Op vrijdag 12 december was het eindelijk zover. Na een aantal maanden van drukke voorbereidingen is het showweekend begonnen. Op vrijdag 12 december start een leger van vrijwilligers klokslag 12.30 uur met de opbouw van alles wat er voor nodig is om van de sporthal een theater te maken. De container met alle spullen voor het decor moest worden leeggehaald, steigers gebouwd, een lichtinstallatie in elkaar gezet en opgehangen, kleedkamers gevuld met showtrainingen etc. Een flinke klus die pas midden in de nacht voor het grootste deel is afgerond.

Op zaterdag 13 december werden in de ochtend vanaf 8 uur de puntjes op de "ï" gezet voor wat betreft de decors en rekwisieten. Kijk maar eens hoeveel werk er aanzit om de sporthal om te bouwen tot theater:

 

 

 

 

 

 

 

De bouwploeg heeft dit jaar weer erg zijn best gedaan. De theaterboog bestond uit een Utrechtse brug met werven, en oude gevels. Verder stond er een heuse  molen met draaiende wieken inclusief verlichting op de baan

Vanaf 10 uur druppelen vervolgens alle leden binnen samen met hun moeders die achter de schermen zullen helpen bij de kostuumwisselingen en grime.

Om 11 uur is iedereen klaar voor de generale repetitie. De hele show wordt in een stuk door gereden inclusief de actrices Karin van den Ende en Karin de Boer die de hele show in hoedanigheid van marktvrouwen aan elkaar zullen praten. Na de generale repetitie die verliep zoals een generale hoort te verlopen zijn er een aantal wijzigingen aangebracht die ervoor zullen zorgen dat de show nog beter uit de verf zal komen.

Na een pauze waarin wordt gegeten en er voor wordt gezorgd dat iedereen in de grime gezet wordt is het om 16 uur tijd voor de zorgshow. Deze zorgshow werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Samen met onze sponsoren zorgt KRC Rolling ervoor dat mensen die woonachtig zijn in instellingen samen met hun begeleiders kunnen genieten van een middagje uit. Deze gasten worden door de vrijwilligers en leden getrakteerd op een fantastische middag. Ook dit jaar waren de reacties weer heel enthousiast. Tijdens deze middag zijn televisieopnames gemaakt door RTV9. Een impressie van deze middag met interviews met bestuur, sponsor, een rijdster en bezoekers en een samenvatting van de show worden uitgezonden op eerste en tweede kerstdag bij RTV9.

’s Avonds om 19.30 uur werd dan eindelijk de eerste volledige show uitgevoerd gevolgd door een tweede show op zondagochtend en een derde show op zondagmiddag. De presentatie was in de deskundige handen van Karin de Boer en Karin van den Ende die als de twee marktvrouwen, Miep en Bep, de hele show en het verhaal inclusief vet Utregs accent aan elkaar praatten. Af en toe vielen ze even uit hun tekst maar hun improvisatie talenten waren grandioos. Gaandeweg het weekend kwamen zij steeds beter in hun rol.

Een van de marktvrouwen bleek in eens in het bezit te zijn van toverkrachten waardoor zij in staat was om water en vuur, balletten, ballroom dansers en de lente tevoorschijn te toveren. Dit was voor haar uiteraard een angstige ervaring maar uiteindelijk kwam alles dankzij de hulp van de Kerstman toch weer goed.

De show ging met een heel andere opening dan voorgaande jaren voortvarend van start. Voor de opening kwamen de meeste leden verdeeld in groepen op de baan. Er werd gestart met de oudste leden in hun vertolking van de Jantjes, vervolgens kwam de middengroep met een dans op muziek van Boer Harm, vervolgd door leden met een fraaie choreografie op het Koningslied. Daarna kwamen de allerkleinsten op de baan als de Boeffies. Uiteindelijk kwamen alle groepen bijeen tot een spetterende finale.

Hierna reed de showgroep het nummer water en vuur gevolgd door een van de grote kwartetten met het nummer Explorer. Na dit nummer liet een groep jongere leden zien dat je prima klassiek ballet kan combineren met swingende Latin in het nummer At the ballet.

Hierna was het de beurt aan de eerste jeugdgroep met het nummer Blood Diamond, geïnspireerd op de gelijknamige film. Met dit nummer komen zij ook uit bij de Nederlandse kampioenschappen show op 7 februari.

