaas ten val, wat punten kostte maar wist wel een plaats te klimmen naar de 15e plaats. Ook Daphne had helaas een val maar ze wist haar 17e plaats vast te houden. Eylisch reed haar vrije dans naar kunnen en eindigde als 18e, waarmee zij een plaats wist te klimmen.

Bij de espoirs reed Karen een hele sterke vrije dans wat haar twee plaatsen deed klimmen in het eindklassement. Zij werd 7e. Bij Yentl ging het niet helemaal foutloos. Zij moest een plaats inleveren en werd 8e. Natalie reed ook een nette vrije dans en klom een plaatsje naar de 11e plaats.

Bij de jeugd zetten Nina een sterke vrije dans neer wat haar een 7e plaats opleverde. Twee plaatsen geklommen in een sterk deelnemersveld. Merel reed met veel plezier een hele goede vrije dans en wist haar 11e plaats vast te houden.

Lisa tenslotte reed een ijzersterke vrije dans wat haar twee plaatsen liet klimmen naar een mooie 4e plaats.

KRC heeft laten zien dat zij de discipline roldansen steeds beter gaat beheersen. Een compliment aan Sylvia dus, die dit weekend niet alleen de KRCrijdsters heeft begeleid maar ook de rijdsters van Olympia. Hun trainster stapte in het huwelijksbootje en kon daardoor haar rijdsters niet begeleiden.

De wedstrijd werd voor de rijdsters afgesloten met een gezellig buffet. Hierna kon het publiek nog genieten van het traditionele gala. Hierin lieten de winnaars van de klassen espoirs tot en met senior hun vrije dans nogmaals zien. Ook lieten de klassen in groepsverband hun verplichte dans nog eens zien en waren er optredens van de showgroepen van Rolling 90. Het geheel werd afgesloten met een gezamenlijk groepsnummer van alle deelnemers.

Doel van deze wedstrijd is niet alleen de strijd om de hoogste plaatsen in het klassement maar ook het maken van nieuwe rolschaatsvrienden en het gezamenlijk plezier hebben in de sport. Deze missie was ook dit jaar weer geslaagd.

En de ouders? Ook die hadden het erg gezellig op de tribune en in hun groepswhatsapp. Voor hen geen buffet maar een gezellig etentje bij de plaatselijke Italiaan!

Check hier alle uitslagen.

De vrienden van KRC Rolling