bondsstage 14 en 15 september 2013Op zaterdag 14 september en zondag 15 september vonden in Sporthal De Struijck in Zaandam de bondsstage voor het interland en het voorrijden voor geselecteerden plaats, onder leiding van Arnaud Mercier, Rona Dijkema en Mariëlle Dijkhuizen.

Op zaterdag was het de beurt aan de geselecteerden voor Ek en het Interland. Om 10 uur werd er gestart met de discipline vrijrijden voor de klasse senior en junior, gevolgd door het onderdeel dansen. 's Middags was er voor de junior en senior figuren en voor de cadet en jeugd vrijrijden.

Op zondag 15 september was het voorrijden voor de bond door geselecteerden in de klasse pupil, super-mini, mini en espoir. Voor de klasse pupil waren uitgenodigd Quinty van Lare en Maureen Versteeg, voor de klasse mini: Rosa Maniran, Yentl Felter, Esmée Verkerk, Milou Klijn en Noa Methorst en voor de klasse espoir: Kim Coenen, Natalie Hengst, Karen Baruchello, Sven Helsdingen, Arcangela Stamegna, Kylie Helsdingen en Maartje in 't Veld.

Om 9.30 uur werd er gestart met een gezamenlijke droogtraining om de spieren op te warmen voor de klasse mini en espoir. Daarna kwam de discipline figuren aan de beurt. Iedereen moest met een mooie houding zowel voorwaarts als achterwaarts over de figuren rijden. Daarna was er voor iedereen roldansen en werd er geëindigd met vrijrijden. Voor elke discipline was een uur uitgetrokken. Bij het vrijrijden werd de groep in tweeën gesplitst. Om 1 uur zat het voor deze grote groep erop.

Om 2 uur was het aan de beurt aan de pupillen en super mini's. Ook zij begonnen met een warming up, gevolgd door het vrijrijden. Zij werkten aan de sprongen cadet en flip. Na een korte pauze werd het onderdeel dans gedaan. De dag eindigde voor deze groep om 4 uur.

Het was een leuke en vooral leerzame dag. Omdat iedereen aan alle onderdelen moest meedoen heeft iedereen wel wat nieuws geleerd.

De vrienden van KRC Rolling