Met 12 gouden, 11 zilveren en 9 bronzen medailles was het een succesvol NK 2014 voor KRC Rolling. Het NK werd dit jaar door ZRC Pauwin in samenwerking met de SBK georganiseerd in sporthal de Struick in Zaandam.

De wedstrijden begonnen op vrijdagavond met het figuren voor de cadetten en de jeugd. Bij deze discipline werden de eerste medailles al gewonnen voor KRC. Bij de cadetten werd Kylie met overmacht 1e en Arcangela werd 3e. Bij de jeugd was er zilver voor Lisa, Romy werd 4e, Megan 5e , Sharon 6e en Melissa 8e.

Op zaterdag in alle vroegte werd de wedstrijd vervolgd met het figuren door de mini’s en espoirs. Bij de mini’s werd Rosa 1e, Esmée 2e, Yentl 4e en Milou 7e. Bij de espoirs werd Karen 2e, Natalie 3e en Sue 5e en Rosa van Trigt 8e.

Vervolgens was het tijd voor de verplichte dansen bij de cadetten. In deze groep zijn 3 rijdsters van Olympia, Fleur, Senna en Yvon, duidelijk beter dan de rest. KRC zit in de middenmoot. De punten van de wals lagen voor onze rijdsters redelijk dicht bij elkaar waarbij Kylie en Daphne net iets beter waren. De dames hebben allen meer moeite met de foxtrot. Hierbij gingen bij alle rijdsters de punten naar beneden. In het tussenklassement eindigde Kylie op een 5e, Nina op een 6e, Merel op een 7e, Daphne op een 8e en Eylisch op een 9e plaats.

Hierna waren de espoirs aan de beurt met hun verplichte dans. Karen en Kim hebben beiden netjes gereden waarbij Kim nog steeds wat moeite heeft met sommige elementen in de wals alhoewel het wel steeds beter gaat. In het tussenklassement staat Karen op een 3e en Kim op de 4e plaats.

Bijna de hele middag werd er besteed aan het figuren van de senioren. Sylvia werd in deze discipline 2e, Natasja 4e, Sherelly 5e en Nikkie 6e.

Aan het eind van de middag werd het NK officieel geopend, altijd een feestelijk moment waarbij alle deelnemers per vereniging op de baan verschijnen.

De rest van de middag en avond was ingeruimd voor de korte kuren waarbij de cadetten het spits mochten afbijten. Arcangela reed een nette korte kür en kwam hiermee op een 2e plaats. Ook bij Nina ging de korte kür goed wat haar een voorlopig 3e plaats opleverde. Kylie had wat meer moeite met de korte kür waarbij zij kwam te vallen bij de axel. Het leverde haar een 4e plaats op. Kiki reed zonder valpartijen maar had veel moeite met haar zweefpirouette. Zij kwam op een 5e plaats. Bij Merel leek er een herhaling plaats te vinden van haar vorige wedstrijden. De kür liep niet lekker, ze viel een keer, paar keer handje op de grond en ook de pirouette wilde niet lukken. Ze kwam hierdoor nipt op de 6e en een na laatste plaats.

Vervolgens was het de beurt aan de jeugd. Lisa en Megan reden allebei een hele goede kür. Voor Megan een opluchting want haar wedstrijdseizoen was niet vlekkeloos verlopen. Pas de laatste twee weken ging het ook weer beter tijdens de trainingen. Lisa trok bij de korte kür aan het langste eind en stond op 1, en Megan op 2. In de puntentelling scheelde het een tiende punt en een juryoverwinning, dus belooft het een spannende strijd te worden. Sharon wist met een prima korte kür haar niveau van dit seizoen goed vast te houden en kwam op een 5e plaats. Bij Melissa ging het minder goed. Zij had helaas een aantal valpartijen en werd met een 8e plaats hekkensluiter.

Bij de senioren reed Sylvia een prima korte kür en werd hiermee voorlopig 1e. Ook Nikkie reed een prima kür en kwam op een 3e plaats. Sherelly reed heel goed en eindigde tot haar verrassing op een voorlopig 4e plaats.

