Op 14 en 15 december werd na een jaar lang van voorbereidingen de kerstshow van KRC Rolling verreden. Vanaf vrijdagmiddag klokslag 13 uur werd door een leger van vrijwilligers, onder leiding van de bouwploeg, gestart met de opbouw van de zaal. Hiervoor werd tot diep in de nacht doorgewerkt om alles op tijd af te hebben voor de generale repetitie van zaterdagochtend.

Tijdens de generale werden de laatste puntjes op de i gezet van zowel de shownummers als de techniek zodat de shows vlekkeloos kunnen gaan verlopen.

De titel van de show was “ Rolling Stars on Stripes” en het thema Amerika. Het decor sloot hier prachtig op aan. Te zien waren de skyline van New York met wolkenkrabbers en de Brooklyn Bridge, maar ook het Vrijheidsbeeld ontbrak niet. Het centrale doek  in de theaterboog was een enorme Amerikaanse vlag met daarop in verlichte letters KRC ROLLING.

Op zaterdag om 16.00 uur moest alles klaar zijn voor de zorgshow. Deze speciale show werd dit jaar voor de tweede keer, in samenwerking met onze sponsors, georganiseerd voor mensen uit zorginstellingen uit de regio. Dit publiek heeft kunnen genieten van de nummers “ New York, Fashion & Style, Disney Magic, Brazilian Memory en Stars of Christmas”. Deze zorgshow was wederom een groot succes. Het publiek was heel enthousiast en heeft genoten.

’s Avonds was het dan tijd voor de eerste echte show. Voor een uitverkochte zaal mochten nu alle sterren hun kunsten laten zien.

De show werd geopend door regisseur Jørgen met behulp van zijn twee stagiaires Romy Kortenoever en Chelsey. Hierdoor werd duidelijk dat het publiek in een Amerikaanse televisie studio was beland waar een talkshow zou worden opgenomen. Maar voordat de presentatrice zou arriveren kon het publiek eerst een blik op de stad New York werpen. Dit werd gedaan tijdens het openingsnummer “ New York”. Het publiek kreeg ook meteen de eerste verrassing voorgeschoteld. De rijdsters werden begeleid door zangeres Savanna Joy die live het lied “ Empire State of Mind” van Alicia Keys vertolkte. Een deel van de rijdsters waren gekleed als vrijheidsbeelden. Op die manier kwam de stad New York echt tot leven.

Na het openingsnummer bleek dat het publiek niet in zomaar een talkshow was beland! Het was de show van Oprah! Oprah, vertolkt door Gladys Felter, bleek echter wat verlaat te zijn en had zich in alle haast om moeten kleden. Ze bleek de prijskaartjes nog aan haar jurk te hebben hangen. Dat in New York veel draait om geld, prijskaartjes en materiële zaken liet de volgende groep zien in het nummer Price Tag $.

 

 

 

Ook bleken in het publiek onverwachte gasten te zitten. Dit waren de heren Waldorf en Stattler, bekend uit de Muppetshow. Zij zaten in eigen VIP-loge en voorzagen de show van hun eigen onnavolgbare commentaar.

 

Oprah bleek trouwens een goede reden te hebben voor haar verlate opkomst. Ze was net terug komen vliegen uit Rio de Janeiro, waar ze had genoten van het Braziliaanse carnaval. Haar herinneringen deelde ze met ons via het nummer Brazilian Memory vertolkt door het klein kwartet bestaande uit Kylie, Karen, Arcangela en Nina. Gekleed als tropische vogels reden zij een vrolijk nummer.

Oprah blijkt echter nog niet te starten met haar talkshow. Ze is al weer toe aan vakantie en vertelt ook tot rust te kunnen komen in de botanische tuin in The Bronx. De kleurige bloemen uit de botanische tuinen zijn tevens de inspiratiebron van het nummer Botanica, in prachtige kostuums gereden door de kleine groep.

