Een aantal leden van KRC Rolling zijn momenteel in Portugal voor de EK Cadet en Jeugd. Op   regelmatige basis wordt er een update vanuit Portugal gestuurd.

 

21 september

Vandaag lekker uitgeslapen en op ons gemak ontbeten. De meiden hadden om 12:50 uur de laatste training voor de wedstrijd. De training ging heel goed bij Lisa, bij Megan in het begin ook maar later wat minder. Maar beiden verlieten de baan met een goed gevoel.

Vervolgens een stevige pasta maaltijd gemaakt voor de meiden. De haren keurig in een knot en op naar de baan voor de korte küren jeugd. Aylin reed een goede kür en staat nu 8ste  van de 15.

Om 18:15 uur is Marielle met de meiden gaan droogtrainen. Na het inrijden mocht Lisa het spits afbijten met de lange kür. Lisa reed haar lange kür beter dan haar korte kür. Maar lang niet naar wat ze kan. Toch wist ze zich 2 plaatsen omhoog te werken.

Megan mocht als 6de starten, zij reed haar kür bovenverwachting en steeg nog een plaatsje.

Kür Megan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al-met-al een mooie prestatie voor een eerste EK

Uitlsagen:

Megan 23ste (28) combinatie 14

Lisa 25ste (28) combinatie 15

 

Marielle is trots op de prestaties. Na de wedstrijd zijn we nog lekker wat gaan eten en drinken. Hebben we de küren van de Cadet heren gekeken. Morgen zijn we nog lekker een dagje vrij.

In de nacht van zaterdag op zondag vertrekken we richting Lissabon om om 06:30 uur op te stijgen naar Amsterdam Schiphol.

 

20 september

Vandaag eerst maar eens heerlijk uitgeslapen, goed ontbeten en in de loop van de middag richting de sporthal/baan gegaan voor de training korte kür. De trainingen gingen goed, Megan en Lisa kwamen met een goed gevoel van de baan af.

Vervolgens weer even terug naar het huisje voor een verfrissende duik en een lekkere warme maaltijd voor de extra energie. En ...... alles klaar maken voor de wedstrijd.

Nadat de haren keurig in de knot zaten konden we vertrekken richting de baan.

Megan mocht als 1ste voor Nederland starten (15de van de 28), ze reed haar kür naar kunnen en kan zich met een tevreden gevoel voorbereiden op de wedstrijd van morgen.

Lisa mocht als 24ste haar kür laten zien, helaas ging haar kür niet zoals gehoopt. Maar zij mag morgen opnieuw laten zien wat ze in zich heeft met haar lange kür.

Nadat de uitslagen en de loting voor morgen bekend waren, zijn we richting huis gegaan. Nog even de spanning van ons afgekletst en gelachen.

Voor Brigit zit het EK er op, zij keert morgen huiswaarts.

Loting voor morgen:

Lisa start als 1ste

Megan start als 6de

 

 

19 september

Vandaag weer vroeg uit de veren en ons klaar maken voor de wedstrijd verplichte figuren. Door het grote aantal deelnemers heeft de wedstrijd in totaal bijna 4 uur geduurd. Megan en Lisa hebben nette figuren gereden. De een misschien wat beter dan de andere, maar Marielle was zeer tevreden met het resultaat.

Lisa heeft de 18de plaats behaald:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megan heeft de 21ste plaats behaald.

Megan tijdens haar kur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brigit van Berlo (Oude Molen) eindigde op een 24ste plaats.

TOP gedaan meiden, PROFICIAT!

Dit moest natuurlijk gevierd worden, samen met de vader van Brigit en trainster Natasja hebben we de rest van de dag heerlijk vertoefd aan het zonovergoten strand. De meiden konden zich weer uitleven in de branding. Wat een heerlijke ontlading na alle inspanning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna nog gezamenlijk gegeten in het huisje om om half 9 weer aanwezig te zijn op de baan voor de opening.

Morgen middag staat er een training op het programma en voor morgen avond de korte kür.

Opening

 

 

 

18 september

Vanochtend ging om 06:15 uur de wekker, gezamenlijk ontbeten waarna we vertrokken naar de sporthal voor de figuurtraining. Ondanks dat het nog vroeg, en dus het zonnetje nog amper op was, was het al flink warm in de hal. Maar ondanks de warmte ging de training erg goed. Marielle was in ieder geval erg tevreden.

Megan en Lisa konden de rest van de ochtend heerlijk vertoeven rond 't huisje. In de middag nam de eigenaar van het park ons mee op een mini safari, wat uiteraard hilarische momenten opleverde. In een oude leger jeep werden we rondgereden, stijl de berg op en weer af. Langs eucalyptus- en vijgen bomen (vijgen vers van de boom geplukt zijn eigenlijk best lekker :-). Eigenlijk allemaal cultureel verantwoord.

Daarna samen met Brigit en haar vader en trainster Natasja genoten van een heerlijke lunch, nog even een verfrissende duik genomen in het zwembad om weer volledig fris en fit te zijn voor de landen training kuren. Deze training reden Megan en Lisa samen met Portugal.

Voor nu lekker eten, douchen en slapen. Morgen ochtend (19 september) staat de wedstrijd verplichte figuren op het programma, wat een lange wedstrijd wordt gezien de 26 deelnemers.

Loting voor verplichte figuren: Cadetten

Megan startnummer 10 (van de 26)

Lisa startnummer 17 (van de 26)

Brigit van Berlo (Oude Molen) start als 12de

 

17 september

Vandaag lekker uitgeslapen, even een kijkje genomen op de baan waar het later allemaal gaat en moet gebeuren en dan hup naar de andere hal waar de trainingen (1 uur figuurrijden + 1 uur vrijrijden) samen met Judith Pietersma en Aylin Nederhof. Ook de bondstrainer Gerrie Obbens was aanwezig.

Ondanks dat de baan stroever was dan verwacht, toch een fijne baan en een prima training

Trainen, trainen, trainen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een intensieve training was het tijd voor ontspanning, op naar het strand in Carvalhal. Waar een prachtige zee en een heerlijke branding zich aandiende.

Tijd voor ontspanning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu lekker douchen, eten en op tijd naar bed. Morgen ochtend (18 september) wacht Lisa en Megan om 7 uur 30 een figuurtraining

 

16 september

Na een voorspoedige reis aangekomen in Grandola (Portugal). Het huisje was wat moeilijk te vinden, maar met behulp van de lengte en breedte coördinaten van TomTom konden we tegen 4 uur toch heerlijk buiten zitten.Het weer is geweldig (30 graden).

Lisa en Megan konden lekker afkoelen in het zwembad.

Even lekker afkoelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

's Avonds lekker gegeten en op tijd naar bed. Voor morgen (maandag 17 september) staat er een intensieve training van 2 uur op het programma.

De vrienden van KRC Rolling