Sinds vorig jaar is het ook mogelijk om de discipline roldansen te beoefenen binnen KRC. Kim Coenen is een van de leden die daar enthousiast aan is begonnen. Zij heeft het in korte tijd zo goed opgepakt dat ze in de klasse Aspiranten mocht uitkomen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen die in het weekend van 21-23 juni werden verreden in Mierlo.

Tijdens dit kampioenschappen wist Kim een tweede plaats te behalen. Kim had dusdanig goed gepresteerd dat ze door de bond werd geselecteerd om mee te doen aan een internationale roldanswedstrijd in Hettange, Frankrijk.

Op donderdag 3 oktober vertrok Kim samen met haar vader in alle vroegte naar Hettange. Hettange ligt op ongeveer vier uur rijden in Frankrijk, vlak onder Luxemburg. Tijdens de wedstrijd werd Kim begeleid door haar trainster Natascha ter Meulen.

Vlak na aankomst moest Kim al gaan trainen om ’s middags haar eerste dansen al te rijden. Dit waren de verplichte dansen, een polka en de tango. Kim was erg tevreden over hoe deze dansen gingen. Wel merkte Kim dat het internationale niveau heel hoog lag en dat de wedstrijd niet te vergelijken was met een wedstrijd in Nederland.

Op vrijdagavond stond de vrije dans op het programma. Deze ging boven verwachting goed, Kim reed deze beter dan ooit daarvoor. Kim is erg tevreden over haar prestatie en eindigde in het klassement op een 20e plaats.

De vrienden van KRC Rolling