Het kan weinigen zijn ontgaan dat komend weekend in Zaandam de Nederlandse kampioenschappen Kunstrolschaatsen worden verreden. KRC Rolling doet met maar liefst 24 deelnemers mee. Zij hebben de afgelopen weken flink getraind om alle figuren, sprongen, pirouetten en dansen zo goed mogelijk te beheersen Er wordt gestreden in de klassen mini’s tot en met senioren in de disciplines figuren, dansen en vrijrijden.

Bij het figuren doen Milou, Yentl, Rosa Maniran en Esmée mee in de klasse mini’s. Bij de espoirs doen Karen, Sue, Natalie en Rosa van Trigt hun best voor een mooie eindnotering. Bij de cadetten zijn dat Ky;ie en Arcangela en bij de jeugd Romy van Baggem, Lisa, Megan, Sharon en Melissa. Sylvia, Nikkie, Sherelly en Natasja strijden in de klasse senioren.

Bij het dansen doet KRC dit jaar mee met meer deelnemers dan vorig jaar. Voor een aantal wordt dat de eerste NK in deze discipline. Bij de klasse mini’s doen Yentl en Esmée hun best op de verplichte dansen.
Bij de espoirs zijn dat Kim en Karen. Vanaf deze klasse wordt naast de verplichte dansen ook een vrije dans gereden.
Bij de cadetten gaan Kylie, Daphne, Eylisch, Merel en Nina de strijd aan met elkaar en rijdsters van andere verenigingen.

Bij het vrijrijden doen mini’s Yentl, Milou, Esmée en Rosa Maniran hun best om alle sprongen en pirouetten zo goed mogelijk uit te voeren. Bij de espoirs zijn dat Kim, Karen, Natalie, Sue en Sven.
De cadetten worden vertegenwoordigd door Kylie, Arcangela, Merel, Kiki en Nina. Voor de jeugd rijden Lisa, Megan, Sharon en Melissa.
Het NK wordt afgesloten met het vrijrijden voor senioren. Voor KRC gaan Sylvia, Nikkie en Sherelly strijden voor de beste plaatsen in het eindklassement.

Tijdens de voorwedstrijden is gebleken dat de niveaus in de verschillende klassen en disciplines soms dicht bij elkaar liggen dus dat belooft een spannend NK te worden.

Mocht je in de gelegenheid zijn kom dan vooral kijken om te genieten van de sport en om onze leden aan te moedigen. (zie tijdschema wanneer welke discipline wordt verreden)

Wij wensen alle rijd(st)ers en hun trainsters heel veel plezier en veel succes komend weekend.

Deelnemerlijst

Tijdschema's:
Vrijdagavond
Zaterdag
Zondag

De vrienden van KRC Rolling