In het weekend van 8 en 9 oktober, heeft de NRB-cup plaats gevonden. De NRB zijn de Nederlandse kampioenschappen voor de B-klasse. Dit kampioenschap werd dit keer gehouden in Valkenswaard.  Met een zilveren en bronze medaille kijken wij voldaan terug.

Op zaterdag werd er gestart met de disipline figuren Pupillen B. Nina Ghamari en Melissa Vrijhoeven deden hier in mee. Zowel Nina als Melissa toonde nette figuren aan de jury, Met  wat kleine schoonheidsfoutjes wisten zij zich goed staande te houden in een deelnemersveld van 14 dames. Nina eindigde net naast het podium als 4e, en Melissa wist weer een sprong vooruit te maken ten opzichte van de vorige 2 wedstrijden en haalde een nette 7e plaats.

Na het figuren was het de beurt aan de Pupillen B die alleen vrijrijden doen. Merel Meentzen mocht als eerste van de KRC rijdsters en zette een hele nette kur neer. Na afloop mocht zij hiervoor een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen.

KiKi van zijl reed ook een goede kur en eindigde op haar eerste NRB als 8e. Voor Minoesch Vos en Joella Verhek speelden de zenuwen een rol, Met een aantal goede onderdelen eindigden zij naast elkaar als 17e en 18e. Elena Selles starte haar kuur goed, maar na een vervelde val halverwege kon zij het goede begin niet meer oppakken en eindigde op de 23e plaats.

Vervolgens kwam Melissa Vrijhoeven in actie. Zij werd als de grootste concurent gezien in de klasse Pupillen b combinatie vrijrijden. Melissa haalde 2 weken geleden haar Aspiranten test op een klas hoger uit te komen, en dit was haar laatste wedstrijd in deze klasse. Ze reed een goede kuur, maar wel met wat dopjes. Hierdoor kreeg zij net niet de hoogste punten van de jury. Maar mocht toch een zeer verdiende zilveren medaille in ontvangst nemen.
Voor Melissa was er ook nog een combinatie uitslag, daarbij eingdigde zij net naast het podium als 4e.

Op zondag reisde 1 deelneemster van KRC af naar Valkenswaard. Romy van Baggem kwam in actie in de klasse Aspiranten B vrijrijden. Zij moest als laatste rijden in deze groep van 8 deelneemsters. Met een redelijke kur, de pirouetten en passen waren mooi en goed uitgevoerd, helaas lukte de sprongen niet naar kunnen en eindigde zij net naast het podium op een 4e plaats.

Al met al weer een heel leuk en gezellig weekend achter de rug. Met mooie resultaten.

Bekijk hieronder de samenvatting.

Met dank aan Jennifer van Nimwegen

De vrienden van KRC Rolling