Skate Dance MontfoortOp zaterdag 28 december 2013 werd er in Montfoort een rollerskate dance party gehouden voor kinderen van de basisschool. Deze werd georganiseerd door de stichting YOPPA en de buurtsportcoach van de gemeente Montfoort, de heer Willem de Koning.

Onze rollerdisco kreeg het verzoek om bij deze skate dance te komen helpen. Dus gingen Marion Coenen en Ingeborg Verkerk zaterdagmiddag op pad met een kofferbak vol met rolschaatsen naar het Sint Josephgebouw in Montfoort. Kim en Esmée waren net op tijd klaar met hun trainingen, zodat ze mee konden naar Montfoort.

De skate dance begon om 15.30 uur. Alle kinderen werden voorzien van rolschaatsen, beschermers en een helm en het rollerplezier kon van start. Halverwege werd er een pauze ingelast. Kim en Esmée hadden zich omgekleed in hun mooie kürpakjes, en lieten het mooie van de sport kunstrolschaatsen zien in een kleine demonstratie. Ze werden dan ook beloond met een groot applaus en veel enthousiastme van de Montfoortse kinderen. Na het gastoptreden van de meiden konden de kinderen zelf weer lekker rollen.

Om 17:00 uur werden de rolschaatsen langzaam (soms met een beetje tegenzin) ingeleverd en kwam er een eind aan de gezellige rollermiddag. Bij de uitgang kregen alle kinderen een mooie flyer van de rollerdisco mee, zodat ze ook onze rollerdisco kunnen bezoeken.

Het was voor ons allemaal een leuke en sportieve rollermiddag.

De vrienden van KRC Rolling