Hierna was het zaterdagprogramma afgelopen en konden de deelnemers naar huis om goed uitgerust aan de volgende wedstrijddag te beginnen.

In de ochtend was het eerst tijd voor de dansen van de mini’s. Yentl heeft flink de strijd aangebonden met Kaya van Rolling 90 waarbij Yentl nipt de 1e plaats naar binnen sleepte en zich Nederlands Kampioen mag noemen.. Esmée werd in deze categorie knap 3e.

Hierna was het de beurt aan de espoirs met hun vrije dans. Karen reed een prima swingende dans maar de dans van twee andere deelnemers werd door de jury hoger gewaardeerd. Daarnaast telde natuurlijk ook de uitslag mee van de verplichte dansen. Karen wist haar 3e plaats vast te houden. Kim reed ook met overtuiging haar dans maar moest toch genoegen nemen met een 4e plaats.

Ook de cadetten mochten hun vrije dans laten zien. Kylie haar dans ging heel goed, zij wist hierdoor een plaats te stijgen in het klassement en eindigde als 4e net naast het podium. Ook Nina reed een hele goede vrije dans en kan zich qua punten meten met de concurrentie uit Mierlo. Echter doordat de punten gecombineerd worden met die van de verplichte dansen moest ze genoegen nemen met een 5e plaats. Merel reed een prima vrije dans en wist zich hiermee te handhaven op de 7e plaats. Ook Daphne reed haar vrije dans met overtuiging en uitstraling. Zij wist op de 8e plaats te blijven staan. Eylisch reed haar country-dans prima en met duidelijk plezier. Helaas moest zij toch een plaats inleveren en eindigde hiermee op de 10e plaats.

Vervolgens was het tijd voor de kuren van de mini’s. Rosa Maniran reed zich met een prima kür overtuigend naar het hoogste podium en werd ook in deze discipline Nederlands Kampioen. Milou wist zich heel knap en verrassend naar een 2e plaats te schaatsen. Ook Yentl wist iedereen te verrassen. Mooiste moment was de stralende lach van Yentl na haar goed gelukte axel die zij net als Milou sinds twee weken beheerst. Yentl wist het podium te behalen met een 3e plaats. Esmée reed op zich geen heel slechte kür, had helaas twee valpartijen maar de concurrentie was toch te groot. Ze was teleurgesteld met haar 6e plaats. Zeker ook omdat het tijdens de voorwedstrijden beter was gegaan.

Bij de espoirs wist Karen zich met een goed gereden kür naar het podium te schaatsen. Zij werd hiermee Nederlands Kampioen. Natalie reed ook prima maar net niet genoeg voor de 1e plaats. Zij werd 2e. Kim reed netjes maar niet foutloos en eindigde als 5e. Bij Sue liep het niet zoals zij wilde met een val en ze moest genoegen nemen met een 6e plaats.
Bij de espoirs heren wilde de kür van Sven met een paar valpartijen helaas niet goed lukken. Gelukkig waren zijn punten wel voldoende om zich Nederlands Kampioen te mogen noemen.

Vervolgens was het de beurt aan de cadetten om hun lange kuren te rijden. Nina wist zich te verbeteren ten opzichte van haar korte kür. Ze reed haar lange kür met overtuiging en kreeg van de jury zelfs zevens. Zij moest echter Nelleke Knoops van Olympia voor laten gaan op het podium. Nina eindigde op een prachtige 2e plaats. Ook Arcangela streed voor wat ze waard was en eindigde met een goede kür op de 3e plaats. Kylie had helaas haar dag niet helemaal waardoor de kür niet vlekkeloos verliep. Zij moest genoegen nemen met een 4e plaats. Bij Kiki ging de lange kür beter dan de korte kür en zij eindigde op de 5e plaats. Bij Merel ging het eerste deel van de kür verrassend goed met zelfs een goed gesprongen dubbele lutz. Helaas sloegen in de tweede helft van de kür de zenuwen toe. Desondanks was Merel tevreden over hoe haar lange kür is verlopen, zeker gezien alle teleurstellingen van het afgelopen wedstrijdseizoen. Ze eindigde op een 6e plaats.

