Verzekeringsmaatschappij ASR is een campagne begonnen om kinderen in Nederland aan het sporten te krijgen. Zij heeft ervoor gekozen om in deze campagne wat onbekendere sporten onder de aandacht te brengen zoals bossaball, fierljeppen, frisbeeën, onderwaterhockey maar ook onze sport Kunstrolschaatsen.

Voor deze campagne wordt veel reclame gemaakt via de media middels dagelijks advertenties in de landelijke kranten, een reclame commercial, een facebookpagina etc. Boegbeeld van de campagne is Giovanni van Bronckhorst.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat op zondag 9 november 10.000 kinderen naar de Jaarbeurs in Utrecht komen om actief ( en gratis) kennis te maken met deze sporten.

Vanuit de SBK wordt hard gewerkt om alles wat er voor nodig is om deze kinderen een goed beeld te geven van het kunstrolschaatsen te organiseren. Het is de bedoeling dat de kinderen een clinic kunnen krijgen, een rollerdisco en demonstraties waarin gevorderde kunstrolschaatsers vanuit de Nederlandse verenigingen laten zien wat deze sport allemaal inhoud. Ook vanuit KRC wordt hulp geboden op deze dag. Zo zullen enkele van onze trainsters ter plaatse zijn en doen enkele leden mee aan een demonstratie.

In het kader van de ze campagne is Megan Bus geïnterviewd voor het AD. Het interview staat in de krant van 1 november.

Natuurlijk zijn wij heel blij met deze aandacht voor onze sport. We hopen dat hierdoor landelijk meer kinderen enthousiast gemaakt worden voor het kunstrolschaatsen en deze sport ook zelf gaan beoefenen zodat de sport wat gaat groeien.

Wil je zelf een kijkje komen nemen op 9 november in de jaarbeurs dan kan dat. Je kan via de website www.anderespelen.nl gratis kaartjes bestellen. Dit moet je via de website doen. Zonder kaartje heb je helaas geen toegang.

De vrienden van KRC Rolling