Koud terug van de Interland konden Kylie en Arcangela hun koffers ingepakt houden. Maandag 14 oktober in de ochtend vertrokken ze samen met hun moeders en trainster Henriette Dijkhuizen alweer richting Gujan Mestras in het zuidwesten van Frankrijk. Hier kwamen ze in de loop van de avond aan.

 

Op dinsdagochtend moesten ze meteen aan de bak voor een training op de baan, en begin van de avond was al de wedstrijd voor de aspiranten. In een groep van 17 hadden ze als 8e en 9e geloot.

 

Ondanks het feit dat ze de twee dagen ervoor alleen maar in de auto hadden gezeten  ging de training heel goed. Tijdens de training konden ze al zien dat het niveau van de concurrenten heel hoog lag. Het niveau binnen deze wedstrijd lijkt ieder jaar weer hoger te worden.

Om 18.30 uur was het eindelijk zo ver en ging de wedstrijd beginnen. Kylie en Arcangela zaten in de tweede inrijgroep. Op dit moment begonnen de zenuwen parten te spelen. Het is nogal wat om in een wedstrijdgroep te zitten van zo’n hoog niveau. Hierdoor waren ze tijdens het inrijden en ook tijdens de wedstrijd toch wel gespannen en nerveus. Dit kwam ook tot uiting in hun kuren. Ze reden netjes maar voorzichtig. Desondanks hebben ze het goed gedaan en mogen trots zijn op hun behaalde resultaat en dat ze zich binnen dit rolschaatsgeweld staande wisten te houden. Uiteindelijk is Kylie 15e geworden en Arcangela 16e.

Op woensdag hebben ze de tijd gehad om even wat te ontspannen op het strand en te winkelen. Daarna hebben ze acte de presence gegeven tijdens de officiële opening wat voor hun tevens afsluiting was. Op donderdag zijn ze een ervaring rijker weer naar Nieuwegein vertrokken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vrienden van KRC Rolling