Bij de jeugd beloofde het een spannende strijd te worden tussen met name Lisa en Megan. Megan mocht van de twee als eerste haar kür rijden., Ze reed deze nagenoeg vlekkeloos en met overtuiging waardoor de lat voor Lisa hoog werd gelegd. Helaas kwam Lisa vervelend ten val. Door de pijn en waarschijnlijk de wetenschap hiermee haar titel kwijt te zijn sloegen de emoties flink toe. Met veel pijn, moeite, tranen en de nodige valpartijen wist zij haar kür toch nog moedig uit te rijden. Helaas moest zij twee plaatsen inleveren. Gelukkig waren alle punten nog wel genoeg voor de 3e plaats op het podium. Megan werd met overtuiging 1e en Nederlands Kampioen. Sharon wist knap haar niveau vast te houden en zelfs nog een plaats in het klassement te klimmen. Zij werd hiermee 4e. Melissa haar lange kür liep helaas ook niet lekker en zij eindigde als 8e en hekkensluiter.

Bij de senioren reed Sylvia met overtuiging een prachtige lange kur wat haar hele mooie punten opleverde. Zij was hiermee overtuigend en met overmacht 1e en Nederlands Kampioen. Ook Nikkie reed een mooie kur waarbij alleen haar hak-zweefpirouette niet lukte. Wat heel jammer was want ze kan hele mooie hak-zweefpriouettes draaien. Desondanks kwam zij op een mooie 3e plaats. Sherelly reed de kür van haar leven! Ze kreeg voor het eerst zevens in haar jurywaardering. Haar NK kan niet meer stuk ondanks dat ze in het eindklassement een plaats moest inleveren en op de 5e plaats eindigde. Haar harde werken werd beloond nu eindelijk ook tijdens de wedstrijd er uitkwam wat ook tijdens de trainingen lukt.

Ook in de combinaties wisten de rijdsters van KRC nog medailles binnen te halen. Bij de senioren werd Sylvia 1e, Nikkie 2e en Sherelly 3e. Bij de jeugd Megan 1, Lisa 2, Sharon 4 en Melissa 6. Bij de cadetten Kylie 1, en Arcangela 2. Bij de espoirs Karen 1, Natalie 2 en Sue 5. Bij de mini’s Rosa 1, Yentl 2, Milou 4 en Esmée 5.

Wij feliciteren alle leden met hun behaalde resultaten.

Tijdens de sluiting werd door de SBK bekend gemaakt welke rijd(st)ers zich dit wedstrijdseizoen geclassificeerd hebben tijdens de diverse buitenlandse A-klasse wedstrijden. Een groot aantal van onze rijdsters kunnen komende maanden niet op hun lauweren gaan rusten. Zij zullen nog heel hard moeten trainen om hiervoor hun niveau vast te houden en te verbeteren.

EK/WK Senioren Sylvia (combinatie figuren/vrijrijden)
EK Jeugd Megan (vrijrijden)
Lisa (combinatie figuren/vrijrijden)
EK Cadet Kylie (figuren)
Europacup Rosa Maniran (mini vrijrijden)
Yentl (mini dans)
Natalie (espoir vrijrijden)
Karen (espoir vrijrijden en dans)
Lisa en Megan (jeugd vrijrijden)
Interland (vrijrijden) Rosa Maniran, Esmée, Yentl en Milou (mini)
Karen, Natalie en Kim (espoir)
Nina, Kylie en Arcangela (cadet)
Lisa, Megan en Sharon (jeugd)
Sylvia enNikkie (senior)
Hettange (dans)

Yentl en Esmée (mini)
Karen en Kim (espoir)

Wij wensen natuurlijk alle leden heel veel succes bij de voorbereidingen van deze wedstrijden en hopen dat jullie ook nog een beetje rust krijgen in de vakantie!

Verder bedanken wij trainsters Mariëlle, Sylvia en Henriette voor hun energie, tijd en inzet tijdens het afgelopen seizoen en tijdens de NK. Zonder jullie zouden onze rijdsters niet zulke mooie resultaten hebben behaald. (en ook jullie natuurlijk veel succes tijdens de voorbereidingen voor de buitenlandse wedstrijden)

De vrienden van KRC Rolling