Na dit nummer moesten Natalie en Iris razendsnel worden omgekleed omdat zij ook nog meereden in het nummer Frozen van de tweede jeugdgroep. Ook dit nummer zal tijdens de NK worden gereden.

Na Frozen reed Sylvia haar solo op het nummer Engelen zonder Vleugels. Hiermee maakte zij veel indruk op het publiek wat zo kon zien dat er naast shownummers ook ingewikkelde sprongen en pirouetten worden gedaan op rolschaatsen.

Onze wedstrijddansers verschenen vervolgens op de baan om in Spirit of the Dance te laten zien wat roldansen inhoudt.

Vervolgens was het beurt aan de jongste leden met het nummer Me and my Muppetfriend, waarin zij allemaal op hun schouder en muppetvriendje hadden zitten. Ook deze leden lieten zien dat zij inmiddels goed in staat zijn om te laten zien dat zij ervaring genoeg hebben voor een koprol tijdens het rolschaatsen. Heel erg knap!

Daarna was het weer tijd voor de oudste leden met een swingend en vrolijk nummer op de muziek uit de film The Mask.

Hierna was het tijd voor een dweilpauze waarin ook de bouwploeg weer mocht laten zien hoe creatief zij zijn geweest door een oude scootmobiel om te toveren in een veegmachine in de vorm van een rolschaats inclusief verlichte wielen.

Na de pauze werden de aanwezige hoofdsponsors in het zonnetje gezet en bedankt voor hun bijdrage aan KRC het afgelopen jaar.

Ook Karin en Karin konden na de pauze weer verder met hun fantastische presentatie waarin ze vaak de lachers op hun hand hadden. Zij kondigden na de pauze het nummer Jade Porselein aan gereden door de Grote Groep. Ook weer een nummer voor de NK Show. Dit nummer is gemaakt door onze nieuwe showtrainster Marcia de Wit en ziet er al prima uit.

Vervolgens werd het met het nummer Lentekriebels een beetje lente op de baan. Allerlei beestjes kwamen langs. Rupsen, bijen, lieveheersbeestjes, mieren en vogels. Geflankeerd door een aantal vogelverschrikkers. Een behoorlijk grote groep en een kleurrijk geheel.

Ook het kleine kwartet mocht het nummer voor de NK rijden tijdens deze show. Dat is het pittige Game of Thrones.

Tijdens de show gebeurden er ook ongelukken in het nummer carcrashdummies. Maar alle rijdsters wisten ook nu heelhuids de baan weer te verlaten waarna werd toegewerkt naar de finale.

Deze werd ingezet door de meest ervaren rijdsters die een prachtige choreografie reden op muziek van de Bolero.

Daarna was het echt kerstmis met de verschijning van vier kleine “kerstboompjes” op de baan die het publiek wiste te vertederen. Gevolgd door de middengroep die er een Hollandse kerst van wisten te maken.

De oudere leden reden fraai en ingetogen op Stille Nacht gevolgd door een groot kwartet op muziek van Halleluja.

Hierna verschenen de twee marktvrouwen weer op het toneel die samen met de Kerstman en hulp van Manon de Boer ( die bij een val van haar fiets haar elleboog had gebroken en daardoor helaas niet mee kon rijden ) en de kleine Mischa ballonnen en cadeautjes uitdeelden aan het publiek.

Dit was de aanzet voor een vrolijke en aanstekelijke finale waarbij alle rijdsters nogmaals op de baan verschenen, enthousiast begeleid door het geklap van het publiek.

Na de laatste show zat het weekend er helaas op. De leden werden nog een laatste keer bijeen geroepen om het weekend gezamenlijk af te sluiten. Namens de vereniging kregen alle leden een cadeautje in de vorm van een wielentasje met daarop het logo van KRC Rolling ( uiteraard kunnen er ook andere dingen in het tasje zoals haarspeldjes, make-up of potloden)

Helaas moest er ook worden begonnen met de afbouw want de zaal moet de volgende dag toch echt weer gebruikt worden als sporthal:

Als vereniging kunnen we terugkijken op een geslaagd, gezellig en relaxed weekend.

Wij willen daarom alle leden, trainsters en vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun inspanningen en inzet om dit weekend weer mogelijk te maken! Zonder jullie is dit allemaal niet mogelijk.

Verder zijn er tijdens de show veel foto’s gemaakt. Hou daarom de website in de gaten want de komende tijd zullen er nog meer foto’s worden geplaatst.

De vrienden van KRC Rolling