Onze 6 kampioenenOp vrijdag 1 juli t/m zondag 3 juli vonden de Nederlandse Kampioenschappen Kunstrolschaatsen weer plaats, dit keer in Mierlo. Hier werd door de beste Rolschaatsers van Nederland in 3 dagen gestreden om de titel “Nederlands Kampioen”. Onder alle deelnemende verenigingen was ook K.R.C. Rolling uit Nieuwegein aanwezig, waarvan inmiddels 18 leden (3 meer dan vorig jaar!) in verschillende leeftijdsgroepen mee streden om de titel

KRC Rolling keerde terug met 6 Nederlands Kampioenen, 13x goud, 9x zilver en 8x brons en kan terug kijken op een geweldig NK.

Vrijdag 1 juli begonnen de wedstrijden solodansen, een tak van de sport die KRC Rolling niet beoefend. Voor KRC Rolling begonnen de wedstrijden op zaterdag. Zaterdag werd er gestart met de figuren. Voor KRC Rolling was het Megan Bus in de klasse Aspiranten die het spits mocht afbijten. De figuren liepen niet helemaal vloeiend, maar toch voldoende voor een 3e plaats.

Na de Aspiranten was het de beurt aan de Pupillen. Hieraan namen Kylie Helsdingen, Arcangela Stamegna en Karen Baruchello deel. Kylie behaalde de titel Nederlands Kampioen en Arcangela werd 2e. Karen eindigde op een 7de plaats.

Bij de Cadetten was het spannend, uiteindelijk was het Sharon Felder die op de 3e plaats eindigde. Romy van Baggem werd 4e en Lisa van Trigt 5e.

Bij de heren ging de titel naar Tyler Ter Meulen, die zich nu Nederlands Kampioen figuren in klasse Cadetten mag noemen.

Bij de klasse Jeugd figuren nam Sherelly van Laar deel en eindigde op een mooie 5e plaats.

In de klasse Junioren namen 3 KRC leden deel. Natasja Flantua reed naar tevredenheid mooie figuren en dit werd beloond met een mooie 2de plaats. Sylvia Pistorius werd 3de en Nikkie Kwant 4de.

Bij de klasse Senioren was er ook zilver weggelegd voor Lisette Wilkes en een 4e plaats voor Jennifer van Nimwegen.

Na de prijsuitreiking van de figuren, kwamen de korte kuren aan bod.

 Deelnemers NK

Bij de Cadetten was het Lisa van Trigt die aan de leiding ging, gevolgd door Susanne Karalic die op plek 2 stond. Sharon Felter stond 4de. Tyler Ter Meulen stond naar z’n korte kur 1ste.

Bij de Jeugd liet Sherelly voor het eerst een korte kur zien op een Nederlands Kampioenschap en behaalde de 7de plaats.

Bij de Junioren was het Sylvia Pistorius die de beste kur liet zien. Ook Nikkie Kwant deed het erg goed, zij kwam op de 2de plaats en Natasja Flantua behaalde de 3de plaats.

Lisette Wilkes reed bij de Senioren de beste kur en ging aan de leiding. Jennifer van Nimwegen kwam direct achter haar terecht op de 2de plaats.

Zondag was het dan de beslissende dag. Om 9.15 uur was het de beurt aan onze jongste leden. Voor Kim Coenen en Karen Baruchello was het extra spannend, want voor deze dames was het hun eerste NK.
De titel “Nederlands Kampioen” werd gepakt door Kylie. De andere meiden volgden netjes op rij: Arcangela werd 3e, Karen 4e en Kim 5e.

In de combinatie werd Kylie wederom 1ste, Arcangela werd 2e en Karen 4e.

Bij Aspiranten werd het even heel spannend, maar gelukkig, de eerste titel voor Megan was binnen. Nina eindigde op de 4e plaats en Dewi op de 7e plaats.

In de combinatie eindigde Megan op de 2e plaats en Dewi op de 4e.

Na de Aspiranten, was het de beurt aan de Cadetten. Lisa werd overtuigend Nederlands Kampioen. Susanne behaalde de 3e plaats en Sharon de 5e plaats. In de combinatie werd Lisa 1 en Sharon 3.

Tyler reed een mooie lange kur en behaalde daarmee de Nederlandse titel, zowel met vrijrijden als combinatie.

Bij de Jeugd reed Sherelly naar kunnen en kroop nog een plaatsje omhoog naar de 6e plaats. In de combinatie werd ze 5e.

Bij de Junioren reed Sylvia zich naar de Nederlandse titel. Nikkie Kwant deed het ook erg goed en was dan ook super blij met haar 2de plaats. Ook Natasja Flantua reed naar kunnen en behaalde de 3e plaats. In de combinatie was Sylvia 1ste. Natasja en Nikkie wisselden van plek, Natasja werd in de combinatie 2e en Nikkie 3e.

In de klasse Senioren ging de titel Nederlands Kampioen voor de 6e keer naar Lisette Wilkes. Jennifer werd 2e. Ook in de combinatie behaalden zij deze prijzen.

KRC Rolling kan weer terug kijken op een geweldig NK.

De vrienden van KRC Rolling