Van 31 oktober  t/m 3 november 2011 zijn er Europacup wedstrijden voor de jongere rolschaatsters gehouden in het Franse Guan Mestras.  

 

In de klasse Mini’s hebben Kylie Helsdingen en Arcangela Stamegna hun uiterste best gedaan en ondanks hun zenuwen een goede kuur neergezet. uiteindelijk behaalde Arcangela een 13e en Kylie een 14e plaats bij de mini's.

Bij de Espoirs behaalde Megan Bus een 17 e plaats. Ook Megan kan terugkijken op een goed optreden.

Megan, Kylie en Arcangela zijn onder de indruk van het Europese niveau en hebben veel gezien en geleerd deze dagen. Maar, vooral een hele leuke week gehad. Met dank aan Trainster Henriette Dijkhuizen

 

 

Foto's en dagboek:

 

Dag vijf (laatste dag)
 
Vanmorgen heb ik (Henriette) iedereen met een serenade van pollepel en pandeksel op een vrolijke manier wakker gemaakt, gevolgd door de kieteldood dat was wel even nodig om sommige toch wel even wakker te schudden na een latertje gisterenavond. Lekker ontbeten en gedoucht, toen naar de bijzondere markt die ons werd aangeraden door de receptie, nou het was een markt met hooguit 30 kramen met groente, fruit, vis en kastanjes. Karin heeft wat kastanjes gekocht en de kinderen hebben een crepes gegeten, dus we waren er snel uitgekeken. Toen op zoek naar het centrum nou Galecop is groter, we zijn maar in de auto gestapt om naar Arcachon te gaan, echter daar zijn we nooit aangekomen want onderweg kwamen we een groot commercieel centrum tegen en daar zijn we gestopt en gebleven, iedereen heeft kleren, schoenen en cadeautjes  gekocht, ook Gerrie, Kees, Sabine en Aylin kwamen we daar tegen en ook die hadden genoeg gekocht, alles was goedkoop dus puntje bij paaltje waren we toch weer een hoop geld kwijt, we hebben daar gelijk wat gegeten.
 
Terug in ons huisje even lekker gerelaxt, omgekleed en naar de baan om te gaan kijken naar paardansen mini's, Jeugd Mannen en Aylin.

 Aylin heeft netjes gereden, het is 21:40 kids zitten met z'n drieen gezellig in bad, Karin en Henriette achter de computer en Pauline is al aan een beetje het inpakken. Als de kids uit bad zijn gaan we nog wat eten en een potje Yahtzee spelen en dan inpakken en naar ons bedje (denken we) morgen vroeg op, huisje een beetje opruimen, auto inpakken en dan proberen we om een uur of 10 te gaan rijden.

 De kinderen hebben een hoop geleerd en veel indrukken op gedaan, dat was de bedoeling het was een bijzondere ervaring, dit weekend zijn we weer aanwezig op de teamwedstrijd groetjes vanuit Gujan Mestras.

 

 Dag vier

Lekker uitgeslapen,  gedoucht en heerlijk ontbeten.

Na het ontbijt zijn we gaan shoppen we hebben natuurlijk het een en ander gekocht vooral in een gigantisch grote speelgoedwinkel we hebben daar gelijk een lichte lunch genomen en toen op naar de baan voor de training van Arcangela en Kylie. De dames zijn nog steeds onder de indruk van het niveau maar ze proberen zelf ook wel harder te rijden en vooral te strekken.

 Na de training is onze kok weer de keuken ingedoken om een lekkere pasta te maken voor de kids met rode saus en voor ons saus met veel knoflook, pepers en olijfolie, je begrijp we stinken redelijk uit ons straatje.

 Toen werd het tijd om ons klaar te maken voor de wedstrijd, haren mooi op een knot en de make-up helemaal verzorgd,  nu zijn ze zich vreselijk druk aan het maken dat iedereen ze kan zien via de computer, want de trotse moeders hebben het natuurlijk wel even tegen wat vrienden en familie verteld nou daar zijn ze niet zo blij mee de hele wereld kijk naar ze

Op weg naar de baan steeg de spanning, de dames waren vrij stil en net voor het inrijden vroeg Arcangela kunnen ze me al bij het inrijden zien,  ik zei ja dat denk ik wel, nou dat vond ze maar helemaal niets, maar het inrijden ging best goed, toen nog een paar kuren wachten voor ze aan de beurt was dat viel niet mee ze werd steeds zenuwachtiger, eindelijk was ze aan de beurt en ze heeft goed gereden hier en daar een dopje, toen moest Kylie inrijden dat ging niet zo best na het inrijden was ze even helemaal van slag en moest ik even praten om haar weer een beetje zelf vertrouwen te geven, maar de kur ging goed op de axel combinatie na en ook zij had hier en daar een dopje maar ze had wel de combinatie met dubbel salshow goed gedaan die ze voor het eerst in haar kur had, ik ben dan ook super super trots op de meiden.

