Van 30 april tot en met 2 mei werd in Bremerhaven, Duitsland, de EK Show 2015 verreden. KRC deed hieraan mee met maar liefst 4 showgroepen, jeugdkwartet, kleine groep, groot kwartet en grote groep.

 

 

Dag 1

Op woensdag 29 april vertrokken Sylvia, Nikkie, Natasja, Sherelly, Lisa, Sharon, Megan, Romy van Baggem, Elena, Eylisch, Daphne, Merel, Nina, Arcangela, Kim, Tessa, Manon en Iris samen met trainsters Marcia en Henriette, grimeuse Jenny en begeleiders Danielle, Danny, Angela, Karin en Marjon in een stoet van 7 auto’s naar Duitsland. Ondanks het feit dat was afgesproken achter elkaar aan te rijden wist Marcia zich al bij sporthal Galecop te onttrekken uit de stoet. Een onafgesproken plaspauze wist de stoet nog verder uit elkaar te halen. Quote van de dag werd de vraag van Sharon “zijn we al in België?”

Na een reis van vier uur wisten de achtersten van de vertrokken stoet toch als eerste te arriveren bij de jeugdherberg in Nordenham, en na een uur was de groep weer compleet.

Nadat iedereen zich had geïnstalleerd, bedden waren opgemaakt en koffers uitgepakt was het tijd voor de warme maaltijd bestaande uit pasta. Dit tot groot plezier van Iris die dol is op pasta ( niet dus!).

Na het avondeten werd onder bezielende leiding van Marcia ( tevens objectief scheidsrechter) een spel gespeeld. De leden en begeleiders werden opgedeeld in groepen en mochten tegen elkaar strijden voor de eer. Hiervoor mochten ze elkaar geblinddoekt voeren met vla, zingen, woorden raden, twister spelen en met hun neus wattenschijfjes verplaatsen. En zoals het echte sporters betaamd waren de meiden bloedfanatiek waarbij uiteraard ook de beslissingen van de scheidsrechter in twijfel werden getrokken. De groep van Angela heeft deze spellenronde gewonnen op de voet gevolgd door het team van Marjon.

Na nog even rustig wat te hebben gedronken werd de avond afgesloten en gingen de leden naar bed om goed uitgerust te zijn voor dag 2.

Dag 2

Iedereen kon een beetje uitslapen vandaag aangezien het jeugdkwartet pas om 16 uur hoefde te trainen en de kleine groep om 20.30 uur. Na het ontbijt bestaande uit een buffet waarbij de harde bolletjes meer in trek waren dan het gezonde Duitse brood stond ook deze ochtend  in  het teken van een teambuilding middels een spel waarbij een moord moest worden  opgelost.

Na nog een paar rustige uurtjes werd begin van de middag naar de sporthal in Bremerhaven gereden. Eenmaal in de sporthal doken de meiden als eksters af op de stand met polo-shirts met EK Logo. Toeval of niet maar alle meiden schaften een oogverblindende roze polo aan, de kans is dus groot dat bij de komende showtrainingen in Nieuwegein zonnebrillen hard nodig zijn. Omdat we op tijd in de hal waren was er voldoende gelegenheid om sfeer te proeven en de trainingen van de andere teams te kijken. Team NL had trouwens twee zeer ruime kleedkamers beschikbaar bij de naast de hal gelegen ijsbaan.

Om 16 uur was het tijd voor de kwartettraining. Deze verliep prima, de baan reed heel prettig, zowel de rijdsters als trainster Sylvia waren heel tevreden. Na de training werd nog verder gekeken naar de trainingen van de overige kwartetten. Bij sommige kwartetten lag het niveau heel erg hoog! Dat beloofde genieten tijdens de wedstrijd zelf. Om 18 uur was het tijd om een hapje te gaan eten. Hiervoor waren plaatsen gereserveerd bij het buffet dat was geregeld door de organisatie. Vandaag stond er ook pasta op het menu.

Na het eten was het tijd voor de kleine groep om zich te gaan voorbereiden op de training en kon er intussen genoten worden van de trainingen van de andere kleine groepen. Ook de training van onze groep verliep naar tevredenheid van de rijdsters en trainsters Henriette en Marcia.

