Lisa, Megan en Kylie waren door de bond geselecteerd om deel te nemen aan het EK Cadet/ Jeugd in Slovenië. Kylie voor het figuren in de klasse Cadet, Megan voor het vrijrijden in de klasse Jeugd en Lisa voor het vrijrijden, figuren en combinatie in de klasse Jeugd. Ook Birgit van Berlo van de Oude Molen was geselecteerd voor het figuren in de klasse Jeugd.

Op zondag 24 augustus vertrokken de leden onder begeleiding van bondstrainster Henriette, naar Slovenië. Op maandag was er nog de tijd om de omgeving te verkennen en om wat te ontspannen. Voor dinsdag stonden de eerste trainingen op het programma waarna op woensdagochtend de wedstrijd voor Kylie zou beginnen.

Het was voor Kylie de eerste keer dat zij mee mocht doen aan een EK maar ondanks de zenuwen ( het is niet niks als 7 juryleden op je voeten staan te kijken) heeft zij netjes en naar kunnen gereden. Ook het deelnemersveld was erg sterk met rijdsters uit toplanden als Italië, Duitsland en Spanje. Kylie eindigde haar wedstrijd op een 15e plaats.

Voor Lisa stond het figuren voor de donderdag op het programma. Ook Lisa heeft naar behoren gereden en eindigde op de 17e plaats. Birgit eindigde tijdens deze wedstrijd op een 15e plaats. Dit in een deelnemersveld van 21.

Op vrijdag werden de korte kuren in de klasse jeugd verreden. Megan mocht als 12e aantreden. Ze reed haar korte kür naar behoren maar miste alleen een pirouette. Als 16e was Lisa aan de beurt, na een Italiaanse die een fantastische kür neerzette uiteindelijk Europees kampioen zou worden. Helaas ging de korte kür van Lisa niet naar behoren. De eerste sprong ging nog goed maar helaas kwam Lisa ten val tijdens de eerste sprong van de combinatie. Hierdoor miste ze haar hele combinatie wat behoorlijk wat punten kost. De eerste pirouette liep ook niet lekker en helaas ook een val bij de dubbel flip. Ook de laatste pirouette ging niet goed. Megan stond na de korte kuren 18e in het klassement en Lisa 21e en laatste.

Op zaterdag werden de lange kuren gereden. Beide dames reden in de eerste inrijgroep. Tijdens het inrijden had Lisa zich knap herpakt na de teleurstelling van de korte kür. Het inrijden ging heel goed. Ook bij Megan ging het inrijden goed. Megan mocht als 4e starten en het begin van de kür reed zij heel erg sterk. Halverwege de kür ging het wat minder met twee vallen als gevolg. Megan was zelf uiteindelijk tevreden hoe het was gegaan. Lisa mocht als 6e starten. Ze had zich duidelijk herpakt ten opzichte van de dag ervoor. De kür was niet foutloos maar ging desondanks een stuk beter.

 

In het eindklassement bleek Lisa uiteindelijk te zijn gestegen van een 21e naar de 18e plaats. Megan wist heet plaats helaas niet vasthouden en ging van de 18e naar een 20e plaats. En bij de combinatie werd Lisa ook nog eens 10e.

 

Al met al kunnen de dames terugkijken op een geslaagd, leerzaam en gezellig EK wat werd afgesloten met een uitje op zondag naar Venetië.

De vrienden van KRC Rolling