 Dan hebben we het nog niet over de moeders gehad die moesten bijna aan het zuurstof, die wilden het liefs de kinderen van de baan afhalen ze vonden het vreselijk om hun kinderen zo zenuwachtig te zien en waren na de kuren apen trots op hun kids.

 De opening moest nog beginnen en wij waren al klaar met de wedstrijd dus voor ons was de opening ook gelijk de sluiting, nog wat foto’s genomen ook met Kees Obbens die wij gebombardeerd hebben als delege, dan konden wij lekker op de tribune blijven zitten tijdens de opening.

 Omkleden lekker naar ons huisje, kids in bad, de dames aan de drank en ons voorbereiden om morgen verplicht te gaan winkelen en naar de markt te gaan in La Teste De Buch die schijnt bijzonder te zijn.

 

Dag Drie

Na heerlijk uitgeslapen te hebben tot 7 uur en lekker ontbeten zijn we naar onze eerste officiële training gegaan de trainingen gingen goed Arcangela en Kylie waren zeer onder de indruk van het niveau ook de ouders moesten even slikken jee wat zijn ze goed, Megan had ook een goede training.

Na het trainen even met de panty meneer onderhandeld en toen terug naar het huisje waar Karin lekker Italiaanse pennen (pasta) is gaan maken en de kinderen een spelletjes mens erger je niet hebben gespeeld .

 Na het heerlijke eten hebben we koffie gedronken en is Megan zich gaan klaarmaken voor de wedstrijd.

De wedstrijd is heel goed verlopen Megan heeft naar kunnen gereden en Henriëtte was dan ook heel tevreden en was apen trots op haar zelf was ze ook heel blij.

Na de wedstrijd van Megan 22:15 naar huis want onze 2 mini’s moeten morgen aan de bak en na het douchen gingen die ook gelijk naar bed, het was inmiddels al over elven, we moeten morgen pas om 13:30 op de baan zijn we kunnen lekker uitslapen.

Henriette is terug naar de baan gegaan om naar Aylin te kijken die moest haar korte kur rijden ze heeft haar dubbel axel gemist dus dat ging niet zoals ze had gewild, toen hebben we nog een lekker glaasje rozé gedronken en zijn toen ook lekker naar bed gegaan.

 

Dag twee

Na een goede nachtrust werden Arcangela en Megan in paniek wakker, Kylie zoek, die was in de nacht bij haar moeder gaan liggen want ze vond het maar koud zo zonder dekens de andere twee hadden zich er heerlijk ingewikkeld.

We hadden een huisje voor 4 personen terwijl we voor 8 personen hadden geboekt,  na overleg konden we snel naar een heel mooi huis verhuizen, met 2 badkamers, 2 wc’s, 3 slaapkamers, wasmachine en vaatwasser en een eigen privé kokkin (Karin Stamegna).

Na verhuizing boodschappen gedaan Hyper U gigantisch grote supermarkt ze verkopen er werkelijk alles van tv, laptops tot suikerklontjes, in de achtertuin van onze villa hebben de meiden een lichte droogtraining gedaan en toen zijn we lekker een uurtje gaan trainen in een sporthal.

Na het trainen lekker gegeten en nu (20:00 uur) kinderen naar boven bonjouren en wij gaan lekker een rozeetje drinken.

Terwijl Pauline en ik dit schrijven wordt er op de deur gebonsd onze held Karin is de enige die open durft te doen en staan er een stel kinderen voor de deur verkleed voor Halloween Karin dacht geef ze 1 snoepje en toen ......weg zak

 

De eerste dag:

Het lijkt hier wel het Caribischgebied zie foto de dames moesten even lekker afkoelen na een lange auto rit van 10 uur. Na een ons zwem avontuur hebben we met de auto Karin een safari tocht gemaakt ja ja Caribisch Jungle we hebben hier van alles.
 
Na dit avontuur hebben we een lekkere pizza gegeten
Nu zijn we druk bezig met het puzzelen van het opklapbed van Pauline (zie foto)
  
Groetjes vanuit het zonnige Frankrijk

  

 

De vrienden van KRC Rolling