Na afloop van de training gingen we weer terug naar de jeugdherberg waar nog tijd was voor wat te drinken, douchen en ontspannen. De rijdsters gingen hierna lekker naar bed om uitgerust aan dag 3 te beginnen.

Dag 3

Vandaag moest iedereen op tijd uit de veren. Om 10.45 stond de training voor de grote groep op het programma. In de middag gingen de eerste wedstrijden van start. Om 14.30 beginnen de jeugdgroepen gevolgd door de jeugdkwartetten. Hierna is de officiële opening met om 20 uur de wedstrijden voor de kleine groepen.

De training van de grote groep verliep prima. De meiden hebben gereden op hun maximale kunnen en iedereen was tevreden. Na de training kon er nog genoten worden van de trainingen van de andere grote groepen waarbij uiteraard het Spaanse OLOT favoriet was. Na de trainingen gingen de hele ploeg op initiatief van Danny een wandeling maken naar het centrum van Bremerhaven om daar een ijsje te eten. Omdat het Dag van de Arbeid was, een nationale feestdag in Duitsland, waren alle winkels gesloten en Bremerhaven enigszins uitgestorven. Maar gelukkig was de McDonalds wel open. Dit tot grote vreugde van alle leden die EINDELIJK weer WIFI hadden!!

Na het ijsje liepen we weer terug naar de sporthal. In het centrum van Bremerhaven was ook nog een klein festival gaande met live muziek van een Turkse(?)band. Een groep mensen stond hierbij een traditionele dans te doen en onze leden lieten zien van alle markten thuis te zijn. Spontaan voegden zij zich in de cirkel om mee te dansen. Dat leverde mooie beelden op!

Eenmaal terug in de hal moest er snel begonnen worden met de schmink en de haren van het kleine kwartet. Eenmaal klaar zagen de dames er prachtig uit en hadden ze nog even de tijd om zich mentaal voor te bereiden op de wedstrijd. Ons kwartet had als 11e geloot, en moesten dus nog even wachten voor ze aan de beurt waren. Vlak voor de meiden op moesten sloten ook Mariëlle en Quinty aan bij de groep. Mariëlle kon helaas geen vrij krijgen van haar werk en kon pas vrijdagmiddag vertrekken richting Duitsland. Gelukkig was zij nog net op tijd om het klein kwartet te zien rijden. Ondanks het hoge niveau hebben Megan, Nina, Arcangela en Kim hun zenuwen goed in bedwang gehouden. Ze hebben prima gereden en dit werd beloond met een 12e plaats in een deelnemersveld van 18.

Na het kwartet moesten de leden van de kleine groep richting kleedkamer om een start te maken met de grime en haren. Daarnaast moest er natuurlijk ook weer warm worden gegeten. Ook vandaag stond er pasta op het menu. Na het eten werd er verder geschminkt en voorbereidingen getroffen. Hierdoor konden niet alle leden meedoen met de officiële opening. Net op tijd was iedereen klaar voor de wedstrijden kleine groepen. Onze groep had als 2e geloot. Het nummer ging helaas niet zoals verwacht. Er werden een aantal fouten gemaakt waardoor de jurywaardering niet zo hoog was. Onze groep moest hierdoor genoegen nemen met een 17e en laatste plaats. Desondanks was er nog genoeg te genieten van de overige kleine groepen. Het niveau tijdens deze wedstrijd lag behoorlijk hoog.

Na afloop van de wedstrijd zijn we teruggegaan naar de jeugdherberg waar de meiden meteen gingen douchen en slapen. Door de lange dag was iedereen moe en de volgende dag stonden er meer wedstrijden op het programma.

Dag 4

In de ochtend kon iedereen het rustig aan doen met uitzondering van de trainsters en het grote kwartet. Zij moesten om 10 uur trainen. Ook Sharon moest op tijd weg, zij moest naar de verblijfslocatie van Rolling 90 gebracht worden omdat zij met hun grote groep meerijdt.

De ochtend werd gebruikt om iedereen rustig te schminken en de haren in orde te maken. Pas hierna werd er vertrokken richting de hal. Hierdoor was er meer tijd om in de hal op schoenen het nummer nog eens door te trainen en om mentaal voor te bereiden op de wedstrijd. De wedstrijd grote groepen begon om 14.30 uur en wij hadden als derde geloot.

