Voormalig KRC-trainster Nicole Wilkes deed in het weekend van 29 september met haar kleine groep Team Platinum mee met de Nationale Kampioenschappen van Australië

Deze groep bestaande uit 9 dames en een heer reden het nummer “ Magpies” of te wel eksters.

Deze showgroep is de enige showgroep in Australië.

Ondanks de omstandigheden, ( tijdens het kampioenschap was het noodweer en lekte er regenwater op de baan wat zelfs tijdens het nummer werd opgedweild), reed de groep heel goed. Het niveau was dusdanig dat het team mee mag doen met de Wereldkampioenschappen die dit jaar van 6-16 november plaatsvinden in Taiwan.

Het jurycommentaar was lovend: Ze vonden het heel Europees qua idee en uitvoering en een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Verder was het een onderhoudend nummer met een duidelijk verhaal en goede baanverdeling, “ precies wat Australië nodig heeft”.

Dat het nummer heel Europees is qua idee en uitvoering heeft de jury goed gezien. Het nummer gaat over eksters, vogels die verleid worden door glimmende dingen. Nicole werd geïnspireerd door Pikkie de Ekster uit het verhaal van Alfred J. Kwak die in een van de eerste afleveringen een robijn steelt uit het paleis van de koning.

Daarnaast is een deel van de muziek die in het nummer is gebruikt opgestuurd door Bionda Holthuis.

 

Het rolschaatsen in Australië is anders georganiseerd dan in Nederland. In Australië lopen ze wat achter in niveau. Men is meer gericht op individuele prestaties maar Nicole hoopt dat meerdere clubs het showrijden gaan oppakken.

In Australië moeten de rijdsters alles zelf betalen; kostuums, kosten van coaches tijdens alle wedstrijden. Een full-timecoach zou hiervan kunnen leven. Zelf geeft Nicole 3-5 uur training in de week en doet in deze tijd de kleine groep en de jeugdgroep die nog in de startblokken staat.

 

Ondanks het feit dat Nicole in Australië woont is zij KRC nog niet vergeten. Wanneer zij in Nederland is neemt zij altijd nog een kijkje in de sporthal tijdens de trainingen. En vorig jaar heeft zij nog geholpen met het in elkaar zetten van het nummer Wicked voor jeugdgroep 2 en een tweetal nummers voor de eindshow.

 

Wij wensen Nicole en haar team veel succes tijdens de WK.

De vrienden van KRC Rolling