In november zijn in Taipei, China de wereldkampioenschappen kunstrolschaatsen gehouden. Het team van Nicole Wilkes mocht hier voor Australië uitkomen.

Het WK dit jaar was qua deelname groter dan vorig jaar in Auckland, Nieuw Zeeland. Toen deden er 7 kleine groepen mee en dit jaar 11.

Spanje, Italië, Brazilië en Argentinië hadden onder elkaar maar liefst 7 teams gestuurd. Daarnaast deed dit jaar Colombia mee met een team en Taiwan met 2 teams. Van te voren was al duidelijk welke landen de eerste 7 plaatsen zouden domineren.

Het team van Nicole heeft erg goed gereden dit jaar. Ze waren zelf erg blij met hun prestatie en de behaalde punten. Ze kregen punten tussen de 7,8 en 8,6 wat een verbetering was ten opzichte van vorig jaar. Uiteindelijk zijn ze geëindigd op een 8e plek, precies achter de 4 toplanden. Het team is ontzettend tevreden met deze prestatie.

Van te voren hadden ze eigenlijk al besloten om, als de kans erin zit, volgend jaar niet mee te doen aan de WK. Volgend jaar wordt de WK verreden in Reus, Spanje. Voor het team eigenlijk te ver en daarom te duur. Maar gezien de prestatie en progressie van dit jaar wordt deze beslissing heroverwogen

Nicole hoopt zelf dat door deze prestatie het showrijden in Australië voor vol wordt aangezien en daardoor ook wat groter wordt binnen de sport. De reacties op het team waren in ieder geval lovend.

Nicole is zelf beide weken naar de WK geweest en heeft zowel de junioren en senioren zien rijden. Ze heeft veel mooie dingen gezien en denkt dat de WK volgend jaar een spektakel wordt en zegt “ KRC zorg ervoor dat jullie erbij zijn, wij gaan het zeker proberen!”

De vrienden van KRC Rolling