Groepsfoto teamwedstrijdOp zondag 21 oktober werden de teamwedstrijden gereden in Valkenswaard. Hier was KRC goed vertegenwoordigd en had in elke categorie 2 teams van 3 rijdsters klaar staan om de beker binnen te halen.

Voor Charlotte, Eylisch, Janneke, Britney, Manon en Sylvana begon de dag wel heel erg vroeg. Zij moesten om 8.15 al aanwezig zijn om hun mooie kuren te rijden in de categorie prepupil B/C. Dit hebben ze echt goed gedaan want team 2 (Britney, Manon en Sylvana) reden samen naar de 1e plaats, gevolgd door een mooie 2e plaats voor team 2 (Charlotte, Eylisch en Janneke).

Teams prepupillenHierna was het de beurt aan de prepupillen A/B.  Met behulp van de trainsters Brigitte en Lisette lukte het ook deze meiden de eerste 2 podium plekken te bezetten. De 1e plaats was weggelegd voor team 1 (Rosa, Sue en Yentl) en werd gevolgd door team 2 (Fenna, Noa en Esmée) op de 2e plaats.

Nadat de wedstrijd een half uur uitgelopen was, konden eindelijk teams uit de categorie Rolrinkel B/C hun mooie kuren rijden. Ook in deze groep werden weer 2 podiumplaatsen behaald door de teams van KRC. De 2e plaats was voor team 1 (Naomi, Romy en Sem) en de 3e plaats ging naar team 2 (Zoë, Sofia en Elena). In deze categorie reed Megan Slomp mee in het team  van R.C. Alico en kwam met dat team op de 6e plaats.

Teams rolrinckel aAls laatste van de ochtendwedstrijden was het aan de categorie Rolrinckel A. Hierbij had KRC  zoveel rijd(st)ers dat er ook de mogelijkheid was om teams van andere verenigingen te versterken zodat er een groot deelnemersveld was. Ook in deze categorie werd de 1e plaats behaald door team 1 (Tijmen, Maureen en Romy). Team 2 (Djemylee, Nova en Quinty) reden met hele mooie uitgevoerde kuren naar een mooie 4e plaats. Mandy en Mirthe deden hun uiterste best en reden zich samen met Mirne Cromsigt voor het team van R.C. Alico naar een mooie 6e plaats.

Na de eerste prijsuitreiking werd KRC Rolling beloond met 3 maal goud, 3 maal zilver en 1 maal brons. Dit resultaat zorgde ervoor dat KRC Rolling de grote teambeker won.

Alle meiden gefeliciteerd met jullie behaalde plaatsen en de grote teambeker.

Kopij: Ingeborg Verkerk

 

Zondag 21 oktober hebben de rijdsters van KRC Rolling uit Nieuwegein deelgenomen aan de landelijke teamwedstrijden kunstrolschaatsen in Valkenswaard. In teams van 3 rijdsters per categorie wordt er gestreden welke Nederlandse Rolschaats vereniging de beste teams heeft. Op zondag ochtend streden de rijdsters in de categorie Rolrinckel A t/m Pre-Pupil C.(Zie verslag ochtend)

In de middag  behaalde de rijdsters vanaf de klasse tot 12 jaar t/m  16+  in alle 4 resterende categorieën een eerste plaats. Hierdoor kon de titel niet meer door de concurrentie worden afgehouden. Een zevende titel op rij.

Met deze teamwedstrijd is er een eind gekomen aan het wedstrijd seizoen van het kunstrolschaatsen. KRC Rolling richt zich nu volledig op de eindshow die dit jaar in het weekend van 15 en 16 december in sporthal Galecop te bewonderen is.

Lees hier de uitslagen

De vrienden van KRC Rolling