Op zondag 1 juni waren de groepen V4 t/m V8 aan de beurt om, op initiatief en onder leiding van, Lisette, Henriëtte en Sylvia een dagje extra training op het gebied van rolschaatsen te krijgen.

Na een gedegen droogtraining waarbij zelfs de kikkersprong niet ontbrak was het tijd om in verschillende groepen verder te gaan. Binnen de discipline vrijrijden werd er aandacht besteed aan het maken van de pirouette en kwamen ook de sprongen aan bod.

Omdat de accommodatie in Montfoort lang gerekt is, was er ook tijd en ruimte voor het roldansen en voor figuurrijden. En dat allemaal tegelijk! Er werd door de meiden en jongens van KRC Rolling geconcentreerd getraind.

Als klapstuk werden in eerste instantie de oudere meiden door Henriëtte apart genomen voor een stukje expressie. Iets wat veel bekijks trok omdat bij de expressie ook af en toe de stem werd verheven, waardoor de jongere dames eigenlijk ook zoiets hadden van “dat willen wij ook!”. Onwennig gingen daarna ook de jongere de “catwalk” op om de oefeningen te doen.

Na de lunch was er gelegenheid voor het spel element, en werd er een partijtje gehockeyd, waarbij er fanatiek werd gespeeld.

Uiteindelijk ging een ieder tegen de klok van 17 uur moe, maar voldaan naar huis. Het was een TOP dag!

De vrienden van KRC Rolling