Van 26 tot en met 28 april 2012 heeft KRC met 4 shownummers deelgenomen aan de Europese kampioenschappen Showrijden in Blanes. Met ruim 4000 toeschouwers per dag en onder de indruk van het niveau hebben onze rijdsters en trainster een boel ervaringen op gedaan.  Lees hier onze samenvatting.

Dinsdag 24 april was het dan zover. Alle deelnemers, begeleiding en meereizende supporters hadden zich verzameld bij de sporthal om te vetrekken. En natuurlijk een groot aantal belangstellenden om ze uit te zwaaien. Het verliep even wat stroef; Latoya Felter vergat in alle consternatie haar koffer van huis mee te nemen. En Kristl Holthuis kwam er op het laatste moment achter dat haar ID nog thuis lag! De deadline van vertrek 17.00 uur werd gelukkig nog net gehaald. In Beek en Donk stonden de deelnemers van Oude Molen klaar om in te stappen en hun weg gezamenlijk met KRC te vervolgen naar Blanes. Na een reis van  ± 19 uur arriveerde de bus woensdag middag bij het Stella Maris Hotel in Blanes. Het was heerlijk weer. Even naar ‘t strand, op loopafstand van het hotel, om te ontspannen na een lange rit.

Laat in de middag nog langs de hal om de baan te bekijken waar straks de wedstrijd gereden gaat worden. Een mooie accommodatie. Net buiten het centrum. Donderdag stond er een buitentraining op het programma. Even verderop bij het hotel was een mooie gelegenheid om lekker in het zonnetje nog het een en ander door te nemen.

Waarna lekker relaxen aan het strand. Iedereen had er een lekker kleurtje van gekregen. In de avond was het de beurt aan het cadetkwartet en de grote groep voor een training in de hal. Na afloop zou de groep met het openbaar vervoer terug komen. Het bleek dat de bus eigenlijk niet meer zou rijden naar het centrum. De chauffeur was zo vriendelijk om het openbaar vervoer om te toveren in een privé bus. De hele equipe werd voor de deur van het hotel afgezet! Waar een nog grotere verrassing stond te wachten. Bionda Holthuis stond onaangekondigd voor hun neus. Zij had op het laatste moment toch een vlucht geboekt om haar team aan te moedigen. De meiden waren door het dolle heen. Nog even nakletsen in de lobby en dan heerlijk slapen. Op vrijdagmiddag werd de wedstrijden cadet kwartet gereden. Gevolgd door een grootse  openingceremonie en de wedstrijd voor de grote groepen. Het niveau was dit jaar erg hoog. Het cadet kwartet liet zich niet beïnvloeden en eindigden op een nette 9e plaats.  Net achter het kwartet van Oude Molen. Nina Ghamari was erg onder de indruk. Voor haar was het de 1e keer dat ze mocht deelnemen bij het EK show in het cadet kwartet.

 

Supporters en deelnemers hebben genoten van de nummers uit Nederland en deelnemende landen. Bij de grote groep was het van de overige landen, maar met name van Italië en Spanje  indrukwekkend. De grote groep eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke 10e plaats.

Voor Suzanne Pannekoek, Gladys Felter, Terry en Resi van Gend, Kristl Holthuis Romy de Nas en Cloé Methorst was het de laatste keer dat ze deelnemen. Dus was het dubbel genieten van het rijden van de shownummers. Op zaterdag weer vroeg ontbijten. Niet alleen vanwege de wedstrijden maar ook omdat wij ook uit de kamers van het hotel moesten. Op deze dag was het de eerst beurt van het grote Kwartet (Shadows). Met invalster Suszanne rijden de meiden een uitstekend optreden. Maar ook hier blijkt de concurentie overweldegend en worden er zelfs tienen gegegeven. Als laatste onderdeel de kleine groepen.  Het twaalftal van KRC (Army Wives) mag de spits afbeiten Een optreden op niveau maar ook hier halen de concurenten alles uit kast. Niet alleen het rolschaatsen maar ook de kleding en verassende chereografie met hun attributen maken veel indruk, Het Kwartet eindig uiteindelijk op de 14e plaat en de kleine groep als 16e.

Na een wat rommelige sluitingsceremonie vertrok de hele equipe weer richting Nederland. Om ± 23:30 uur vertrok de bus op een aantal rijdsters na. Zij bleven achter voor nog een kleine vakantie in Lloret de Mar. Op de relaxe  terugreis hebben we de deelnemers van Beek en Donk weer afgezet en  zijn wij door gereden naar Nieuwegein. Om ± 18:30 uur stonden familie, vrienden en partners te wachten voor een warm welkom thuis.

Een geslaagd, sportief en leerzaam evenement. Waar iedereen met veel plezier naar terug zal kijken.  De complimenten aan dames van de organisatie !!!

Weetje datjes:

 • Er lekkage is geweest in de kamer van Cloé en Sherrely. Waarna het hotel al haar kleding keurig gewassen en gestreken terug heeft gelegd in de koffer.
 • Mariëlle en Latoya de kranen lieten doorlopen in de hotelkamer en gelijk voor een overstroming zorgden.
 • Wil Felter een hele dag aan het zoeken is geweest naar het trainingsjack van Latoya. Waarna ze er achter kwam dat ze hem zelf aan had.
 • We 2 jarige in ons midden hadden: Suzanne Pannekoek 24april  en Romy de Nas 26april.
 • Yentl Felter vindt dat Dennis, de partner van Claudia, een mooi gespierd lichaam heeft.
 • Karin en Ella hun handtas in het restaurant van het hotel lieten liggen. Gelukkig voor beide dames er ook nog lagen toen ze merkte dat ze hem kwijt waren.
 • Meereizend jurylid Paul Stokker de 1ste dag al beroofd is van zijn handbagage.
 • Sylvia en George Wilkes zondag ochtend om 2.30 uur , 5½ uur voor vertrek, opgehaald zouden worden om naar het vliegveld gebracht te worden, dat maar een ½ uur rijden is.
 • Karin Kwant de Sangria van de lokale supermarkt in de lobby van het hotel in kannen heeft geschonken.
 • Danny en Desney op het verkeerde vliegveld in Dusseldorf stonden. Waardoor ze hun vlucht miste. Maar een dag later met een nieuwe ticket  toch arriveerden. Onze `Gouden eikel`.
 • Mariëlle een leeg cd hoesje heeft meegenomen naar de training van de kleine groep.

Kopy Antoinet v/d Mark en Danny van Laar

Wij houden ons aanbevolen voor leuke foto's met name het kwartet.

Evita:

Shadows:

We hopen binenkort ook het kleine kwartet en kleine groep te tonen.

Winnende kwartet Portugal:

Winnenden Grote groep:

De vrienden van KRC Rolling