De eerste twee groepen waren afkomstig uit Spanje en Italië. Het niveau lag enorm hoog met jurywaarderingen van achten en negens. Desondanks wisten onze rijdsters hun zenuwen in bedwang te houden. Ze hebben het nummer gereden zoals ze moesten op het maximale van hun eigen niveau. Zowel trainsters als rijdsters waren heel tevreden. Na hun wedstrijd moesten de rijdsters van het grote kwartet weer terug naar de kleedkamer om te douchen, schminken en haren te doen. De rest van de groep kon gaan genieten van de andere grote groepen. Er was veel prachtig rolschaatsen te zien, iedereen was onder de indruk van het hoge niveau. En uiteraard ging het Spaanse OLOT met de eer strijken. Onze groep werd 11e van de 12. Na de grote groepen was het de beurt aan de grote kwartetten. Ons kwartet had lotingsnummer 6. Binnen het KRC kamp steeg de spanning tot grote hoogte. Zouden Sylvia, Nikkie, Lisa en Megan hun zenuwen in bedwang weten te houden? Het gejuich was oorverdovend toen ze opreden, en toen ze begonnen te rijden was iedereen muisstil. En wat hebben ze het goed gedaan! Alles ging gelijk, iedere pas en iedere armbeweging klopte! Met zijn allen waren we supertrots op de meiden en hun trainsters. Helaas was de jurywaardering lager dan gehoopt en voldoende voor een 11e plaats van de 16. Desondanks kijkt iedereen tevreden terug op de prestatie die werd neergezet want het niveau van de andere kwartetten lag enorm hoog.

Om 18 uur was het weer tijd om te eten en ook vandaag stond er weer pasta op het menu. Zelfs Iris begint te wennen aan pasta want zij vond het niet heel verkeerd smaken!

Na het eten ging iedereen zich gereed maken voor de laatste prijsuitreikingen en officiële sluiting welke werd afgesloten met een gigantische rollerdisco voor alle deelnemers.

Om 20.30 kwam er toch echt een einde aan dit fantastische evenement en was het tijd om de hal te verlaten. Maar dit betekende niet het einde van alle gezelligheid. Naast de sporthal stond al een aantal dagen een grote kermis met grote aantrekkingskracht op de rijdsters. Helaas was er al die dagen geen tijd geweest om deze te bezoeken. Maar nu dus wel. We hebben met z’n allen gezellig afgesloten op de kermis. Iedereen kreeg de gelegenheid om gezamenlijk wat attracties te doen. Het kermisbezoek tekende ook de groepssfeer van de afgelopen dagen. De hele groep bleef constant bij elkaar waardoor het evenement echt gezamenlijk werd afgesloten.

Om 23 uur was het dan toch echt tijd om weer terug te gaan naar de jeugdherberg. Alle meiden gingen douchen om daarna nog even met z’n allen bij elkaar te komen voor een afsluiting. Natasja had voor iedereen een kleine attentie meegenomen, om met wat traantjes afscheid te nemen van haar carrière als showrijdster. Door haar studie heeft zij helaas minder tijd voor het rolschaatsen en dit was haar laatste EK. Gelukkig blijft zij nog wel vrijrijden, figuren en lesgeven en is het geen afscheid van KRC.

Dag 5

Na het ontbijt moest iedereen haar spullen pakken en de kamers netjes en schoon achterlaten. Om 10 uur was het tijd om huiswaarts te gaan. Ook nu weer was afgesproken om met z’n allen bij elkaar te rijden. Ondanks het feit dat de TomTom van Angela daadwerkelijk via België leek terug te gaan is  dat gelukt en kwamen we tegelijkertijd aan bij sporthal Galecop en kwam er toch echt een eind aan een paar fantastische dagen.

Als vereniging kijken we met trots en voldoening terug op het EK Show 2015. Niet alleen vanwege de sportieve prestaties van onze rijdsters maar ook vanwege de fantastische sfeer in de groep tussen rijdsters onderling en ook met de trainsters en begeleiding. De sfeer was gezellig en ontspannen. Daarnaast zijn we ook trots op de inzet van de trainsters en begeleiding waardoor alles letterlijk en figuurlijk op rolletjes liep. En een speciaal dankwoord aan Jenny van der Steen die als relatief buitenstaander onderdeel was van de groep en met haar grime onze rijdsters extra heeft laten stralen.

De vrienden van KRC Rolling