Op zaterdag 4 oktober werd in onze eigen hal de NRB Cup 2014 verreden. De winnaars mogen zich een jaar lang NRB Kampioen noemen. De deelnemers aan de NRB Cup komen allemaal uit de promo-klasse. Namens KRC deden 9 leden mee aan deze wedstrijd in de klasse Promo B, C en D.

Bij deze wedstrijd kwamen de disciplines vrijrijden, figuren en dansen aan bod. KRC had geen deelnemers bij het dansen. Uiteraard hopen we dat dit volgend jaar anders zal zijn.

Bij de klasse Promo B deden Marleen, Rosa van Trigt en Maartje mee in de discipline vrijrijden. Marleen reed een hele goede kür en werd hiermee overtuigend 1e en NRB Kampioen. Rosa had helaas de nodige slordigheidfouten en werd 7e. Maartje werd in deze klasse 8e.

In de klasse Promo C mochten Eylisch, Elena en Tessa Vrijhoeven laten zien wat ze waard waren bij het figuren. Elena en Eylisch lagen heel dicht bij elkaar. Eylisch liet echter wat puntjes liggen bij de lus waardoor Elena aan het langste eind trok. Elena werd hierdoor verdiend 1e en Eylisch werd 2e. Bij Tessa wilde het figuren niet helemaal lukken. Er kwam niet uit wat in de trainingen wel lukt. Ze moest hierdoor genoegen nemen met een plaats net naast het podium. Zij werd 4e.

Bij het vrijrijden in de klasse Promo C mochten Eylisch en Elena laten zien wat ze konden. Eylisch reed een prima kür en verdiende hiermee een mooie 2e plaats. Helaas had Elena niet haar dag bij het vrijrijden. Ze kwam een keer te vallen en haar andere sprongen waren slordig. Hierdoor moest ze genoegen nemen met een 5e plaats.

In de combinatie werd Eylisch 1e en Elena 3e.

Bij het vrijrijden in de klasse Promo D mocht Romy van Baggem laten zien wat ze waard was. Haar korte kür ging op een paar foutjes goed. Ze landde haar axel prima, bleef staan bij de dubbelflip en kwam helaas ten va bij de dubbelspot. Desondanks was dit goed voor een voorlopig eerste plaats. Bij de lange kür wist ze haar niveau goed vast te houden waardoor zij uiteindelijk eindigde op een overtuigende eerste plaats.

Ook trainster Lisette was tevreden over de prestaties en de resultaten van de dames.

Van harte gefeliciteerd allemaal!

De vrienden van KRC Rolling