Viswanathan Anand, Manny Pacquiao , Sally Pearson, en Delfine Persoon. Zomaar wat namen, namen waarvan bij u het spreekwoordelijke lampje niet zal gaan branden, wat op zich niet vreemd is. Als we bovenstaande personen zouden vragen wie of wat KRC Rolling is zullen ook zij de schouders ophalen en zich verontschuldigen. En ook dat is natuurlijk niet vreemd.

Toch hebben zij allen een prestatie van formaat neergezet dit jaar. Een prestatie om de hoed bij af te nemen en een hele diepe buiging te maken. U begrijpt het, voor KRC Rolling als vereniging was dit natuurlijk de fantastische eindshow waar maanden voor is getraind, en die volledig klopte. Van het begin tot aan het einde was het een spektakel voor het oog, een palet van kleuren waar de oude meesters uit de 17de eeuw alleen van konden dromen, begeleid met een perfecte muziekkeuze.

Ga het maar verzinnen, een tijdreis van 2000 jaar- inclusief decor en kostuums- die het oude Egypte bevat, maar uit moet komen bij het Call me Baby van dit jaar. Ja, het nummer zat erin, maar vast niet omdat ik dat in een eerdere column had bepleit.

Helaas voor de rijders en rijdsters ga ik hen nu eens niet in het zonnetje zetten, maar wil ik vooral mijn dank en grenzeloze respect laten uitgaan naar de mensen achter de schermen. De dames die dagenlang de kostuums hebben zitten (ver)naaien, de heren van de bouwploeg die een waanzinnig mooi decor hebben gebouwd, en weer afgebroken na de laatste show. De trainsters die maandenlang lessen hebben gegeven en daarbij de goede muziek moesten zien te vinden. De dames die tijdens de shows in de kleedkamer hebben geholpen met omkleden, de mensen van het licht en het geluid en hen die ik vergeet te noemen.

Zonder hen is er geen eindshow, en is er niets om naar uit te kijken volgend jaar december. Dames en heren vrijwilligers, dank voor uw tomeloze inzet, hopelijk kan en mag KRC Rolling volgend jaar, in het jaar dat de vereniging 35 jaar jong zal worden weer een beroep op u doen.

Vraagt u zich nog af wie de eerder genoemde namen zijn? Allemaal zijn ze dit jaar wereldkampioen geworden in respectievelijk Schaken, Boksen (heren), Indoor Hordenlopen (dames) en Boksen (dames).

 

Rest mij u fijne Kerstdagen en veilig begin van 2013 te wensen.

Tot volgend jaar!!

 

De schrijver

De vrienden van KRC Rolling