Hierna start Oprah dan eindelijk met haar talkshow. Haar eerste gasten zijn Ronald van de Geest en Robby Coenen, coördinatoren van de bouwploeg. Zij vertellen dat ze de prachtige decors niet met zijn tweeën hebben gemaakt maar dat de bouwploeg bestaat uit een man of 10 die iedere donderdagavond bijeenkomen in een loods om daar gedurende het jaar te werken aan de decorstukken.

Oprah is van mening dat het decor niet onderdoet voor decors zoals gebruikt op de filmsets van Universal in Hollywood. Hoe het eraan toegaat op een echte filmset laten de meiden van jeugdgroep 2 zien in het nummer Hollywood Filmset.

De volgende gasten van Oprah zijn Meta Foppen en Sylvia Wilkes. Zij coördineren de activiteiten van de naaiploeg. Oprah denkt dat deze dames samenwerken met grote modeontwerpers als Armani en Jean-Paul Gaultier. Dit blijkt echter niet het geval te zijn. Deze dames hallen hun stoffen gewoon van de lapjesmarkt en ontwerpen de kostuums helemaal zelf, bijgestaan door een vaste ploeg van 10 dames die ieder woensdag bij elkaar komen in dezelfde loods als de bouwploeg. Sylvia verteld over de inspiratiebron van de pakken voor het volgende nummer. Dit nummer gaat over de zogenaamde Lolita Fashion. Een kledingstijl die veel in Japan gebruikt wordt als ontsnapping uit de verstikkende Japanse maatschappij waarin jongeren erg onder druk staan om te presteren.

Dit nummer wordt gereden door het groot kwartet bestaande uit Lisette, Sylvia, Susanne en Lisa.

Vervolgens komen Mickey en Minnie Mouse de set oplopen om te vertellen dat Amerika groter is dan alleen New York. Ook de creaties van Disney zijn typisch Amerikaans. Mickey en Minnie willen dat graag laten zien met het nummer Disney Magic. Hieraan doen alle leden mee. We zien achtereen volgens de volgende disneyfilms tot leven komen: Mary Poppins met schoorsteenvegers, de apen van Tarzan, de klokkenluider van de Notre Dame, Alice in Wonderland, Aristo Cats en de Disneyprinsessen. Deze nummers worden gevolgd door een prachtige Disney Parade compleet met pompoen die wordt omgetoverd in een koets. Voor een Disneyparade hoef je dus echt niet naar Disneyland!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na dit nummer is het pauze, maar aan het eind van de pauze heeft KRC nog een verrassing voor het publiek. De leden laten samen met zangeres Savanna zien dat ze meer in hun mars hebben dan alleen rolschaatsen. Samen geven ze een vertolking van de bekende cup-song.

 

 

 

 

 

 

 

Na de pauze is het tijd voor een bijzondere grote groep. Een samenwerkingsverband tussen KRC Rolling en Rolling 90. Eenmalig verenigd onder de naam Rolling NL en gericht op het komende EK Showrijden wat in 2014 plaats zal vinden in Almere. Zij rijden het nummer Icarus, geïnspireerd op het verhaal van Icarus die graag wilden vliegen met eigen gemaakte vleugels maar helaas te dicht bij de zon vloog waardoor zijn vleugels verbranden en Icarus op aarde neerstort.

 

Na Icarus mag Savanna plaatsnemen op de bank bij Oprah. Ze verteld te hebben meegedaan aan een talentenjacht op televisie, een leuke ervaring. Ook is zij geen onbekende voor het rolschaatsen. In het verleden is zij zelf ook lid geweest van KRC Rolling en vindt het leuk om op deze wijze medewerking te verlenen aan de show. De muziekstijl waar zij de voorkeur voor heeft is Countrymuziek, met name uit Arizona. Hier is zij zelf nooit geweest omdat ze bang is voor de slangen die hier veel voorkomen. Deze Arizona Snakes worden vertolkt door de jeugdgroep in het volgende nummer.

