Op 25 en 26 mei is in het Belgische Braine L’Alleud door een deel van onze rijd(st)ers de SBS Trophy gereden. Om 5:45 uur werd er verzameld op de parkeerplaats van het thuishonk van KRC, waarna vijf auto’s vertrokken naar Hazeldonk om daar de aansluiting te vinden met Henriette, Quinty, Claudia en Maureen.

 

De jolige stemming kwam er nog meer in, toen de hele groep ook nog op de foto ging met een tot vrouw omgetoverde man die zijn vrijgezellenfeest aan het vieren was.

 

 

 

 

 

Om 08:30 uur startte de training voor de rijdsters van KRC, waarna het wachten begon tot er echt gereden mocht gaan worden. Tijd die werd gevuld met eten (wat lekker buiten in het zonnetje kon).

 

 

 

 

 

 

 

Haren vlechten, opmaken en omkleden. Vlak voor dat de arena bestormd zou gaan worden bedacht opper visagist Quinty dat er bij de dames nog een klein detail ontbrak. Met opperste concentratie en een oog voor detail werd er nog een laatste hand gelegd aan het uiterlijk en kregen ze sterretjes bij de ogen opgeplakt.

 

Later dan gepland was het de beurt aan de eerste groep meiden, hierin kwamen maar liefst 6 meiden van KRC uit, aangevuld met deelneemsters uit België en Frankrijk. Ondanks dat bij sommige de zenuwen duidelijk zichtbaar waren, hebben ze stuk voor stuk een mooie kür gereden. Het kan overigens niet anders dan dat de aanmoedigingen van de oudere rijdsters hier ook een positieve invloed bij hebben gehad.

Na alle aanmoedigingen was het uiteindelijk tijd voor de ouderen, in twee groepen werden die opgesplitst. Waarbij er een discipline het podium volledig werd opgeëist door KRC.

 

 

 

Even leek het erop dat de middag gematigd zou eindigen, totdat de heren begonnen te rijden. Onder luid gejuich en zelfs met een kleine wave werd er aangemoedigd. En als je dan toch zo dichtbij bent …. Dan wil je ook op de foto nietwaar. Als ware het een pop idool werd de beste man/jongen belaagd door de dames, die 1op1 met hem op de foto zijn geweest, maar ook als groep staan ze gezellig op de gevoelige plaat.

Op zondag waren Tijmen, Milou en Noa aan de beurt. Ook zij reden een goede kür en wisten respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats te bemachtigen.

Het dorpje Braine L’Alleud ligt niet ver van de plaats Waterloo, de plek waar Napoleon in 1815 verloor, iets wat niet van toepassing was/is voor onze rijdsters en rijder. Stuk voor stuk hebben ze staan vlammen op de baan. Met een moe en voldaan gevoel kunnen de rijdsters, rijder, trainsters en begeleiders terug kijken op een geslaagd weekend. Vermoeiend dat wel. Maar de beloning was een weekend met veel lachen en van sportieve hoogtepunten.

Iedereen bedankt voor: de gezelligheid, de opbeurende woorden, het supporteren, het juichen.

Trainsters bedankt voor de begeleiding.

Volgend jaar weer!

Uitslagen:

PROMO 1: Maureen (1) / Quinty (3) / Megan (4) / Nova (5) / Djemylee (9) / Manady (11)

PROMO 3: Eylisch (4) / Tessa (5) / Daphne (9)

PROMO 4: Iris (1) / Elena (2) / Eline (3)

PUPIL: Milou (2) / Noa (3)

PUPIL heren: Tijmen (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vrienden van KRC Rolling