In het weekend van 9 en 10 mei werd in Zaandam de eerste wedstrijd voor de Vrije Klasse van dit jaar verreden. Het beloofde een overvol programma te worden want er komen maar liefst drie disciplines aan bod, figuren, dansen en vrijrijden.

Op zaterdag wordt er gestart met het figuren. Bij de gevorderden B mogen Romy Benschop en Manon aan de jury laten zien hoe goed zij hun figuren beheersen. De grote figuren gaan bij beiden niet zo goed maar met de lus weten zij zich heel goed te verbeteren. Zij haalden met hun lus de hoogste punten van alle deelnemers. Hier hebben ze de hele dag van lopen genieten. Helaas niet genoeg voor een podiumplaats. In de einduitslag eindigde Manon op de 4e plaats en Romy op de 5e plaats.

Bij het vrijrijden werd gestart met de vrije klasse A beginners. Namens KRC kwamen Levana en Joyce op de baan om hun kunsten te laten zien. Voor beiden hun allereerste rolschaatswedstrijd, superspannend dus. En voor een eerste keer hebben ze het beiden heel goed gedaan. Levana had zelfs een mooie B-waardering wat inhoudt dat haar kür er netjes en mooi uitzag. In de einduitslag is Levana 9e geworden en Joyce 10e in een deelnemersveld van 15. Heel knap dus.

Bij het vrijrijden A gevorderden hebben zowel Amber als Romy Jonkers keurig gereden. Amber sleepte hiermee een podiumplaats binnen en werd 3e. Romy kwam met een 4e plaats net naast het podium terecht. Melanie werd in deze klasse 18e en Ginger 22e.

Vervolgens waren de vrije klasse beginners B aan de beurt. In deze groep waren er meer KRC deelnemers. Rochelle beet namens KRC het spits af en kreeg van de jury een hoge waardering. Een goed begin voor KRC, nu maar zien of dit ook voor de andere leden haalbaar is. Sem reed een mooie kür. Jammer dat bij de zitpirouette haar billen de grond raakten, maar dat deed niets af aan de jurywaardering. Charlotte reed als 5e, het was goed te zien dat zij net terug was van vakantie in Turkije. De andere deelnemers staken daar maar bleekjes bij af. Ook Charlotte reed een prima kür. Bij Romy Sprokkerieft ging het niet helemaal zoals zij wilde maar het zag er wel netjes uit. Chelsey was als laatste van KRC aan de beurt. De landingen liepen niet altijd even lekker maar ook zij heeft goed haar best gedaan.

Janneke reed als eerste van de laatste inrijgroep. Haar kür was swingend en haar sprongen waren super. Dat zou dus spannend worden qua uitslag. Fenna zag er in haar nieuwe kurpak uit als een ijsprinses. Ze heeft een prima kür neergezet en kreeg mooie punten. Als laatste was Sterre aan de beurt. Zij heeft zichzelf met een prima kür overtroffen.

De einduitslag was een hele mooie voor de meiden en KRC. Het podium was volledig voor de KRCrijdsters. Sterre haalde de 1e plaats, Janneke werd 2e en Rochelle 3e. De 4e plaats was voor Fenna, Sem werd 6e, Charlotte 7e,Romy Sprokkerieft 8e en Chelsey 12e in een deelnemersveld van 15. Heel knap gedaan allemaal, wetende dat deze week nog flink is gesleuteld aan een aantal kuren.

En natuurlijk is een speciaal bedankje op zijn plaats voor Toos During die de hele dag onze rijdsters heeft begeleid en heeft aangemoedigd.

Op zondag was de tweede wedstrijddag. Deze dag kwamen de vrije dansen aan de beurt en het vrijrijden Vrije klasse B gevorderden, C beginners en gevorderden.

Bij het dansen hebben al onze deelnemers prima gereden. Achteraf was er wel enige verwarring over passenseries in serpentine vorm of in diagonaal maar dat heeft niet geleid tot lagere jurywaardering. Ook waren er een paar misstappen en kleine valpartijen. Maar de trainsters zijn tevreden.

Bij het dansen Beginners B was er een volledig KRC podium. Maartje werd 1e, Demi Jonkers 2e, en Romy Jonkers 3e. De 4e plaats was voor Rochelle en de 7e plaats voor Nikkie.

Ook bij de Vrije Klasse B gevorderden een volledig RC podium. Maar dat was niet zo gek want alle deelnemers in deze klasse waren KRC-ers. Een teken dat het dansen bij KRC in korte tijd populair is geworden. In deze klasse werd Sylvana 1e, Iris 2e, Janneke 3e, Manon 4e, Sterre 5e, Romy Benschop 6e, Charlotte 7e en Chelsey 8e.

Na het dansen kwam het vrijrijden weer aan bod.

Er werd gestart met de Vrije Klasse B gevorderden. Manon heeft in deze klasse prima gereden, alleen de jurywaardering was wat laag. Sylvana had een mooie zitpirouette en reed verder ook netjes. Rosa kwam na een zitpirouette ten van omdat net waar zij bezig was mensen door een deur naar binnenkwamen. Helaas hield de jury daar geen rekening mee. Demi heeft ondanks een valpartij bij het inrijden een mooie kür gereden.

Bij Daphne lukte bij het inrijden de axel al niet goed, helaas kwam ze ook bij haar kür ten val bij deze sprong. Verder heeft Daphne een hele mooie kür neer gezet met vertrouwen en tempo. Ook Tessa reed een nette kür, maar helaas dacht de jury daar iets anders over aan de punten te zien. Ook Marleen heeft prima gereden ondanks een bloedzenuwachtige moeder op de tribune.

Ook in deze klasse was de hoogste podiumplaats voor KRC. Daphne werd 1e. Rosa pakte met een 3e plaats het brons. Marleen werd 5e, Tessa 7e, Iris 9e, Manon 10e, en Demi 18e.

Bij de Vrije klasse C gevorderden waren en namens KRC 2 deelnemers. Romy van Baggem en Natasja Flantua.

Beiden hebben netjes gereden, wel allebei een valpartij. Van deze twee dames is Natasja een geval apart. Natasja vergeet standaard haar kür. Gelukkig is zij wel heel goed in improviseren. Dit keer had zij bij haar korte kür wel alles op een rijtje en ging deze goed. Bij haar lange kur hebben Lisa en Natasja laten zien dat kunstrolschaatsen een teamsport is. Lisa heeft Natasja naar de 1e plaats geschreeuwd. Lisa heeft vanaf de kant lopen schreeuwen en voordoen welke elementen aan de beurt waren. Een prima samenwerking dus.

Romy werd in deze klasse 2e.

Het waren twee lange dagen maar de sfeer op de tribunes was prima ondanks de warmte op zondag. Volgens ingewijden zaten er meer ouders op de tribune dan bij een wedstrijd voor de internationale klasse. En ook ging er niemand winkelen bij de Primark. Als vereniging willen wij dat graag zien natuurlijk. Enthousiaste ouders en gezelligheid op de tribune!

(dit verslag is mede tot stand gekomen dankzij Angela Voogd en Astrid Baars die schrijver van dit verslag hebben voorzien van de nodige informatie. Dank daarvoor!)

De vrienden van KRC Rolling