Na dit nummer komt plotseling Ken de baan oprijden in zijn auto. Hij blijkt op zoek te zijn naar Barbie. Barbie wordt gelukkig snel gevonden. Er blijkt echter  niet een Barbie te zijn, maar een heleboel. Het nummer Barbie Dolls wordt op vrolijke wijze vorm gegeven door de jongste leden van KRC.

 

 

Oprah verteld dat ze erg geniet van de vele sterren in haar show. Sterren verwijzen echter niet alleen naar beroemdheden zoals vereeuwigd in de Hollywood Walk of Fame, maar ook naar de sterren in de Amerikaanse vlag en naar de sterren in de hemel. Dat laatste laten de rijdsters van KRC’s eigen grote groep zien. In het nummer Galaxy laten zij ons genieten van een prachtige sterrenhemel.

Na dit nummer kon het publiek nog genieten van een spetterende Highschool Musical compleet met cheerleaders en een basketballer.

Inmiddels zijn we bijna aan het eind gekomen van de show van Oprah. Oprah kijkt nog even terug naar het succesvolle jaar van KRC Rolling. In dit jaar werd Lisette Wilkes beloond met de Oeuvreprijs van de Gemeente Nieuwegein, werd Toos During sportvrijwillger van het jaar en Sylvia Pistorius voor het eerst Nederlands Kampioen. Bij deze titel hoort de sjerp die zij kreeg omgehangen. En deze sjerp verwijst natuurlijk naar de Stripes in de titel van de show.

Sylvia mag in haar solo-nummer, begeleidt door Savanna, die het nummer Have Yourself a Merry Little Christmas ten gehore brengt, laten zien wat je zoal in huis moet hebben om Nederlands kampioen te worden.

Na de solo is het tijd voor de knallende finale van de show waarin alle leden gekleed in feestelijke kostuums eerst een eigen nummer mogen rijden, om daarna te eindigen in grootse finale waarin ieder rijdster verlicht wordt door lampjes.

De totale show werd in totaal 3 keer opgevoerd. Een keer op zaterdagavond, de tweede show op zondagochtend en de derde show op zondagmiddag.

 

 

 

 

 

De pauze tussen show 2 en 3 is traditioneel een verenigingsmoment. In deze pauze wordt traditioneel terug gekeken op het afgelopen jaar en worden speciale mensen nog even in het zonnetje gezet.

 

 

Teruggekeken werd op de 8 Nederlands kampioenen die KRC tot haar leden mag rekenen. Dit zijn Rosa Maniran, Sven, Karen,Kylie, Arcangela, Megan Bus, Lisa en Sylvia. Zij kregen allen een cadeau aangeboden in de vorm van ingelijste foto’s van henzelf tijdens wedstrijden. De uitvoering van dit cadeau lag in handen van Antoinet van de Mark.

Vervolgens was er een speciaal dankwoord voor Anja van Ree die vijf jaar lang de rollerdisco’s heeft georganiseerd en inmiddels het stokje heeft overgedragen. Mede dankzij het geld dat de rollerdisco’s opbrengen is het voor KRC mogelijk om evenementen als de jaarlijkse kerstshow te organiseren. En ook dankzij de rollerdisco’s melden zich steeds weer nieuwe leden aan.

Ook werd er afscheid genomen van Brigitte Methorst. Alweer een paar jaar trainster bij KRC, maar door de reistijd en veranderingen in haar privéleven is dit helaas niet goed meer te combineren met lesgeven.

Een speciaal dankwoord was er voor Mia Smit. Al jaren is zij verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de kaartverkoop van de shows. Dit wordt zeer gewaardeerd en we zijn altijd blij dat Mia dit ieder jaar weer wil doen voor KRC.

En natuurlijk ook heel veel dank aan alle leden, trainsters en vele vrijwilligers zonder wiens hulp er geen kerstshow mogelijk zou zijn!

We kunnen weer met zijn allen terug kijken op een zeer geslaagd, vermoeiend en heel gezellig weekend!!

Met dank aan Antoinet van de Mark, Ton van de Kraak, Daphne Stormbroek en Ernst Slomp voor de foto’s.

 

De vrienden van KRC Rolling