Eindelijk was het dan zover: zondag 18 mei vond de eerste wedstrijd van het seizoen plaats voor de Vrije Klasse. In een zonovergoten Valkenswaard werden we hartelijk verwelkomd.

Omdat de Vrije Klasse verreweg de meeste rijd(st)ers herbergt in Nederland, waren de A en B klasse zo groot, dat ze ieder nog werden ingedeeld in een beginners en een gevorderden groep. De wedstrijd Figuren A en B beginners begon al om 8 uur, waarin slechts 1 rijdster voor KRC uitkwam: Marlou Wieman. Omdat ze 1 van de lussen nog niet helemaal onder de knie heeft, is besloten haar in de klasse B beginners te laten starten. Naar eigen zeggen gingen haar figuren best goed en was ze tevreden. Ze reed zich hiermee naar een 6e plek.

Na de discipline roldansen, waar KRC vandaag niet in werd vertegenwoordigd, was het tijd voor het vrijrijden in de klasse A beginners. 5 Meiden namen deel voor KRC, waarvan het voor Chelsey, Amber, Yasmine en Quiana de eerste rolschaatswedstrijd ooit was. Erg spannend dus, voor zowel rijdsters als ouders. Buitengewoon knap was het dan ook van Chelsey, die op haar eerste wedstrijd meteen een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen, en Yasmine, die net naast het podium op een 4e plek eindigde. De overige meiden reden ook zeker mooie küren en eindigden op de volgende plekken: Romy Jonkers 6e, Quiana 9e en Amber 13e van de 18 deelnemers. Goed gedaan, meiden!

Hierna was het de beurt aan de klasse B beginners: de grootste groep met maar liefst 28 deelnemers, waarvan er 12 voor KRC uitkwamen. Bij het inrijden van de eerste groep werd al duidelijk, dat de nieuwe vloer gladder was dan gewend, er waren de nodige valpartijen. Romy Benschop trapte de wedstrijd af, met de nodige vertraging doordat haar muziek maar niet wilde starten. De temperatuur in de hal had inmiddels tropische waarden aangenomen. Hulde aan alle supporters, die het op konden brengen alle deelnemers te blijven toejuichen. Extra aandacht was er in deze klasse voor Tessa Loffeld, die zelfs een groene kaart kreeg van jurylid Henriëtte Dijkhuizen: een manier voor de jury om een rijd(st)er een bijzondere waardering te geven voor de manier van rijden. Pechvogel van de dag was Manon, die door een aantal valpartijen tijdens kaar kür het vertrouwen in eigen kunnen verloor. Helaas belandden er geen rijdsters van KRC in deze klasse op het podium. De uitslagen: Tessa L.4e, Britney 5e, Janneke 7e, Demi 11e, Sem 14e, Fenna 16e, Romy S.18e, Romy B.19e, Lize 21e, Sanne 22e, Marlou 24e en Manon 27e.

De organisatie heeft er voor gekozen de prijsuitreiking van de beginnersklassen A en B tussentijds te doen, zodat veel rijdsters erna naar huis konden.

Halverwege de middag begon de wedstrijd voor de gevorderden A en B, beginnend met het Figuren. In de klasse A kwamen er geen rijdsters voor KRC uit. In de klasse B was dat wel het geval. Manon en Romy Benschop reden hun eerste lussen tijdens een wedstrijd, een moeilijk onderdeel van deze discipline. Voor Romy leverde dit een voor haar niet verwachte podiumplek op: zij mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Manon reed haar figuren naar kunnen en dat leverde haar vandaag een 6e plek op.

Na de figuren was het weer tijd voor het vrijrijden in de vrijeklasse A en B, maar nu waren de gevorderden aan de beurt.

In de vrijeklasse A gevorderden kwamen Megan Slomp en Zoë van Batenburg uit voor KRC die, na het rijden van nette küren, in een tienkoppig deelnemersveld respectievelijk een 4de en een 5de plek wisten te bemachtigen.

Bij de vrijeklasse B gevorderden was de deelname vanuit KRC groter, in een klasse waar 19 rijdsters om het eremetaal zouden gaan strijden, kwamen Iris van Trigt (4de plaats) – Tesa Vrijhoeven (6de plaats) – Daphne Voogd (12de plaats) en Sylvana Bijlsma (14de plaats) uit voor KRC. Ook hier werd duidelijk dat de toplaag van de vloer anders was dan de dames gewend waren op de thuisbasis van KRC. Maar desondanks reden ze stuk voor stuk een mooie kür.

Ze worden vaak vergeten, maar ook deze dag werden de rijdsters van KRC vakkundig begeleid door de trainsters Lisette en Lisa. Bedankt voor de opbeurende woorden, tips, begeleiding en aanwezigheid!

De vrienden van KRC Rolling