Groepsfoto NKKOp vrijdag 22 juni t/m zondag 24 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen Kunstrolschaatsen weer plaats, dit keer in onze eigen sporthal in Nieuwegein. De entourage in en om de hal gaf een echt "NK" gevoel. Gelukkig hadden we in Galcop geen last van de stroomstoring door bliksem inslag de avond ervoor en kon het NK zonder problemen van start.

KRC Rolling nam met maar liefst 24 leden in verschillende disciplines deel aan dit evenement. Na afgelopen maanden kei hard te hebben getraind wilde ieder het beste uit zich zelf halen. Met maar liefst 7 Nederlands Kampioenen, 14x goud, 11 x zilver en 5x brons kunnen we zeker terug kijken op een geweldig NK.

Vrijdag 22 juni werd begonnen met de verplichte figuren voor de Pupillen en Aspiranten. Karen Baruchello haalde de 1e gouden plak binnen bij de Pupillen. Kim Coenen eindigde in dit onderdeel op een 7e plaats. Voor Rosa van Trigt en Gentle Felter was het hun eerste NK. Rosa begaalde een 9e plaats en Yentl een 11e plaats. Bij de Aspiranten reed Kylie Helsdingen zich ook naar een gouden medaille. De tweede titel was binnen. Gevolgd door Arcangela Stamegna. Goed voor een zilveren medaille. Nina Ghamari eindigde net naast het podium op een 4e plaats.

Zaterdag 23 juni mochten de Cadetten de spits afbijten met figuren. De meiden hadden er zin in. Lisa van Trigt haalde vol overtuiging de titel Nederlands Kampioen figuren binnen. Ook voor Megan Bus een podiumplaats. Zij behaalde een bronzen medaille in dit onderdeel. Net achter Birgit van Berlo van de Oude Molen. Romy van Baggem eindigde op een nette 5e plaats, gevolgd door Sharon Felter 6e en Dewi ter Meulen 8e.

Bij de heren ging de titel naar Tyler ter Meulen Tyler, die mag zich Nederlands kampioen in de klasse Jeugd noemen.

In de klasse Junioren namen 3 KRC leden deel. Sylvia Pistorius reed mooie figuren en dit werd beloond met de titel Nederlands Kampioen. Nikkie Kwant net naast het podium 4e en Sherrely van Laar 5e.

Bij de klasse Senioren mooi zilver voor Natasja Flantua. Lisette Wilkes eindigde 4e en een 5e plaats voor Jennifer van Nimwegen.

Na de prijsuitreiking van de figuren, kwamen de korte kuren aan bod.

Bij de Cadetten was het Lisa van Trigt die aan de leiding ging, gevolgd door Megan Bus die op plek 2 stond. Sharon Felter stond 6e en Melissa Vrijhoeven 7e.

Bij de heren Jeugd stond Tyler Ter Meulen na z’n korte kür 1e.

Bij de Jeugd reed Susanne Karalic een hele nette kur en was vast beraden dit vast te houden voor haar lange kur.

Bij de Junioren was het Sylvia Pistorius die de beste kur liet zien. Ook Nikkie Kwant deed het erg goed, zij kwam op de 2e plaats.

In de klasse Senioren maar liefst 3 leden van KRC. Jennifer van Nimwegen, Lisette Wilkes en Natasja Flantua. Voor Lisette Wilkes haar laatste NK. Zij was wat gespannen. De 1e voor wedstrijd presteerde ze niet naar kunnen en de tweede heeft ze moeten missen door blessure. Na een wat twijfel achtige dubbel axel wist ze zich te hestellen en reed een prachtige korte kur. De ontlading was dan ook van haar gezicht af te lezen. Ook voor Natasja haar laatste NK. Wel haar eerste in de klasse Senioren.

Lisette voor de laatste keer in actie

Na een wat uitgelopen programma zaterdag avond keerde iedereen huiswaarts om uitgerust op zondag weer aanwezig te zijn.

Zondag 23 juni was het dan de beslissende dag. Vandaag mochten ook de jongste leden als eerste hun kür laten zien. Karen Baruchello behaalde een mooie zilveren medaille. In de combinatie goud voor Karen. Voor Kim Coenen een mooie bronzen medaille met vrijrijden en 4e in de combinatie. Natalie Hengst eindigde 5e. Rosa van Trigt 11e plaats en in de combi 5e plaats.

Bij de Aspiranten werd ook gestreden om de titel. Dit keer mocht Arcangela Stamegna het hoogste schavot beklimmen. Zij mag zich Nederlands Kampioen noemen in de klasse Aspiranten. Nina Ghamari behaalde een mooie zilveren medaille. Merel meenzten eidigde op een 5e plaats gevolgd door Kiki van Zijl 6e. Helaas ging het bij Kylie Helsdingen niet zo als ze gehoopt had. Ondanks de teleurstelling nam zij haar 7e plaats sportief op. In de combinatie nogmaals goud voor Arcangela. Zilver voor Nina en gelukkig mocht ook Kylie het podium betreden om de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Na de Aspiranten, was het de beurt aan de Cadetten. Lisa werd voor de 3e maal achtereen in deze klasse Nederlands Kampioen. Megan Bus mocht naast Lisa gaan staan om de zilveren plak in ontvangst te nemen. Melissa Vrijhoeven reed een mooie kür en eindigde op een nette 5e plaats. Sharon eindigde op de 7e plaats. In de combinatie werd Lisa 1, Megan 2 en Sharon Felter 5.

Bij de heren Jeugd reed Tyler een mooie lange kur en behaalde daarmee de Nederlandse titel, zowel met vrijrijden als combinatie.

Bij de Jeugd reed Susanne naar kunnen en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Bij de Junioren reed Sylvia zich wederom naar de Nederlandse titel. Nikkie Kwant deed het ook erg goed en was dan blij met haar 2de plaats. In de combi Sylvia 1e en Nikkie 2e.

In de klasse Senioren reed Lisette Wilkes zich onder luid gejuich voor de 7e keer naar de titel Nederlands Kampioen. Jennifer van Nimwegen reed haar lange kur naar tevredenheid. Dit werd beloond met een mooie bronzen medaille. Zowel voor vrijrijden als in de combinatie.Natasja Flantua sloot haar rolschaats carierre af met een verdienstelijke 4e plaats met vrijrijden en een mooie zilveren medaille in de combinatie.

Voor Lisette natuurlijk een geweldige afsluiting van haar rolschaats carrière. De vreugde was duidelijk zichtbaar bij trainsters Mariëlle en Henriette. Die met trots de kampioene sjerp bij haar omhingen tijdens de prijsuitreiking.

Tijdens de prijsuitreiking die werd verzorgd door de Nieuwegeinse Sportwethouder Helen van den Berg werden ook de leden bekendgemaakt die in oktober dit jaar naar het Interland in Denemarken mogen.

Van KRC Rolling zijn dat:

  • Pupillen: Karen Baruchello
  • Aspiranten: Kylie Helsdingen, Arcangela Stamegna en Nina Ghamari
  • Cadetten: Lisa van Trigt en Megan Bus
  • Jeugd: Susanne Karalic en Tyler ter Meulen
  • Junioren: Sylvia Pistorius en Nikkie Kwant
  • Senioren: Jennifer van Nimwegen

Uitzending naar o.a. Europa Cup en EK worden later deze week bekend gemaakt door de bond.

Deelnemers, KRC is trots op jullie prestaties!!!!

Kopij: Antoinet van der Mark

Artikel Molenkruier

De vrienden van KRC Rolling