In het weekend van 14 en 15 juni werden er in Mierlo twee wedstrijden verreden. Op zaterdag de verplichte- en vrije dansen voor de internationale klassen en op zondag figuren, dansen en vrijrijden voor de promoklasse.

Op zaterdag moesten espoirs Karen en Kim heel vroeg hun bed uit. Zij moesten zich al om 8 uur melden in Mierlo voor hun verplichte dansen. Bij Kim lukte de swingfoxtrot niet zoals ze wilde, waar ze enorm van baalde. Gelukkig ging de rythm blues wel een stuk beter. Na de verplichte dansen stond zij op een voorlopig 5e plaats. Bij Karen gingen de verplichte dansen wel goed en zij stond voorlopig 3e. In de middag mochten ze aantreden voor hun vrije dansen. Karen swingde de pan uit op Latijns-Amerikaanse klanken en haalde zo het goud binnen. Ook Kim reed netjes op Caro Emerald maar het was niet voldoende om nog een plaats te stijgen. Ze bleef staan op de vijfde plaats.

Bij de mini’s mochten Esmée en Yentl hun glide waltz en olympic foxtrot laten zien. Yentl laat zien dat zij het dansen goed beheerst en dat dit helemaal haar ding is. Ze kan niet wachten tot ze eindelijk ook een vrije dans gaat krijgen. Yentl haalde nu in ieder geval overtuigend een eerste plaats binnen. Ook Esmée heeft het heel netjes gedaan en eindigde ook op het podium met een 3e plaats.

Bij de cadetten mochten Kylie, Merel, Nina, Eylisch en Daphne eerst de verplichte dansen, een tudor wals en een federation foxtrot laten zien. Allemaal reden ze naar kunnen en behoren. Kylie stond in het tussenklassement op de 5e, Daphne op de 6e en Eylisch op de 7e plaats. Merel kwam op de 8e plaats. Voor Nina die pas halverwege het seizoen is begonnen met dansen was het allemaal nog nieuw en zij stond na de verplichte dansen op een 10e plaats.

In de middag mochten ook de cadetten hun vrije dansen laten zien. Kylie reed een nette vrije dans en eindigde als 5e, Ook Daphne reed netjes maar voorzichtig en eindigde als 7e. Merel reed boven verwachting goed en wist een paar plaatsen te klimmen en eindigde op een mooie 6e plaats. Een mooie opsteker na een toch wat teleurstellend wedstrijdseizoen. Eylisch reed netjes maar ook voorzichtig ( en was nog vermoeid na een weekje Berlijn met school. Ze was vrijdagavond laat thuisgekomen) en eindigde op een 10e plaats.

Nina liet met overtuiging zien dat dansen ook voor een groot deel bestaat uit overtuiging en uitstraling. Zij reed een vrije dans op muziek uit Carmen, en deze dans is haar op het lijf geschreven. Ze wist een flink aantal plaatsen te stijgen en eindigde als 4e net naast het podium wat in deze klasse gereserveerd is voor de rijdsters van Olympia.

Na de vrije dansen gingen de rijdsters en ouders gezellig een hapje eten buiten de sporthal. Halverwege de maaltijd kregen ze bericht dat de wedstrijd al was afgelopen en dat de prijsuitreiking kon beginnen. Dat zijn we natuurlijk niet gewend in rolschaatsland want meestal lopen wedstrijden uit. Gelukkig wilden ze wel op ons wachten en kon er rustig door gegeten worden, waarvoor dank aan de organisatie!

Op zondag was de wedstrijd voor de promo’s. In de ochtend werd begonnen met het figuren. In de klasse promo c deden hieraan Tessa Vrijhoeven, Elena en Eylisch mee. Tessa werd in deze discipline overtuigend 1e, Elena reed netjes en werd 5e. Eylisch zette helaas een voet bij met de lus en eindigde als 6e.

Bij het vrijrijden in de klasse proma B werd Marleen overtuigend 1e. Maartje reed zich netjes naar de 6e plaats. Rosa was lichamelijk niet helemaal fit en reed ingehouden en werd 7e.

Bij de promo C reed Elena een nette kür en werd hiermee 4e. Eylisch heeft het heel goed gedaan en eindigde op een mooie 2e plaats. In de combinatie werd Elena 2e en Eylisch 3e.

Bij de promo’s D. Reed Romy van Baggem een hele mooie korte kür en stond hiermee 1e. helaas liep de lange kur niet helemaal lekker waardoor ze uiteindelijk eindigde op een toch wel mooie 3e plaats.

Wij feliciteren iedereen met de behaalde resultaten. En dank aan trainsters Sylvia en Lisette voor de begeleiding op deze dagen.

Uitslagen danswedstrijd
Uitslagen promo

De vrienden van KRC Rolling