Deze periode zijn er verschillende promotionele activiteiten waaraan KRC Rolling haar medewerking verleend. Het is altijd fijn als er in de media aandacht wordt besteed aan de relatief onbekende rolschaatssport. Wij willen natuurlijk allemaal dat steeds meer mensen op de hoogte zijn van het bestaan van deze mooie sport waardoor de sport meer leden gaat trekken en gaat groeien.

Op maandag 15 december waren Sylvia en Megan te gast bij televisieopnames van RTV9. In dit programma wordt teruggekeken op hoogtepunten uit 2014. Megan en Sylvia mochten hierin vertellen over hun deelname aan EK en WK. Helaas was Megan ziek waardoor zij de opnames niet kon afmaken en moest het item opnieuw gefilmd worden met alleen Sylvia. De uitzending van dit programma staat gepland voor de laatste week van dit jaar. Op dit moment is de precieze uitzenddatum nog niet bekend, maar we houden jullie op de hoogte.

Op woensdag 18 december togen een aantal van onze kampioenen naar Hilversum voor deelname aan het programma “de grote 2014 Quiz” van BNN. Ook kampioenen van andere verenigingen waren hiervoor benaderd door de bond. De deelnemers aan dit programma zijn allemaal kampioenen in hun eigen “tak van sport” in de breedste zin van het woord. De deelnemers krijgen 25 vragen over gebeurtenissen uit 2014. Hoe onze kampioenen het eraf hebben gebracht kunnen jullie zien op 29 of 30 december bij BNN.

Op zaterdag 20 december zal Danny van Laar geïnterviewd worden in het sportprogramma van Radio 9. Ook nu weer over de sportieve hoogtepunten van het afgelopen jaar. De zender wil aandacht besteden aan relatief onbekende sporten, en kunstrolschaatsen is er een van. ( het programma begint rond 14.00 uur).

Vervolgens is er zondag 21 december in winkelcentrum Cityplaza een kerstparade van diverse verenigingen uit Nieuwegein in het kader van “City of Wishes”. De parade is van 13.45 – 16.45 uur en trekt onder begeleiding van muziek en de Kerstman door heel Cityplaza. KRC Rolling is benaderd om ook haar medewerking te verlenen. Hieraan doen ongeveer 20 leden van KRC mee, gekleed in de blauwe kostuums van het eindnummer van de afgelopen kerstshow. Het zal ongetwijfeld een mooi gezicht zijn en een mooie promotie van de sport. ( en hartelijk dank aan de ouders die deze activiteit begeleiden en alles rondom de kostuums regelen)

Verder was er op woensdag 18 december voor het eerst een vriendinnetjesdag georganiseerd door onze trainsters. De leden tot en met 10 jaar mochten allemaal 3-4 vriendjes of vriendinnetjes meenemen om kennis te maken met de sport. Hieraan is flink gevolg gegeven want er kwamen zo’n 40 kinderen meedoen. Samen werden er spelletjes gedaan en er werden demonstraties gegeven van een kür en van het shownummer “de boefjes”. De kinderen hebben allemaal een gezellige middag gehad.

Natuurlijk hopen wij dat mede door deze activiteiten mensen enthousiast worden voor deze sport en dat we op die manier ook weer nieuwe leden kunnen aantrekken.

De vrienden van KRC Rolling