Op zondag 21 september werd in Valkenswaard de tweede Vrije Klasse wedstrijd van dit jaar verreden. De dag begon al vroeg met om 8.30 het figuren voor de beginners B.

Namens KRC mocht Marlou haar figuren laten zien aan de jury. Marlou heeft tijdens de wedstrijd goed kunnen laten zien hoe zij de figuren beheerst. Dat werd uiteindelijk beloond met een hele mooie 2e plaats!

Halverwege de ochtend was het tijd voor het vrijrijden in de klasse beginners B. Namens KRC kwamen er 10 leden aan de start in een deelnemersveld van 22. Manon was tijdens het inrijden en wachten heel erg zenuwachtig maar daar was tijdens de kür zelf niets meer van te merken. Manon reed zelfs beter dan verwacht wat werd beloond met een prachtige 2e plaats. Tessa Loffeld en Janneke reden naar kunnen en kwamen hiermee op een 5e en 6e plaats. Sterre reed de kür van haar leven wat beloond werd met een 7e plaats. De overige meiden van KRC reden in deze klasse naar kunnen. Alleen Marlou had qua vrijrijden helaas niet haar dag. Fenna werd 9e, Sem 14e, Demi 15e, Romy Sprokkerieft 16e, Sanne Loffeld 20e en Marlou werd 22e.

In de combinatie werd Marlou in deze klasse 5e.

De klasse beginners A leverde voor KRC helemaal een mooie verrassing op. Rochelle reed een hele goede kür en werd 1e, Chelsey reed ook goed en werd 2e en Romy Jonkers maakte het KRC podium compleet met een prachtige 3e plaats. Ook Amber en Melanie reden naar kunnen en werden 11e en 20e.

Bij het figuren gevorderden B konden Manon en Romy Benschop laten zien wat ze waard waren. Voor Romy is dit de allerlaatste wedstrijd die ze rijdt want zij heeft besloten te stoppen. (alhoewel na deze gezellige wedstrijddag de twijfel toch weer een beetje is toegeslagen). Beide dames hebben keurige figuren laten zien wat voor Manon wederom een podiumplaats opleverde. Zij werd 3e. Romy moest genoegen nemen met een plaatsje net naast het podium, en werd 4e.

Bij het vrijrijden in de klasse gevorderden B maakte Tessa Vrijhoeven het wel heel erg spannend voor zichzelf. Tijdens de kür vloog tijdens het eerste sprongelement een wiel van haar rolschaats. Gelukkig voor Tessa mocht zij haar hele kür opnieuw rijden. Ze heeft zich niet laten kennen en schaatste naar een mooie 3e plaats. Ook Iris en Sylvana reden in deze klasse naar kunnen en eindigden op een 7e en 8e plaats.

Als allerlaatste wedstrijdgroep tijdens deze dag was het de beurt aan de gevorderden A om hun kuren te laten zien. Namens KRC waren dat Megan Slomp en Zoë. Ook zij reden naar beste kunnen en eindigden op een 6e en 7e plaats.

De trainsters kijken tevreden terug op deze wedstrijddag want nagenoeg alle rijdsters hebben kunnen laten zien wat ze in huis hebben en wat ze allemaal hebben bijgeleerd.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

De vrienden van KRC Rolling