Namens KRC Rolling namen 18 rijdsters deel aan de NRB Cup 2013: de Nederlands Kampioenschappen voor de B-klasse, op 6 oktober j.l. verreden in Kerkdriel. Met 2 x goud, 2 x keer zilver en 5 keer brons voor onze vereniging kijken we met trots terug op een geslaagd kampioenschap.

 

 

 

Voor de figuurrijdsters in de Pupillen B1-groep was het al vroeg dag. Zij moesten zich om 8 uur melden en startten, direct na de vrije klasse, om half negen.  In deze groep werd KRC vertegenwoordigd door 5 rijdsters die 2 podiumplekken wisten te behalen: Eylisch Brens reed zich naar een prachtige tweede plek, op de voet gevolgd door Romy Benschop die het brons wist te bemachtigen. De overige uitslagen: Tessa Vrijhoeven (5e), Iris van Trigt (6e) en Sylvana Bijlsma (7e). 

In de B2 groep net geen podiumplekken, maar wel mooie figuren: Elena Selles (4e), Marlou Wieman (6e), Anouk Agterberg (7e), Ricarda van Vliet (10e), Manon de Boer (13e) en Charlotte van Loo (14e).

In de klasse Aspiranten B kwam namens KRC Merel Meentzen  uit. Zij reed haar figuren en lussen naar eigen tevredenheid en behaalde daarmee in een sterk deelnemersveld een 4e plek, net naast het podium.

Na de discipline roldansen, verplichte dansen, waarbij KRC niet was vertegenwoordigd, werd de NRB Cup officieel geopend met het oprijden van alle deelnemers en een woordje van Ad Roothans en Henriëtte Dijkhuizen. Een mooi gezicht om alle deelneemsters, met KRC als grootste groep, op te zien rijden.

Het middaggedeelte begon met de categorie Pupillen B1. 5 Rijdsters van KRC streden in een groep van 14 rijdsters om de podiumplekken, en dat lukte: de eerste 6 plekken waren maar liefst toebedeeld aan 'onze' meiden. Marleen van Doorn startte als laatste, reed de sterren van de hemel en eindigde daardoor als eerste: een gouden medaille. De zusjes van Trigt ontliepen elkaar niet veel en sleepten de 2e (Rosa) en 3e (Iris) plek in de wacht. De overige uitslagen: Sylvana Bijlsma (4), Eylisch Brens (5), Tessa Vrijhoeven (6), Daphne Voogd (10) en Britt Havekes (13).

In de B2 groep was Marlou Wieman met een mooie 8e plek de beste KRC-rijdster, gevolgd door Anouk Agterberg (12), Manon de Boer (14), Elena Selles (15) en Ricarda van Vliet (18).

In de klasse Aspiranten verging het Romy van Baggem goed. Ze reed een hele mooie kür en verdiende daarmee dubbel en dwars de bronzen medaille. Tot slot reed Sherelly van Laar, na eerder al haar korte kür te hebben verreden, haar lange kür in de Vrije klasse. Dat niet alles naar wens verliep, was van haar gezicht af te lezen. Het gezamenlijk resultaat bracht haar uiteindelijk naar een 5e plek.

Alle mooi gereden figuren en knappe küren leverden voor een aantal rijdsters nog een mooie combinatieplek op:

Pupillen B1:

Eylisch Brens (1e), Iris van Trigt (3e), Tessa Vrijhoeven (5e) en Sylvana Bijlsma (6e)

Pupillen B2:

Elena Selles (3e), Marlou Wieman (4e), Anouk Agterberg (5e), Ricarda van Vliet (10e) en Manon de Boer (11e)

Alle medaillewinnaressen: van harte gefeliciteerd!


De vrienden van KRC Rolling