Aan de Interland die op 11 en 12 oktober werd gereden in Zurich, Zwitserland deden 12 rijdsters van KRC Rolling mee.

In de vroege ochtend vertrok en bus vanuit Nieuwegein. Onderweg werd nog een tussenstop gehouden in België om daar de Belgische equipe op te halen. In de avond kwam de ploeg aan in het hotel.

Voor de donderdag stonden de landentrainingen gepland en op vrijdagochtend de trainingen op muziek.

 

Donderdag stond ook nog een teambuildings-activiteit op het programma. Dit keer was dat een quiz waarbij de leden waren verdeeld in teams. Ook de Vlaams sprekende Belgische deelnemers waren hierbij van de partij.

Bij de officiële opening ging het mis met de muziek van het Wilhelmus. Deze deed het niet. Dit werd door de Nederlandse equipe op creatieve wijze opgelost door het Wilhelmus dan maar zelf te gaan zingen. Deze inspanning werd beloond door een groot applaus door de overige deelnemers/

Tijdens de wedstrijden ging het voor de een wat beter dan voor de ander maar over het algemeen zijn er prima resultaten behaald.

Karen,Natalie en Rosa Maniran mochten uitkomen voor de Pupillen. Voor Natalie en Rosa was het hun eerste Interland. Mogelijk konden deze dames door de zenuwen niet goed laten zien wat ze waard zijn. Beiden hebben tijdens hun kur niet laten zien wat ze kunnen. Hierdoor eindige Rosa op een 12e plaats en Natalie op een 11e plaats. Karen zette een super kür neer met een mooie uitstraling en eindigde op een mooie 5e plaats.

Bij de Aspiranten reden Kim, Kylie en Arcangela. Voor Kim was dit de eerste keer dat ze mee mocht doen aan de Interland. Zij reed naar beste kunnen en eindigde op een 16e plaats en mag tevreden zijn met haar prestatie.

Kylie en Arcangela blijven aan elkaar gewaagd. Bij Arcangela lukten de pirouetten niet helemaal goed. Maar met een 9e plaats in een deelnemersveld van 20 rijdsters mag zij tevreden zijn. Kylie heeft een prima kür neergezet en eindigde hiermee vlak voor Arcangela op de prachtige 8e plaats.

Nina en Megan mochten uitkomen bij de Cadetten. Helaas verdiende de korte kür van Nina geen schoonheidsprijs. Haar lange kür ging gelukkig een stuk beter maar meer dan een 15e plaats zat er niet in.

Bij Megan ging juist de korte kür beter dan de lange. Het inrijden voor de lange kür ging heel goed, helaas is ze tijdens de kür zelf gevallen. Gelukkig wist zij zich te herpakken en heeft de kür goed, en met een prima uitstraling uitgereden. Zij eindigde hiermee binnen de top 10 op een 9e plaats.

Lisa en Sharon kwamen uit in de Jeugd. Zowel de korte als de lange kür van Lisa gingen heel goed waarmee zij op een mooie 6e plaats eindigde.

Voor Sharon was het spannend of zij op het laatste moment nog mee kon doen. Zij viel van een trap en blesseerde hierbij haar enkel. Gelukkig bleek de schade enigszins mee te vallen maar kon zij door de blessure tijdens de korte kür haar dubbel spot niet springen. Ook kon zij hierdoor in beide kuren haar combinaties niet springen. Zij eindigde hierdoor op een 10e plaats.

Bij de Senioren reden Sylvia en Nikki. Nikki reed naar beste kunnen en eindigde op een 9e plaats.

Bij Sylvia kon de korte kür beter maar zij wist door een prima lange kür haar eindklassering nog een plaats op te halen en eindigde op het podium met een fantastische 3e plaats.

Hiermee kan KRC terugkijken op een mooie Interland 2013, waarbij niet alleen de resultaten prima waren maar ook niet onvermeld moet blijven dat de sfeer onderling ook prima was met veel gezelligheid en plezier. Niet alleen voor de rijdsters maar ook voor de begeleidende trainsters en ouders.

En nog een bijzondere vermelding voor Claudia Versteeg die namens de bond Nederland mocht vertegenwoordigen als jurylid tijdens deze internationale wedstrijd.

Tijdens de Interland heeft de Zwitserse televisie nog opname gemaakt voor een item tijdens het nieuws. Claudia is daarbij als jurylid gefilmd. Via onderstaande link kan je dat bekijken. Het item over de interland begint bij 15.35 min en Claudia is te zien bij 16.31 minuten

http://www.telezueri.ch/zuerinews-45?back_url=archiv/search/show/403#verpasst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vrienden van KRC Rolling