Medaille B-klasse westrijd ZaandamOp zaterdag 2 juni 2012 werden de B-klasse wedstrijden gereden door de pre-pupillen. Om 9 uur begon voor Britt en Sylvana hun figuurwedstrijd. Sylvana behaalde een mooie 4e plaats en Britt een 8e plaats in de B2 groep. Daarna volgde de B1 groep.

In deze groep deed Fenna mee en behaalde een mooie 3e plaats. Om 10.30 uur was het de beurt aan de A1 en A2 groep. In de a1 groep deden mee Rosa Maniran en Esmée Verkerk mee. Esmée behaalde een mooie 2e plaats en Rosa een mooie 6e plaats. In de A2 deed Sue During en Natalie Hengst mee. Natalie behaalde een 3e plaats en Sue een 5e plaats. De prijsuitreiking vond plaat om 12.30 uur en konden de eerste prijzen uitgereikt worden.

pre-pupillen figuurwedstrijdNa een korte lunchpauze werd er begonnen aan de vrijrijdwedstrijden. Het was als eerst de beurt aan de C-Pre-pupillen. In deze groepen deden Charlotte van Loo, Manon de Boer, Romy Benschop, Romy Sprokkerieft en Nicole van Vliet mee.

Uitslag Pre-pupillen : Charlotte van Loo 4, Manon de Boer 5, Romy Sprokkerieft 6, Nicole van Vliet 10 en Romy Benschop 12.

Na de pre-pupillen C waren de Pre-pupillen B aan de beurt. In groep B1 deden mee Sanne Loffeld, Noah Helsen, Marleen van Doorn en Fenna ten Hove. Er werd netjes gereden en Marleen wist ook dan ook mooie 1e plaats in de wacht te slepen.

Uitslag Pre-pupillen B1: Marleen van Doorn 1, Fenne ten Hove 5, Noah Helsen 7, Sanne Loffeld 11.

In groep B2 werd deelgenomen door Sylvan Bijlsma, Eylisch Brens, Janneke in 't Veld, Daphne Voogd en Lize Heinink. Ze behaalde de volgende plaatsen: Eylisch 2, Daphne 4, Janneke 7, Sylvana 8 en Lize 12.

Als één na laatste groep was de A1 aan de beurt. In de groep deden Rosa Maniran, Yentl Felter, Noah Methorst, Milou Klijn en Esmée Verkerk. Het zilver was voor Roza, het brons was voor Yentl.

Uitslag Pre-Pupillen A1: Rosa 2, Yentl 3, Esmée 5, Noah 8, Milou 11.

pre-pupillen vrijrijdwedstrijdDe dag werd afgesloten met de wedstrijd van de A2 groep. In deze groep reden Sven Helsingen, Sue During en Maartje in 't Veld. De uitslag van deze groep is: Sue 2, Maartje 4 en Sven 6.

Fenna, Rosa, Sue en Esmée gingen met een extra beker naar huis, omdat zij hadden deelgenomen aan het figuren waardoor ze ook nog in prijzen vielen voor de combinatie. Hiervoor worden de punten van zowel het figuren als vrijrijden bij elkaar opgeteld. Fenna kwam daardoor in aanmerking voor goud (1e plaats), Rosa en Sue voor zilver (2e plaats) en Esmée voor brons (3e plaats).

Het was voor Krc een mooie dag met 2 gouden bekers, 4 maal zilver en 2 maal brons.

Foto's: Miriam ten Hove

 

Groepsfoto figurenOp zondag 3 juni was het de beurt aan de pupillen en aspiranten. Voor Charlotte, Minoesch, Joella en Eline begon de dag al vroeg, ze moesten zich om 8 uur melden en daarna konden ze hun verplichte figuren rijden voor de jury. De figuren werden met mooie cijfers beoordeeld en Joella behaalde een mooie 2 plaats, Eline de 4e plaats, Minoesch de 9e en werd gelijk gevolgd door Charlotte op de 10e. Na de B1 groep was het de beurt aan de B2 groep. In deze groep mochten Eylisch, Elena, Merel, Manon, Tessa, Lorraine, Anouk, Romy en Iris meedoen.  De volgende plaatsen werden behaald: Eylisch 4, Elena 7, Merel 9, Manon 10, Tessa 11, Lorraine 12, Anouk 13, Romy 14 en Iris 15.

Net voor de pauze was het de beurt aan de Aspiranten. In deze groep werd KRC vertegenwoordigd door Melissa. Er zij zette mooie figuren neer en behaalde hiermee een mooie 4 plaats.

Groepsfoto vrijrijden's Middags werd de vrijrijdwedstrijd gehouden. Er werd begonnen met de b-pupillen. Omdat deze groep bestond uit totaal 46 rijdsters, werden ze in 2 groepen verdeeld. De b1 groep bestond uit 21 rijdsters, waarvan 6 rijdsters van KRC. Tessa reed in deze groep naar een verdiende 8e plaats, gevolgd door Elena met een 14e plaats, Lorraine op de 15e, Britt op de 16e, Iris op de 17e en Anouk op de 18e plaats. Omdat er ook meegedaan werd aan de figuurwedstrijd konden ze een mooie oorkonde in ontvangst nemen voor de combinatie. Hier werd de volgende plaatsen behaald: Tessa 7, Elena 8, Lorraine 9, Anouk 10 en Iris 11.

Na de b1 pupillen was het de beurt aan de B2 pupillen. Dit was een deelnemersgroep van 25 rijdsters, waarvan 3 rijdsters van KRC. Eline behaald een mooie podiumplaats en kon dan ook brons in ontvangst nemen, gevolgd door Minoesch op een 11e plaats en Joella op de 13e plaats. Ook in deze groep werd er deelgenomen aan de combinatie. Eline behaalde een verdiende 1e plaats, Joella de 4e plaats en Minoesch de 7e.

Als laatste van de dag mochten  Dewi en Romy hun kür rijden in de aspiranten klasse. Dewi reed als sterkste in deze klassen en mocht dan ook de 1e prijs in ontvangst nemen. Romy kreeg ook hele mooie waardering en behaalde een mooie 4e plaats.

Foto's: Jennifer van Nimwegen

De vrienden van KRC Rolling