Op zaterdag 10 en zondag 11 mei werd in Zaandam de tweede selectiewedstrijd voor het figuren en vrijrijden verreden door de Internationale klasse.

 

Op zaterdag werd er gefiguurd door de klasse cadet en hoger. Ook alle korte kuren werden verreden.

 

Bij het figuren werd in de klasse cadet Kylie 1e en Arcangela 3e. In de klasse jeugd werd Lisa 2e , Megan 3e, Sharon 5e, Romy van Baggem 6e en Melissa 8e.

Bij de senioren werd Sylvia 3e, Natasja 4e, Sherelly 5e en Nikkie 6e.

Na het figuren was het tijd voor de korte kuren. Er werd gestart in de klasse Cadet.

Merel reed voor het eerst dit seizoen weer een nette kür. Omdat de concurrentie het tijdens de korte kuren liet afweten stond ze op een voorlopige 2e plaats. Dit tot haar eigen grote verrassing. Arcangela reed niet zo heel sterk voor haar doen en kwam op een 3e plaats. Ook Nina kan beter, bleef wel alles staan. Zij eindigde op een voorlopig 4e plaats. Kylie had helaas haar dag niet. Ze kwam een aantal keer ten val en eindigde na haar korte kür op de 5e plaats. Kiki reed ook geen goede kür. Viel ook een paar keer en stond 6e.

Op zondag werden de lange kuren verreden. Helaas had Merel wederom haar dag niet. Kwam vaak ten val en viel uiteindelijk terug naar een 6e plaats. Ook Kiki reed niet naar behoren en eindigde op een 5e plaats. De lange kür van Arcangela liep ook niet zoals ze wilde. Zij eindigde in het klassement op een 4e plaats. Nina wist zich met een goede kür ter herpakken ten opzichte van haar korte kür en eindigde op het podium op een 2e plaats. Kylie reed een prima lange kür, en reed de schade weg van haar korte kür. Heel knap. Zij eindigde uiteindelijk op een mooie eerste plaats.

In de combinatie werd Kylie 1e en Arcangela 2e.

Ook bij de jeugd liepen de korte kuren niet goed. Megan reed niet sterk, viel een paar keer maar stond desondanks 2e na de korte kür. Lisa kwam een paar keer lelijk ten val en had na afloop veel last van haar heup. Na haar korte kür stond zij 3e. Sharon reed gelukkig wel naar behoren en mocht tevreden zijn met een 4e plaats. Melissa reed naar kunnen en stond na de korte kür 6e.

 

Ook voor de jeugd werden de lange kuren op zondag verreden. Lisa nam ondanks veel pijn revanche en reed een prima lange kür. Heel knap gedaan. Zij eindige op het erepodium op de eerste plaats. Megan had nog niet helemaal haar vorm terug. Maakte een paar foutjes maar is wel haar 2e plaats vast te houden.

Sharon reed wederom prima en dat werd beloond. De 3e plaats was voor haar waardoor het podium volledig voor KRC was. Melissa had helaas een minder goede dag. Haar lange kur liep niet en zij wist haar 6e plaats niet vast te houden. Hierdoor eindigde zij als hekkensluiter op de 8e plaats.

In de combinatie werd Lisa 1e, Megan 2e, Sharon 3e en Melissa 6e.

De senioren hadden gelukkig wel een goede dag. Zij reden allemaal naar behoren. Na de korte kuren stond Sylvia 1e, Nikkie 4e en Sherelly 6e.

Op zondag bij de lange kuren reed Sylvia niet op haar best. Zij maakte een paar foutjes. Desondanks wist zij haar 1e plaats vast te houden. Nikkie had niet helemaal haar dag. Zij kwam een paar keer ten val. Zij eindigde op een 4e plaats.

 

Sherelly pakte het deze dag helemaal anders aan. Zij was haar complete kür vergeten en kreeg vanaf de kant aanwijzingen. Hierdoor kon zij zich niet druk maken over hoe ze moest springen. Ze sprong gewoon en kwam niet ten val. Ze reed hierdoor een prima kür en eindigde op een 5e plaats.

In de combinatie werd Sylvia 1e, Nikkie 2e en Sherelly 3e. Weer een KRC Podium.

Op zondag werd er gestart met het figuren voor de mini’s en de espoirs.

Bij de mini’s werd Rosa 1e, Yentl 4e, Esmee 5e en Milou 7e.

Bij het figuren van de  espoirs werd Karen 1e, Natalie 5e, Rosa van Trigt 6e en Sue 7e.

Na het figuren was het tijd voor de lange kuren bij de mini’s. Rosa reed een prima kür en werd hiermee knap 1e. Esmee reed naar kunnen en eindigde op een 2e plaats. Yentl reed een prima kür met wederom een mooie uitstraling. Dat werd beloond met een 3e plaats. Wederom een KRC podium. Milou reed ook naar kunnen en eindigde op een 5e plaats.

 

 

In de combinatie werd Rosa wederom 1e, Esmee 2e en Yentl 3e. Milou was in de combinatie 6e.

Bij de espoirs reed Karen ondanks een val een prima kur. Zij werd hiermee 1e. Ook sue reed een sterke kur en werd daarmee prachtig 3e. kim reed naar kunnen en eindigde als 4e. Natalie had haar dag niet en kon niet laten zien wat ze in huis had. Zij eindigde als 8e. Sven reed deze wedstrijd beter dan tijdens de vorige wedstrijd en eindigde als 9e.

 

 

In de combinatie werd Karen 1e, Sue 2e, en Natalie 7e.

Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde plaatsen. De komende weken wordt door alle rijd(st)ers nog hard getraind om voor de NKK eind juni de puntjes nog op de “i” te zetten.

Alle uitslagen zijn hier te vinden images/artikelen/2014/internationale_klasse_vrijrijden_20140413/Uitslagen_Vrijrijden_en_dansen_13_april_2014.pdf

De vrienden van KRC Rolling